از افطار تا سحر چه بخوریم؟

سلامت : تغذیه سالم در رمضان از افطار تا سحر؛ با مصرف متعادل لبنیات، میوه، سبزیجات و پروتئین، از حذف وعده سحری پرهیز کنید و مواد غذایی غیرمفید مانند شیرینی‌جات را کنار بگذارید.

از افطار تا سحر چه بخوریم؟

نکات مهم تغذیه در ماه رمضان

محمدسعید غلامی، توجه به اصول تغذیه‌ای درست در ماه رمضان را ضروری دانسته و تاکید می‌کند که روزه‌داران باید به دریافت مواد غذایی مفید از قبیل لبنیات، میوه و سبزیجات، غلات و پروتئین توجه داشته باشند. او به طور خاص توصیه می‌کند از مصرف قندهای ساده، شیرینی و زولبیا و بامیه پرهیز شود.

او تأکید دارد که داشتن یک الگوی غذایی سالم و برنامه‌ریزی منظم، به ویژه برای کسانی که مشکلات جسمی دارند، امری ضروری است و پیشنهاد می‌کند پیش از روزه‌داری با پزشک مشورت کنند.

اهمیت وعده سحری

غلامی می‌گوید سحری یکی از مهمترین وعده‌های غذایی در ماه رمضان است و افراد نباید بدون صرف آن، روزه بگیرند. او معتقد است عدم مصرف سحری می‌تواند منجر به افت قند خون و کاهش کارایی فرد در طول روز شود.

راهنمایی برای افطار تا سحر

غلامی توصیه می‌کند بین افطار تا سحر مایعات کافی مصرف شود. نوشیدن آب ولرم، چای کمرنگ یا شیر ولرم را پیشنهاد می‌کند چون کمبود مایعات ممکن است به دهیدراسیون منجر شود.

وی تاکید دارد افطاری باید سبک باشد و پیشنهاد می‌کند با مایعات ولرم و مواد قنددار طبیعی مانند خرما شروع شود. او عنوان کرده است که مصرف شیرینی‌های مضر مانند زولبیا و بامیه مناسب نیست.

پیشنهادات غذایی برای وعده افطار و شام

غلامی می‌گوید وعده افطاری می‌تواند شبیه به صبحانه باشد و مصرف نان و پنیر، سوپ ساده و یا آش سبک را توصیه می‌کند. برای شام، غلامی پیشنهاد می‌کند مواد غذایی مشابه ناهار مصرف شود و انواع پروتئین‌ها، سبزیجات، میوه و لبنیات در این وعده گنجانده شود.

توصیه‌های تغذیه‌ای برای سحر

او توصیه می‌کند در سحری از غذاهای سرخ شده، پرادویه و مواد غذایی با پروتئین بالا مثل کباب خودداری شود. بهترین وعده سحری شامل پلو و خورش و غلات مثل عدس پلو و ماش پلو است. استفاده از نان سبوس‌دار پیشنهاد می‌شود.

غلامی هشدار می‌دهد از مصرف نوشیدنی‌های کافئین‌دار خودداری کنید، چرا که می‌تواند به دفع آب بدن منجر شود. او تاکید دارد از خوابیدن بلافاصله پس از سحری نیز جلوگیری شود و حداقل دو ساعت صبر کنید.

وبگردی
    ارسال نظر