تقویتکننده وایفای چیست و چگونه کار میکند
اگر در خانهی بزرگی زندگی میکنید یا اینکه در محل کار با مشکل ضعیف بودن سیگنال وایفای روبرو هستید، پس احتمالا به فکر خرید یک تقویتکننده وایفای افتادهاید که از این دستگاهها به عنوان توسعهدهنده محدوده بیسیم هم یاد میشود.
به گزارش گروه دانش و فناوری اقتصاد ۱۰۰ و به نقل از دیجی کالامگ، البته در این شرایط میتوانید مودم یا روتر بسیار بهتری هم خریداری کنید، ولی از آنجایی که مودمها و روترهایی که محدودههای وسیعی را پوشش میدهند قیمت بسیار بالایی دارند، بسیاری از کاربران ترجیح میدهند یک تقویتکننده وایفای خریداری کنند که معمولا قیمت بسیار پایینتری دارند.
اما در هر صورت همچنان بسیاری از کاربران با این ابزارها آشنا نیستند و به همین خاطر ابتدا به چگونگی کارکرد دستگاههای تقویت وایفای میپردازیم تا اگر قصد خرید چنین دستگاههایی را دارید، بتوانید با توجه به بودجهای که در اختیار دارید بهترین گزینه را انتخاب کنید.
این دستگاهها به زبان ساده سیگنال وایفای را از مودم یا روتر دریافت میکنند و بار دیگر سیگنال موردنظر را منتشر میکند. به همین خاطر با بهرهگیری از این دستگاهها، میتوانید محدودهی پوشش سیگنال وایفای را افزایش دهید. البته واقعیت این است که گاهی اوقات با تغییر موقعیت مکانی مودم میتوانید تا حدی با مشکل ضعف سیگنال وایفای را برطرف کنید. اما اگر مشکل جدی و حاد باشد، چنین کارهایی مثمر ثمر واقع نمیشود.
با توجه به اینکه این روزها بسیاری از کاربران در خانههای کوچکی زندگی میکنند، بیشتر کاربران معمولا با مشکل ضعف سیگنال وایفای روبرو نمیشوند. اما اگر مثلا در خانهی دوبلکس یا چند طبقه سکونت دارید به احتمال زیاد با این مشکل روبرو میشوید. بنابراین اگر مشکل ضعف سیگنال وایفای کاملا جدی است، با خرید یک یا چند دستگاه تقویتکننده وایفای این مشکل تا حد زیادی برطرف میشود.
دستگاههای موسوم به توسعهدهنده محدوده بیسیم یکسان نیستند و هرکدام از آنها از ویژگیها و امکانات متفاوتی بهره میبرد. در ادامه به نکات مهمی که برای خرید این محصولات باید توجه کنید، میپردازیم.
اگر مودم شما صرفا از فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز پشتیبانی میکند، پس طبیعتا نیازی به خرید تقویتکننده وایفای دو بانده ندارید و این دستگاه صرفا باید از یک فرکانس پشتیبانی کند. اما در صورتی که مودم شما در کنار فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز از فرکانس ۵ گیگاهرتز هم پشتیبانی میکند، پس طبیعی است که در صورت خرید تقویتکننده وایفای دو بانده با تجربه بهتری روبرو میشوید. اما در کل دستگاههای توسعهدهنده محدوده بیسیم تک بانده هم به خوبی نیازهای بیشتر کاربران را برطرف میکنند.
با توجه به بودجهای که در اختیار دارید، باید انتظارات واقعبینانهای برای سرعت تقویتکنندههای وایفای داشته باشید. البته با توجه به اینکه سرعت اینترنت در ایران چندان بالا نیست و بسیاری از این دستگاهها از حداکثر سرعت ۳۰۰ مگابیت در ثانیه پشتیبانی میکنند، در این زمینه لازم نیست چندان وسواس به خرج دهید و با مشکل خاصی روبرو نمیشوید.
دستگاههای توسعهدهنده محدوده بیسیم به دو نوع دیواری یا دسکتاپ تقسیم میشوند. مدلهای دیواری به طور مستقیم به پریز برق وصل میشوند و استفاده از آنها بسیار ساده است. اما از سوی دیگر این نوع دستگاهها امکانات محدودی ارائه میکنند.
