وقتی کمیت و کیفیت برابری ندارند/ هزینههای میلیاردی بدون دستاورد!
موضوع رقم قرارداد بازیکنان فوتبال همیشه بحث برانگیز بوده و خیلیها معتقداند که با وجود این شرایط بد اقتصادی در کشور، نباید با یک بازیکن قراردادهای میلیاردی امضا کرد.
موضوع رقم قرارداد بازیکنان فوتبال همیشه بحث برانگیز بوده و خیلیها معتقداند که با وجود این شرایط بد اقتصادی در کشور، نباید با یک بازیکن قراردادهای میلیاردی امضا کرد.
به گزارش گروه اقتصاد ورزش اقتصاد ۱۰۰، بسیاری از پیشکسوتان فوتبال ایران معتقداند که فوتبال ما به جای بازیکن محوری ایجنت محور است به این معنا که هرچه واسطهها تصمیم بگیرند باشگاهها مجبور به پذیرفتن آن رقم خواهند بود. آنها بر این باورند که نباید با بازیکنان قراردادهای ۳۰ میلیاردی بست چون بازیکنی که تا قبل از این قراردادها در محرومترین شرایط زندگی میکرده وقتی یکجا ۳۰ میلیارد تومان به او پرداخت شود دیگر به فکر فوتبال نیست و حواسش پی ماشین و خانه شخصی و حواشی دیگر میرود و این حواشی در نهایت منجر به عدم موفقیت او در فوتبال خواهد شد.
خداداد عزیزی ستاره سابق تیم ملی فوتبال نیز همین باور را دارد. او در صحبتهای اخیرش با ورزش سه از هزینههای بعضا نجومی که در فوتبال ایران میشود انتقاد کرده که در ادامه مشروح آن را میخوانیم.
خداداد عزیزی بازیکن پیشین تیم ملی درباره هزینه و عملکرد بازیکنان لیگ گفت: به نظرم با توجه به پولی که در فوتبال هزینه میکنیم، لیگ جذابی نداریم. بازیکنانی را در لیگ سراغ داریم که ۱۴، ۱۵ میلیارد در یک فصل میگیرند یعنی اگر قیمت دلار همان ۳۰ هزار تومن ثابت باقی میماند معادل چیزی حدود ۵۰۰ هزار دلار میشد، این در حالی است که گرانقیمتترین بازیکن لیگ، اصلا به تیم ملی دعوت نمیشود. معتقدم که مشکلات فوتبالمان یکی دوتا نیست، این شرایط نتیجه زد و بندهای مدیران باشگاههای صنعتی دولتی است به همین خاطر قیمت بازیکنان سرسام آور است اما کیفیت فوتبالمان به اندازه مبلغ قراردادها بالا نرفته است. در فوتبال دنیا قیمت بازیکنان بر اساس عملکردشان بالا و پایین میشود.
به عنوان مثال؛ در جام جهانی قطر قیمت یک بازیکن ۳۰ میلیون دلار افزایش پیدا کرد و لوکاکو که عملکرد خوبی در جام نداشت قیمتش از ۷۰ میلیون به ۳۰ میلیون یورو میرسد اما در فوتبال ما قیمت بازیکنان همیشه روند صعودی دارد انگار همه عالی بازی میکنند.
وی رقم قرارداد النصر با کریستیانو رونالدو را دیوانگی خطاب کرد و گفت: کریستیانو رونالدو در ۳۷ سالگی آن کیفیت سابق را ندارد و این موضوع در جام جهانی مشخص بود. به نظرم خرید رونالدو با آن قیمت دیوانگی بود البته النصر میتواند از رونالدو استفاده تبلیغاتی کند اما در بعد فنی کارایی ندارد.
شیخهای عرب مثل مدیران دولتی ورزشی ما نمیدانند پولهای خود را چطور هزینه کنند. ارقام قراردادهای ما عجیب و غریب است اما نتایج در جامجهانی، جام ملتها و لیگ قهرمانان آسیا بسیار ضعیف.
فوتبال ورزش همگانی نیست که صرفا برای سلامتی فعالیت کنیم، فوتبال یک ورزش قهرمانی است. نمیدانم چطور پول را هزینه فوتبالی میکنند که هیچ دستاوردی ندارد. فکر میکنیم، سالانه ۲ هزار میلیارد در فوتبال هزینه میکنیم و هر سال ارقام قراردادها نجومیتر از سال پیش میشود.
ارسال نظر