محکوم به مرگ شدن استاد حقوق بهخاطر استفاده از توییتر و واتساپ
اقتصاد ۱۰۰ - «عوض القرنی» در سپتامبر 2017 دستگیر و به اعدام محکوم شد، اما حالا جرایم این استاد حقوق مشخص شده است.
به گزارش گروه دانش و فناوری و به نقل از دیجیاتو، براساس اسناد دادگاهی که توسط گاردین مشاهده شده است، یک استاد برجسته حقوق طرفدار اصلاحات در عربستان سعودی به اتهام جرایمی از جمله داشتن حساب در توییتر و استفاده از واتساپ برای بهاشتراکگذاری اخباری که از دید دولت «خصمانه» محسوب میشوند، به اعدام محکوم شده است
«عوض القرنی» در سپتامبر 2017 دستگیر و به اعدام محکوم شد، اما حالا جرایم این استاد حقوق مشخص شده است. در حقیقت این اسناد توسط پسر القرنی در اختیار گاردین قرار گرفتهاند که جرایم او ازجمله استفاده از توییتر و واتساپ را مشخص میکنند. حساب توییتر القرنی بیش از 2 میلیون فالوور داشت و در شبکههای اجتماعی محبوب بود.
استفاده از شبکههای اجتماعی، یکی از دلایل صدور حکم اعدام
این اولینباری نیست که عربستان بهخاطر استفاده از شبکههای اجتماعی، افراد را محاکمه میکند. برای مثال یکی از دانشجویان PhD به نام «سلما الشباب» بهعلت داشتن حساب توییتر و ریتوییت پستهای مخالفان و فعالان، به 34 سال زندان محکوم شد. زن دیگری به نام «نوره القحطانی» هم بهخاطر داشتن حساب توییتر، با حکم 45 سال زندان روبهرو شد.
اما اسنادی که توسط پسر القرنی به اشتراک گذاشته شده است، نشان میدهد که استفاده از شبکههای اجتماعی در عربستان از زمان شروع سلطنت محمد بن سلمان، جرمانگاری شده است. همچنین این اسناد نشان میدهد که یکی از دلایل صدور حکم اعدام، پذیرش این جرم از سوی القرنی بوده که پذیرفته از حساب خود در توییتر برای ابراز نظراتش در هر فرصتی استفاده کرده است.
عوض القرنی
در لیست جرایم القرنی، ساخت و استفاده از تلگرام هم به چشم میخورد.
در حالی عربستان به اتهام استفاده از شبکههای اجتماعی یکی از شهروندانش را به اعدام محکوم کرده است که سرمایهگذاران تحت حمایت حکومت در این پلتفرمها سرمایهگذاری کردهاند. برای مثال یکی از سرمایهگذاران مطرح عربستان دومین سرمایهگذار بزرگ توییتر پس از خرید این شبکه اجتماعی توسط ایلان ماسک محسوب میشود. همچنین عربستان در فیسبوک و شرکتهایی مانند دیزنی هم سرمایهگذاری کرده است.
ارسال نظر