«چراغ‌ قوه قمری» نمی‌تواند به مدار ماه برسد

اقتصاد ۱۰۰ - مقامات ناسا در بیانیه‌ای گفتند که کاوشگر موسوم به «چراغ قوه قمری» با مشکل روبه‌رو شده است و شاید نتواند به مدار ماه برسد.

«چراغ‌ قوه قمری» نمی‌تواند به مدار ماه برسد

به گزارش گروه دانش و فناوری به نقل از ایسنا،  ناسا طرح جدیدی برای کاوشگر کوچک خود دارد که در تلاش برای رسیدن به ماه است.

این کاوشگر موسوم به چراغ قوه قمری یا «لونار فلش‌لایت»(Lunar Flashlight) در دسامبر ۲۰۲۲ بر فراز موشک «فالکون۹»(Falcon 9) شرکت «اسپیس ایکس»(SpaceX) پرتاب شد و ماموریتی برای جستجوی یخ آب در ماه داشت. مقامات ناسا گفتند که این کاوشگر قرار بود یک سوخت جدید سبز را در طول سفر چهار ماهه خود به مدار ماه آزمایش کند، اما پس از دست و پنجه نرم کردن با مشکلات رانشگر، به مدار ماه نخواهد رسید.

در عوض، گروه ماموریت «لونار فلش‌لایت»، آن را برای انجام دادن پروازهای ماهانه هدایت می‌کنند. مقامات ناسا تاکید کردند که اگر این کار درست انجام شود، «چراغ قوه قمری» همچنان علم ارزشمندی را ارائه می‌دهد؛ زیرا در قطب جنوب ماه حرکت می‌کند که برنامه «آرتمیس»(Artemis) ناسا قصد دارد فضانوردان را تا سال ۲۰۲۵ در آنجا فرود بیاورد.

مقامات ناسا گفتند: نمایش‌های فناوری، تلاش‌هایی پرخطر و با مزایای بالا هستند که هدف آنها پیشبرد مرزهای فناوری فضایی است. درس‌های آموخته‌شده از این چالش‌ها می‌توانند به‌ اطلاع‌رسانی برای ماموریت‌های آینده کمک کنند.

«لونار فلش‌لایت» پس از پرتاب، با مشکل روبه‌رو شد. مهندسان سه روز پس از پرتاب متوجه مشکلاتی در مورد سوخت آن شدند و دریافتند که «چراغ قوه قمری»، نیروی رانش را به اندازه مورد انتظار ارائه نمی‌دهد. آنها تشخیص دادند که سه تا از چهار رانشگر کاوشگر به درستی کار نمی‌کنند.

مدت کوتاهی پس از بروز مشکلات رانشگر، ناسا و شرکای ماموریت در «مؤسسه فناوری جورجیا»(Georgia Tech) به این نتیجه رسیدند که «چراغ قوه قمری» ممکن است همچنان بتواند به مقصد خود برسد، اما مقامات ناسا گفتند که پیشران، عملکرد ضعیفی را نشان داد.

با وجود مشکلات پیش آمده، سایر سیستم‌های «چراغ قوه قمری» سالم می‌مانند و گزینه دیگری برای نزدیک کردن آن به ماه وجود دارد. اکنون ناسا و پژوهشگران مؤسسه فناوری جورجیا قصد دارند هر نیروی رانش باقی‌مانده‌ای را که سیستم پیش‌ران می‌تواند ارائه دهد، به کار بگیرند تا کاوشگر را به مدار مورد نظر برسانند که به کاوشگر امکان می‌دهد حدود یک‌بار در ماه از قطب جنوب «ماه» عبور کند.

انتهای پیام

منبع : ايسنا
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.



وبگردی

ارسال نظر

 
.

اخبار سلامت

سینما در سینما