جزئیات پرداخت تسهیلات 10 میلیارد تومانی به کسبوکارهای آنلاین مشخص شد
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور چندی پیش خبر از پرداخت تسهیلات 10 میلیارد تومانی به کسبوکارهای آنلاین داد، اما این طرح جزئیات زیادی دارد.
به گزارش گروه دانش و فناوری اقتصاد ۱۰۰ و به نقل ازتکراتو، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، روحالله دهقانی فیروزآبادی، کسبوکارهای اینترنتی و پلتفرمهای نوآور را یکی از عوامل موثر در افزایش بهرهوری، خلق ثروت و ایجاد اشتغال در کشور قلمداد کرده و با اشاره به آسیبهایی که در دو ماه گذشته به این کسبوکارها وارد شده است بر لوزم اجرای برنامههایی در راستای آییننامه حمایت از کسبوکارهای آنلاین تاکید کرد.
دهقانی فیروزآبادی با تاکید بر ضرورت حمایت از کسبوکارهای آنلاین صدمه دیده در مدت اخیر گفت:
در دو ماه اخیر فعالیت شماری از کسبوکارهایی که از بستر اینترنت و فضای مجازی برای ارائه خدمات و محصولات خود استفاده میکردند با مشکلاتی مواجه شده است. در همین راستا دولت با تدوین و ابلاغ آییننامه حمایت از کسبوکارهای اینترنتی تلاش میکند خسارتهای ناشی از اختلالات اینترنت را برای این کسب و کارها به حداقل برساند و فضایی را فراهم کند که آنها بتوانند با بهرهگیری حداکثری از زیرساختها و بسترهای داخلی و پایدار، نقش موثری در توسعه اقتصاد و اشتغال داشته باشند.
با توجه به این هدف، صندوق نوآوری و شکوفایی دست به اقداماتی زده تا بتواند به تامین مالی شرکتهای دانشبنیان کمک کند تا به گفته معاون علمی و فناوری رئیس جمهور: «با این اقدام فرصت مناسبی برای بهبود این کسبوکارها و انطباق با شرایط پیشآمده را فراهم کند.»
در همین راستا، طرح پرداخت وام 10 میلیارد تومانی به کسب و کارها در نظر گرفته شده است. شرکتهای مورد نظر در این طرح عمدتا در یکی از حوزههای «پلتفرمهای کاربردی و کسبوکاری»، «نرمافزارهای محتوامحور»، «آموزش مجازی» یا «صنعت بازیهای اینترنتی» فعالیت دارند یا بازاریابی و فروش محصولات آنها ازطریق پلتفرمهای خارجی انجام شده است. دهقانی فیروزآبادی درباره تسهیلات در نظر گرفته شده چنین توضیح داده است:
«برای هر شرکت تا ۱۰ میلیارد تومان تسهیلات در نظر گرفته شده است که با نرخ ترجیحی و بهصورت یکجا پرداخت شده و در یک دوره ۱۲ ماهه بازپرداخت میشود.»
آنطور که رئیس هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی توضیح داده، مبلغ تسهیلات تعیین شده برای هر شرکت معادل 6 برابر مجموع هزینههای حقوق و دستمزد آن شرکت است که بر اساس لیست بیمه مهر 1401 مشخص میشود. او در خصوص جزئیات بیشتر این طرح گفته است:
برای شرکتهای دانشبنیان این تسهیلات تا سقف یک میلیارد تومان بهطور مستقیم توسط صندوق نوآوری و شکوفایی اعطا خواهد شد و شرکتهایی که میزان تسهیلات آنها بیش از یک میلیارد تومان باشد، برای دریافت تسهیلات از محل منابع اهرمی صندوق نوآوری و شکوفایی به شبکه بانکی معرفی خواهند شد.
بنابر گفته رئیس هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی، ملاک تشخیص آسیبدیدگی شرکتها، کاهش حداقل 20 درصدی تعداد نصب، کاربر فعال، میزان بازدید یا ترافیک داده آنها در مهر 1401 نسبت به مرداد 1401 است و این تسهیلات به شرکتهایی اختصاص مییابد که دارای سوابق فروش هستند و فروش سال 14000 آنها کمتر از 50 میلیارد تومان باشد.