در طرف مقابل باید به مدلهای دسکتاپ اشاره کنیم که تا حد زیادی مانند روتر عمل میکنند و با وجود اینکه قیمت بالاتری دارند، اما امکانات بیشتری به ارمغان میآورند. اما بسیاری از کاربران معمولی به سراغ مدلهای دیواری میروند و این نوع مدلها در کل طرفداران بیشتری دارند.
اگر در چندین نقطه از خانه یا محل کار با مشکل ضعیف بودن سیگنال وایفای روبرو هستید و در کل مساحت مکان موردنظر بسیار زیاد است، پس در این صورت استفاده از فقط یک یا دو تقویتکننده وایفای نمیتواند مشکل شما را به طور کامل برطرف کند. به همین خاطر در این شرایط استفاده از مش وایفای توصیه میشود. این نوع روترها معمولا در بستههای چندتایی ارائه میشوند که یکی از روترها به مودم وصل شده و باقی روترها در نقاط مختلف خانه یا مکان موردنظر پخش میشوند. روترهای شبکه مش وایفای با یکدیگر در ارتباط هستند و به جای اینکه مانند تقویتکنندههای وایفای هرکدام یک شبکه فرعی جدیدی ایجاد کنند، یک شبکه واحد به وجود میآورند و به طور خودکار به نزدیکترین روتر وصل میشوید.
این نوع روترها طی چند سال اخیر به طور گستردهای مورد توجه قرار گرفتهاند زیرا تمام مشکلات مربوط به محدود بودن پوشش سیگنال وایفای را برطرف میکنند. به طور کلی اگر به دنبال افزایش پوشش در مکانهای نسبتا کوچکی هستید، استفاده از توسعهدهندههای محدوده بیسیم منطقیتر است زیرا قیمت بسیار پایینتری دارند. اما در محوطههای بسیار بزرگ، شبکه مش وایفای راهکار بسیار بهتری محسوب میشود.
این نوع دستگاهها تا حد زیادی مانند چسب زخم برای مشکلات شبکه عمل میکنند. به عنوان مثال، پایین آوردن پهنای باند شبکه یکی از مشکلاتی که این نوع دستگاهها ایجاد میکنند. البته این موضوع تا حد زیادی به کیفیت دستگاه تقویتکننده شبکه وایفای هم برمیگردد و اگر از دستگاههای باکیفیت استفاده کنید، چندان با این معضل روبرو نخواهید شد. از سوی دیگر با توجه به اینکه بسیاری از کاربران در ایران به اینترنت چندان پرسرعتی دسترسی ندارند، معمولا متوجه این مشکل نمیشوند.
در این میان باید به بروز مشکل لگ یا همان تاخیر هم اشاره کنیم. البته در برخی زمینهها ایجاد لگ برای کاربر اهمیتی ندارد. به عنوان مثال هنگام استریم ویدیو، فقط در ابتدای ویدیو با این مشکل روبرو میشوید. اما برای کارهایی مانند گیمینگ، لگ یک مشکل بسیار بزرگ محسوب میشود.
بیشتر دستگاههای توسعهدهنده محدوده بیسیم از تعداد محدودی گجت پشتیبانی میکنند. بنابراین مثلا برای استفاده خانگی گزینهی مناسبی هستند ولی در محل کار که تعداد دستگاهها و گجتهای متکی به وایفای بسیار زیاد است، این نوع دستگاهها خیلی زود دچار مشکل میشوند. بیشتر دستگاههای تقویتکننده وایفای یک SSID جدید برای وایفای ایجاد میکنند. بنابراین مثلا اگر اتاق شما در نقطه کور قرار داشته باشد، باید به یک شبکه وایفای جدید وصل شوید و اگر از اتاق خارج شوید و مثلا به سمت مخالف خانه بروید، ممکن است این روند سوئیچ وایفای به سرعت انجام نشود و طبیعتا چنین چیزی تجربه کاربری را دچار مشکل میکند.
اما در هر صورت با وجود تمام مشکلات و ضعفهایی این دستگاهها دارند، برای بخش بزرگی از کاربران گزینهی بسیار مناسبی هستند و میتوانند دردسرهای مربوط به ضعیف بودن سیگنال وایفای را کاهش دهند.
ارسال نظر