معاون وزیر علوم: مردم گروگان پلتفرمهای خارجی هستند
اقتصاد ۱۰۰ - به باور کلانتری مردم توسط پلتفرمهای خارجی گرو گرفته شدهاند و وقتی از کشور گروگان میگیرند، باید با دقت بیشتری در میدان عمل کرد.
به گزارش گروه دانش و فناوری به نقل از دیجیاتو، «عبدالحسین کلانتری»، معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم و تحقیقات فناوری با بیان اینکه مردم از طریق پلتفرمهای خارجی گروگان گرفته شدهاند گفت مدل حکمرانی نباید به گونهای باشد که مردم را از دست بدهیم.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه مدل حکمرانی ما نباید به نوعی باشد که مردم را از دست دهیم، گفت: «مردم توسط پلتفرمهای خارجی گرو گرفته شدهاند و وقتی از شما گروگان میگیرند، با دقت بیشتر عمل میکنید.»
کلانتری در گفتگو با مهر با اشاره به اینکه سیاست گذاری ما به گونهای است که کسانی که گروگان گرفته شدهاند تمایل دارند گروگان باشند اما به حرف دلسوزانی که در این زمینه تصمیم گرفتند عمل نکنند، گفت: «این موقعیت، موقعیت شکنندهای است. اصل ماجرا این است که مردم وقتی در دوگانه شبکههای اجتماعی داخلی و خارجی قرار میگیرند، برای کوچ کردن توجیه نشدهاند و دلیل آن این است که تصور رشد یافته از مردم را نداشتیم، کمتر با آنهاحرف زدیم، کمتر توضیح دادیم، سطح سواد مجازی را افزایش ندادیم و از همه مهمتر ذینفعان را مشارکت ندادهایم.»
زمانی برای از دست دادن نداریم
او با بیان اینکه مسئله زمان در حکمرانی بسیار حائز اهمیت است، گفت: «ما بسیاری از زمانهای طلایی را از دست دادیم. در رشد و توسعه اکوسیستم دیجیتال در کشور و به معنای کلانتر، در تحول دیجیتال، بسیاری از زمانهای طلایی را از دست دادیم و بعضاً زمانی تصمیم میگیریم که بدترین زمان ممکن است. ما زمان را از دست دادیم و واقعاً دیگر فرصت برای زمان از دست دادن نداریم و باید اتفاقات بزرگی در این عرصه بیافتد.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم و تحقیقات فناوری با اشاره به اینکه هر مدل مطلوب حکمرانی فضای مجازی باید نقش مردم را به خوبی مشخص کند، گفت: «امکان ندارد مدلی از حکمرانی برای فضای مجازی در جمهوری اسلامی ارائه دهید که این جایگاه پررنگ و جدی را نادیده گرفته و از کنار آن بگذرید. همین اصول فصل ممیّزه و ممتاز حکمرانی فضای مجازی در ایران نسبت به جهان است بنابراین نگاه رشدمدارانه به مردم و زمینه سازی برای تصمیمگیری آنها در موضوعات مرتبط با فضای مجازی باید نقش کلیدی پیدا کند.»
به باور او در طراحی نوع مدل حکمرانی طراحی باید به تمامی ذینفعان و ذیربطان توجه شود. از همین رو تصمیمات پشت درهای بسته و عدم همراهی ذی نفعان با تصمیمات، طبیعتاً حکمرانی را تعلیق خواهد کرد و شاهد ضعف اعمال حاکمیت خواهیم بود.
بخش خصوصی و توجه فراموش شده
نکته جالب توجه در مصاحبه کلانتری با خبرگزاری مهر در این است که او بخش خصوصی و کسبوکارها را یکی از سه رکن ذی نفع در فضای مجازی برشمرده است. این موضوع در حالی است که از ابتدای افزایش میزان فیلترینگ اینترنت از ابتدای مهر ماه سال 1401 تعداد قابل توجهی از کسبوکارهای بخش خصوصی را دچار چالش و بلکه بحران مالی کرده است.
او در همین مصاحبه تاکید کرده که عدم توجه و عدم اعتماد به بخش خصوصی و کسب و کارهای حوزه فضای مجازی، موجب میشود تا هم حکمرانی پر هزینه شود و هم تصمیمات گرفته شده با آنچه که در واقع باید اتفاق افتد، نسبت کمتری داشته باشد.
به باور کلانتری بخش خصوصی متعلق به جامعه ایران است و منطق سود خود را دارد و در این مسیر؛ موجب رشد و توسعه کشور خواهد شد.
به باور کلانتری بسیاری از معضلاتی که ما در عرصه دیپلماسی سایبری داریم با تقویت دیپلماسی سایبری قابل حل است، گفتگوها و مذاکراتی که در آن سطوح صورت میگیرد میتواند برای شرکتها و پلتفرمهایی که در داخل ایران فعالیت میکنند تعهدآور باشد و همچنین میتواند گشایشی برای حضور پلتفرمها و مجموعههای ایرانی در مقیاس منطقهای و بین المللی باشد.
او همچنین با یادآوری اینکه نباید با تصمیمات خود موجب انزوای دیجیتال شویم، گفت: «چنین تصمیماتی، درحالیکه فرایندها و امیال به سمت جهانی شدن است، موجب میشود میزان نارضایتی عمومی را بالا برده و شکاف دولت و ملت را بیشتر کند و نهایتاً مردم را از دست بدهیم.»
انتهای پیام
ارسال نظر