چه افرادی نباید تخم مرغ بخورند؟

سلامت : مصرف تخم‌مرغ می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد، به‌ویژه هنگام سرخ کردن در دمای بالا؛ تحقیقات نشان می‌دهد مصرف بیش از ۳ تخم‌مرغ در هفته با افزایش ۷۱ درصدی خطر سرطان روده بزرگ همراه است.

چه افرادی نباید تخم مرغ بخورند؟

طبق گزارشی که اخیراً در سایت «حقایق تغذیه‌ای» منتشر شده است، مصرف چند تخم‌مرغ در هفته می‌تواند احتمال ابتلا به سرطان را تا ۱۹ درصد افزایش دهد. این گزارش که توسط «تایمز آف ایندیا» نیز بازتاب داشته، نقش نحوه پخت تخم‌مرغ در مضر یا مفید بودن آن را برجسته می‌کند.

به گفته این گزارش، مصرف تخم‌مرغ سرخ‌شده به دلیل تولید مواد شیمیایی سرطان‌زا در دمای بالا، خطر بیشتری برای سلامتی دارد. در حالی که تخم‌مرغ آب‌پز گزینه‌ای سالم‌تر محسوب می‌شود. همچنین تأکید شده که مصرف بیش از سه عدد تخم‌مرغ در هفته می‌تواند احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ را تا ۷۱ درصد افزایش دهد. اگر این اطلاعات برای شما نگران‌کننده است، ادامه متن را بخوانید تا با جزئیات بیشتری آشنا شوید.

ارتباط تخم‌مرغ و سرطان

تخم‌مرغ‌ها منبع غنی از کولین هستند. این ماده زمانی که با باکتری‌های روده تعامل کند، به تری‌متیل‌آمین (TMA) تبدیل می‌شود. سپس TMA در کبد به تری‌متیل‌آمین-N-اکسید (TMAO) تبدیل می‌شود. سطوح بالای TMAO می‌تواند التهاب، استرس اکسیداتیو و رشد تومور را افزایش دهد و به تسریع پیشرفت سرطان، به‌ویژه در روده بزرگ و کبد منجر شود.

چه کسانی باید در مصرف تخم‌مرغ احتیاط کنند؟

چه کسانی نباید تخم‌مرغ بخورند؟

کارشناسان تغذیه معتقدند که اعتدال در مصرف تخم‌مرغ، همانند همه مواد غذایی دیگر، کلید حفظ سلامتی است. برای کنترل پیامدهای منفی، می‌توانید از پروبیوتیک‌ها، غذاهای غنی از فیبر و مواد غذایی غیر فرآوری‌شده برای حفظ تعادل میکروبیوم روده بهره بگیرید که به تنظیم سطح TMAO کمک کنند.

مصرف مناسب تخم‌مرغ چقدر باید باشد؟

براساس پیشنهاد متخصصان تغذیه دانشکده پزشکی هاروارد، افراد نباید بیش از یک یا دو تخم‌مرغ کامل در هفته مصرف کنند. دلیل این توصیه، کلسترول بالای زرده تخم‌مرغ است. اگرچه برخی تحقیقات جدید نشان داده‌اند که مصرف تا هفت تخم‌مرغ در هفته بی‌خطر است، اما توصیه‌ها متفاوت‌اند و برای هر فرد باید بسته به نیازهای فردی و سبک زندگی تصمیم گرفته شود. بنابراین، بهتر است در این باره با متخصص تغذیه مشورت کنید.

عوارض دیگر مصرف زیاد تخم‌مرغ

اگرچه کلسترول موجود در تخم‌مرغ تأثیر کمی روی سطح کلسترول خون در اکثر افراد دارد، اما کسانی که دچار بیماری قلبی، دیابت یا حساسیت به کلسترول هستند، باید در مصرف این ماده غذایی احتیاط بیشتری داشته باشند. همچنین اگر تخم‌مرغ با غذاهای پرکالری مانند کره یا گوشت‌های فرآوری‌شده مصرف شود، ممکن است منجر به افزایش وزن شود. علاوه بر این، تخم‌مرغ‌های نپخته یا خام خطر ابتلا به عفونت سالمونلا را افزایش می‌دهند.

</
وبگردی
    ارسال نظر