سنکرون با انتشار مقاله‌ای، از موفقیت و امن‌بودن رابط مغز و کامپیوتر خود خبر داد

اقتصاد ۱۰۰ - سنکرون در مقاله‌ای که در یک مجله علمی منتشر کرده، توضیح داده است که رابط آن‌ها موسوم به «استنترود» در آزمایش‌های نخست خطری نداشته است.

سنکرون با انتشار مقاله‌ای، از موفقیت و امن‌بودن رابط مغز و کامپیوتر خود خبر داد

به گزارش گروه دانش و فناوری و به نقل از دیجیاتو، شرکت سنکرون با انتشار مقاله‌ای اعلام کرد که دستگاه ثبت داده‌های مغزی این شرکت با نام  « استنترود » (Stentrode)  در آزمایش‌های اولیه موفق و ایمن ظاهر شده است. این دستگاه برخلاف اکثر رابط‌های بین مغز و کامپیوتر ازجمله رابط نورالینک که رقیب اصلی این شرکت محسوب می‌شود، از طریق سیاهرگ گردن وارد مغز شده و به شکافتن جمجمه نیازی ندارد.

براساس بیانیه خبری سنکرون، دستگاه استنترود که در اولین آزمایش در مغز چهار نفر کار گذاشته شده بود، به‌لحاظ  ایمنی  بدون مشکل ظاهر شده و به افراد مبتلا به فلج جسمانی اجازه داده است تا با مغز خود از کامپیوتر استفاده کنند. این شرکت پیش‌تر در ماه مارس 2022 داده‌های اولیه این مطالعه را منتشر کرده بود، اما حالا مقاله خود را در مجله JAMA Neurology چاپ کرده است.

محققان سنکرون قبلاً نشان داده بودند که استنترود می‌تواند در حیوانات برای دریافت سیگنال از مغز و ارسال به آن استفاده شود. حالا این مطالعه انسانی که با عنوان مطالعه «استنترود با سوئیچ دیجیتالیِ کنترل فکری» (SWITCH) منتشر شده، برای اولین‌بار این دستگاه را روی  انسان‌ها  آزمایش کرده و از ایمنی آن خبر داده است.

سنترود سنکرون

سازوکار رابط مغزی سنکرون چگونه است؟

در این مطالعه چهار فرد مبتلا به بیماری ALS حضور داشتند که کنترل اندام‌های فوقانی خود را از دست داده بودند. دانشمندان در این آزمایش استنترود را درون  سینوس ساژیتال فوقانی  قرار دادند که رگ بزرگی در مغز است و مایع مغزی را به سیاهرگ می‌برد و در مجاورت  قشر حرکتی  قرار گرفته است.

استنترود شبیه به توری است که 16 الکترود دارد. محققان این دستگاه را از طریق کاتتر به بدن وارد می‌کنند و زمانی که کار به اتمام رسید، استنترود باز می‌شود و به دیواره سینوس می‌چسبد. این دستگاه از طریق یک سیم به دستگاه دیگری روی سینه بیمار وصل می‌شود و به‌صورت  بی‌سیم  اطلاعات خود را به کامپیوتر می‌فرستد.

سنکرون در مقاله جدید خود اعلام کرده است که داوطلبان این آزمایش بدون مشکل ظرف 48 ساعت پس از کارگذاری این دستگاه از بیمارستان مرخص شده‌اند. فقط یکی از این چهار نفر یک روز اضافه‌تر در بیمارستان حضور داشته و بعد مرخص شده است. ازجمله  عوارض جانبی  رایج پس از کاشت این رابط می‌توان به سردرد و کبودی در محل برش پوست اشاره کرد. بررسی‌های متعاقب هم نشان داد که اثری از لخته خونی (ترومبوز)، انسداد رگ‌های خونی، جابه‌جایی دستگاه و هیچ عارضه جانبی حاد دیگری نبوده است.

منبع : دیجیاتو
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.



وبگردی

ارسال نظر

 
.

اخبار سلامت

سینما در سینما