خط و نشان ایران خودرو برای دولت: زیان خودروسازان را جبران کنید!
مدیرعامل ایران خودرو گفت:دولت مکلف به جبران زیان خودروسازان از محل ماده 90 سیاستهای اجرایی اصل 44 قانون اساسی است

به گزارش اقتصاد100 به نقل از خبرخودرو، مدیرعامل ایران خودرو در مراسم آیین معرفی و آغاز تولید انبوه موتور جدید EFP و پلتفرم بومی برق و الکترونیک گروه صنعتی ایران خودرو با اشاره به زیان 350 هزار میلیارد تومانی خودروسازان گفت: تکلیف اجرای ماده 90 سیاستهای اجرایی اصل 44 میبایست مشخص شود و متعهد به حفظ حقوق مادی سهامداران هستیم.
مهدی خطیبی مدیرعامل ایران خودرو در مراسم آیین معرفی و آغاز تولید انبوه موتور جدید EFP گروه صنعتی ایران خودرو و پلتفرم بومی برق و الکترونیک با اشاره به وعده ابتدای سال جاری مبنی بر برنامههای ماهانه این شرکت در رونمایی از تولیدات جدید با ابراز خرسندی از اینکه قرار دهم در 27 دی ماه 1401 به رونمایی از موتور ارتقا یافته و کاملا متفاوت با آنچه که در خانواده موتور EF7 تاکنون شاهد آن بودهایم، اختصاص دارد، اظهار داشت: بومی سازی پلتفرم برق و الکترونیک ایران خودرو از آن جهت حائز اهمیت است که دو پنجم از ماژولهای اصلی خودرو متعلق به آن چیزی است که امروز درباره آن صحبت می کنیم.
وی به تولید و بکارگیری سه خانواده موتور در گروه صنعتی ایران خودرو اعم از EF با وزن نسبی 25 درصد، TU با وزن 51 درصدی و XU با وزن نسبی 24 درصد اشاره کرد و افزود: پس از تولید موتور جدید که امروز معرفی می شود، یک نمونه از آن بر روی خودروی دنا نصب شده و هدف گذاریها تجهیز 35 درصد از محصولات ایران خودرو به این موتور در سال آینده است.
مدیرعامل ایران خودرو در خصوص مشخصههای موتور جدید این شرکت گفت: طراحی و مالکیت معنوی این موتور متعلق به گروه صنعتی ایران خودرو بوده و تولید آن سه سال به طول انجامیده است. افزایش 25 نیوتن متری گشتاور، افزایش 15 برابری اسب بخار، کاهش وزن برابر با 4 کیلوگرم، افزایش بازدهی موتور و کاهش 10 درصدی مصرف سوخت از مشخصههای این موتور است. به انضمام اینکه تمام قطعات اصلی و تشکیل دهنده موتور تغییر یافته است.
خطیبی یادآور شد: 5 مرکز تحقیقات موتور در شرکت ایپکو، جتکو، گیربکس اتوماتیک در مرکز تحقیقات گیربکس در نیرومحرکه، محورسازان به عنوان متولی مرکز تحقیقات اکسل و بدنه در داخل شرکت ایران خودرو در نظر گرفته شده است. تریمهای داخلی و امور تحقیقاتی آن به سازندگان واگذار شده است.
وی از بکارگیری موتور جدید این شرکت در مرحله نخست برای خودروی دنا در دی ماه سال جاری خبر داد و افزود: این موتور در ابتدای 1402 برای خودروی تارا و شهریور 1402 بر روی خودروی «ری را» نصب میشود. با تمهیدات اتخاذ شده و پیش بینی بودجه موردنیاز در سال 1403 نیز موتور جدید دیگری معرفی خواهد شد.
مدیرعامل ایران خودرو به افزایش 150 هزار دستگاهی تولید خودروی کامل و به همین میزان افزایش تحویل و صدور فاکتور در مقایسه با سال گذشته اشاره کرد و در خصوص عرضه در بورس به انتقاد از قیمت گذاری دستوری در صنعت خودرو پرداخت و تصریح کرد: قیمت دستوری با عنوان انحصار در بازار به صنعت خودرو تحمیل شده است در حالی که با وجود سهم نسبی 38 درصدی خودروسازانی غیر از ایران خودرو و سایپا در بازار از لحاظ ریالی میبایست بازنگری کلی نسبت به اینکه آیا بازار خودرو انحصاری است یا خیر انجام شود.
خطیبی با اشاره به اینکه بیش از 350 هزار میلیارد تومان طی چند سال اخیر از جیب خودروسازان خارج شده متذکر شد: میبایست مشخص شود این سهم عاید کدام گروهها در سطح کشور شده در حالی که یک چهارم از افراد جامعه با احتساب سهام عدالت و بورس سهامدار ایران خودرو هستند.
وی با تاکید بر اینکه تکلیف اجرای ماده 90 سیاستهای اجرایی اصل 44 میبایست مشخص شود و این موضوع را با وزیر در میان گذاشتهایم، گفت: دولت مکلف به جبران زیان بنگاههایی است که محصولات خود را با قیمت دستوری می فروشند.
مدیرعامل ایران خودرو با بیان اینکه بر اساس قانون تجارت متعهد به حفظ حقوق و منافع مادی سهامداران هستیم، افزود: این موضوع قطعا پیگیری می شود و از آن کوتاه نمی آییم. ایران خودرو در سال جاری بودجهای بالغ بر یک میلیارد دلار برای تولیدات خود تعریف کرده بود، سرمایه موردنیاز میبایست از کدام محل تامین شود. از 350 هزار میلیارد تومان زیان صنعت خودروسازی، زیان دولت بالغ بر 100 هزار میلیارد تومان بوده است.
خطیبی در پایان خاطرنشان کرد: این موضوع به نحوی در جامعه مطرح شده که گویا ایران خودرو و سایپا میبایست زیان ده باشند. این باور از کجا نشات می گیرد در حالی که خودروسازی مادر صنایع است و باید سودآور باشد. ایران خودرو و سایپای سودآور به کمک کشور میآید.