هند چطور اینقدر ارزان به ماه و مریخ رسید؟
اقتصاد ۱۰۰- سال گذشته، هند اولین کشور در جهان شد که در نزدیکی قطب جنوبی ماه که پیش از آن کاوش نشده بود، فرود آمد و این موفقیت با هزینهای نه چندان گزاف حاصل شد.
به گزارش گروه دانش و فناوری، باید قبل از پایان سال ۲۰۰۸ انجام میشد. این به فضاپیما دو سال زمان میداد که بدون مواجهه با خورشیدگرفتگی طولانی به دور ماه بچرخد، چرا که چنین رویدادی بر توانایی آن برای شارژ مجدد تأثیر میگذاشت. بنابراین ما مجبور شدیم یک برنامه کاری سختگیرانه داشته باشیم تا به این مهلت پرتاب برسیم.
وی میگوید ماموریت مانگالیان هزینه بسیار کمی داشت، زیرا ما پس از ایجاد تاخیر در پرتاب مأموریت چاندرایان-۲ از بیشتر سختافزاری که قبلاً برای آن طراحی کرده بودیم، استفاده کردیم.
باگلا میگوید برنامه فضایی هند با این هزینه کم «یک شاهکار شگفتانگیز» است، اما با افزایش مقیاس ماموریتهای هند، هزینهها نیز ممکن است افزایش یابد.
او میگوید در حال حاضر هند از موشکهای پرتابگر کوچک استفاده میکند، زیرا موشک قویتری ندارد، اما این بدان معناست که فضاپیمای هند برای رسیدن به مقصد راه بسیار بیشتری را باید بپیماید.
بنابراین زمانی که ماموریت چاندرایان-۳ پرتاب شد، قبل از اینکه به مدار ماه شلیک شود، چندین بار به دور زمین چرخید. همچنین قبل از فرود چند بار به دور ماه چرخید. در حالی که ماموریت لونا-۲۵ روسیه که با موشک قدرتمند سایوز پرتاب شده بود، به سرعت از گرانش زمین فرار کرد.
وی افزود: ما از گرانش زمین برای شتاب گرفتن به سمت ماه استفاده کردیم. این کار مدتها برنامهریزی میخواست و زمان و انرژی زیادی از ما گرفت. سازمان فضایی هند بر این کار مسلط است و بارها آن را با موفقیت انجام داده است.
هند اعلام کرده است که قصد دارد به زودی یک ماموریت سرنشیندار موسوم به گاگانیان(Gaganyaan) حامل ۳ فضانورد را به مدت ۳ روز به مدار ۴۰۰ کیلومتری زمین بفرستد.
این کشور همچنین میخواهد تا سال ۲۰۴۰ یک ماموریت سرنشیندار به کره ماه بفرستد و برای پرواز سریعتر فضانوردان به ماه، به موشک قدرتمندتری نیاز دارد.
دولت این کشور اخیراً اعلام کرد که کار روی این موشک جدید آغاز شده است و تا سال ۲۰۳۲ آماده خواهد شد.
هند همچنین در حال باز کردن بخش فضایی به روی شرکتهای خصوصی است و بعید است که هزینههای آن همچنان کم بماند.
گفتنی است که هند قصد دارد تا پیش از ماموریت بلندپروازانه گاگانیان، یک ربات انساننما با هویت مونث را به زودی به فضا بفرستد.
انتهای پیام
ارسال نظر