منبع تأمین و اعطای این تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی و صندوقهای پژوهش و فناوری است که با نرخ ۹ درصد و با حداقل تضامین و وثایق مورد نیاز و ازطریق بانکهای همکار صندوق با نرخ ۱۲ درصد پرداخت میشود. همچنین، شرکتها باید ۶ ماه پس از تاریخ دریافت تسهیلات نسبت به بازپرداخت آن اقدام کنند.
مهرداد خلیلی، مدیر تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی نیز در گفتگویی رادیویی ضمن تاکید بر ضرورت اعطای هرچه سریعتر این تسهیلات تاکید کرده که: «ما سعی کردیم خودمان را خیلی سریع با شرایط تطبیق دهیم سرعت عمل داشته باشیم و معرفیها به بانک را با حداقل بروکراسی انجام دهیم. از آنجایی که اگر دیر شود شاید دیگر فایدهای برای شرکتها نداشته باشد، تیم مشخصی را آماده کردهایم و بررسیها با مینیموم مراحل اداری سعی میکنیم این موارد انجام شود.» مدیر تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی ریاستجمهوری جزئیات دیگری از این طرح تسهیلاتی را تشریح و اعلام کرده است:
با دستورالعمل خاصی تسهیلات حمایتی با نرخهای مناسب دراختیار شرکتها قرار میگیرد، مشخصاً هم شرکتهای دانشبنیان نیست، همه شرکتهای خلاقی که دچار آسیب شدهاند، براساس معیارها و ملاکهایی میزان آسیب مشخص میشود و از این دوستان حمایتهایی خواهد شد.
جزئیات پرداخت تسهیلات 10 میلیارد تومانی به کسبوکارهای آنلاین مشخص شد
خلیلی معیار تشخیص آسیب و خسارتها در خصوص شرکتهای دانشبنیان را این طور توضیح داده است: «برای شرکتهای دانشبنیانی که کسبوکارهای اینترنتی و پلتفرمی داشتند اگر تعداد کاربرشان در مهرماه ۱۴۰۱ نسبت به مرداد ماه امسال ۲۰ درصد کاهش داشته باشد، کاهش تعداد کاربر داشته باشند، افت حجم ترافیک یا افت تعداد نصب داشته باشند، این موارد معیار آسیبدیدگی میشود.»
آنطور که مدیر تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی رییس جمهور گفته، برای شرکتهای خلاق با هماهنگی دبیرخانه برنامه توسعه زیستبوم هماهنگیهایی انجام شده که میزان آسیب وارد شده به آنها به تایید دبیرخانه برسد. او افزود:
«اگر این دبیرخانه اعلام کند که آسیب براساس همین معیارهایی بود که عرض کردم، حداکثر تا ۶ برابر حقوق و دستمزد مهرماه جاری براساس لیست بیمه را ملاک قرار میدهیم و به این شرکتها تا سقف ۱۰ میلیارد تومان تسهیلات میدهیم.»
البته در این مورد، سقف تسهیلات برای شرکتهای خلاق نهایتا 300 میلیون تومان است و در مواردی که شرکتها برای دریافت تسهیلات به بانک مراجعه کنند، سود 12 درصد در نظر گرفته شده و شرکتهای خلاقی که قرار است به صندوق پژوهش و فناوری رجوع کنند، نرخ تسهیلات 9 درصدی دریافت میکنند.
خلیلی درباره نحوه بازپرداخت این تسهیلات نیز چنین توضیح داده است: «پرداختها یک مرحلهای است یعنی چه بانکی چه از منابع داخلی صندوق نوآوری و شکوفایی و چه ازطریق صندوقهای پژوهش، روش پرداخت یک مرحلهای است. در موارد بانکی مجموع تنفس و بازپرداخت در نظر گرفته شده ۱۲ ماه است و مواردی که به شرکتهای خلاق قرار است ازطریق صندوقهای پژوهش و فناوری اعطا شود سه ماه تنفس دارد و سه قسط طی ۹ ماه باید پرداخت شود.»
ارسال نظر