ارائه «طرح جامع اقدام مشترک ملی برای هوش مصنوعی» در مهرماه
اقتصاد ۱۰۰ - معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور در مراسم معرفی و تقدیر از برگزیدگان فراخوان تدوین سرفصل آموزشی هوش مصنوعی از تدوین و ارائه برنامه جامع معاونت علمی در حوزه هوش مصنوعی با عنوان «طرح جامع اقدام مشترک ملی برای هوش مصنوعی» خبر داد که نخستین گامها در مسیر اجرای آن در حال پیمودن است.
به گزارش گروه دانش و فناوری، حسین افشین در مراسم معرفی و تقدیر از برگزیدگان فراخوان تدوین سرفصل آموزشی هوش مصنوعی که به همت مرکز توسعه فناوریهای راهبردی و ستاد هوش مصنوعی و رباتیک در صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد، حضور در میان اهالی دانشگاه و آکادمی را فرصتی مغتنم برشمرد و اظهار کرد: جمع امروز، ثمره ایده دکتر دهقانی فیروزآبادی، معاون پیشین علمی رئیسجمهور است و ما به نمایندگی از طرف او در اینجا حاضر شدهایم.
اما نکتهای که از دید افشین مغفول نماند، غیبت رشتههای ریاضی، هنر و مهندسی مواد در بین سرفصلهای ارائه شده بود که وی درباره این موضوع، گفت: انقلاب صنعتی در نتیجه یک انقلاب علمی رقم میخورد و علم هم در رشتههای فنی و مهندسی چیزی جز ریاضی و فیزیک نیست.
به گفته وی، بی تردید از دیگر تجلیگاههای تحولات هوش مصنوعی در دنیای امروز، هنر است و شاخههایی همچون نقاشی، پویانمایی و مجسمهسازی در میان انواع هنر سهم بیشتری از تحولات هوش مصنوعی را از آن خود کردهاند.
معاون علمی رئیسجمهور همچنین ادامه داد: از آنجا که کشور ما یکی از غنیترین کشورها در حوزه معادن است، مهندسی مواد و بهرهگیری این شاخه علمی از تحولات هوش مصنوعی هم یک ضرورت به شمار میرود و شایسته است این سه حوزه (ریاضی، هنر و مهندسی مواد) در تدوین سرفصلهای آموزشی هوش مصنوعی مورد توجه جدیتری قرار بگیرند.
افشین در ادامه از اقدامات کمیته داوران تقدیر کرد و از اهدای گرنتی معادل گرنت طرحهای برگزیده به این تیم خبر داد.
وی همچنین به فراخوان دیگری به همت بنیاد ملی علم ایران در حوزه هوش مصنوعی اشاره کرد و گفت: دغدغهای که این جمع را به دور هم گرد آورده است، دغدغهای آموزشی است. در کنار این مهم در فراخوانی که با بنیاد علم منتشر کردهایم، میکوشیم یکسری مدارک و پیوستهای علمی فارسی در زمینههای مختلف هوش مصنوعی تولید کنیم و هدف ما از این فراخوان در واقع تولید محتوای پژوهشی در حوزه هوش مصنوعی است.
معاون علمی رئیسجمهور ادامه داد: گرنت ارائه شده در این فراخوان تا سقف یک میلیارد تومان است و نصف این مبلغ را میتوانند صرف سختافزار کنند. در این فراخوان هم چیزی حدود ۴۶۰ طرح دریافت شده است.
به نقل از معاونت علمی ریاستجمهوری، افشین تصریح کرد: اگر قرار باشد در هوش مصنوعی تحولی را رقم بزنیم، بیتردید یکی از ارکان آن نیروی انسانی و مستندات علمی فارسی است. از این رو، در معاونت علمی ریاست جمهوری یک برنامه جامع را در دستور کار خود قرار دادهایم و میکوشیم تا ۱۱ مهر مصادف با هفته نخبگان طرح کلان معاونت در حوزه هوش مصنوعی (طرح جامع اقدام مشترک ملی برای هوش مصنوعی) را ارائه کنیم. در این طرح کلان، سه حوزه نیروی انسانی، زیرساخت و داده محل توجه بوده است.
انتهای پیام
ارسال نظر