ماشین های نابود کننده تاریخ و تمدن ایران / مافیای حفاری غیر مجاز در اصفهان + فیلم
اقتصاد100: کارشناس آب منطقهای شهر اصفهان می گوید ماشینهای حفاری غیر مجاز هستند که بیشتر در نجف آباد ساخته میشوند و میتوانند طی سه روز بیش از ۱۰۰ متر حفاری چاه داشته باشند.
به گزارش خبرنگار جامعه اقتصاد100، بحران آب در اصفهان که باعث شده این شهر تاریخی با مشکلات گستردهای از جمله فرونشست مواجه شود، مسئله پیچیدهای است که عوامل مختلفی در آن دخیل هستند.
یکی از این عوامل نیز حفاری تعداد زیادی حلقه چاه است که به گفته مسئولین استانی، حدود ۴۳ هزار حلقه چاه مجاز در استان اصفهان وجود دارد و در کنار این حلقههای چاه که بیشتر در زمان ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد مجوز حفاری گرفتهاند، ۱۰ هزار حلقه چاه غیر مجاز نیز وجود دارد که روز به روز تعداد آن با وجود شرایط بحرانی اصفهان در حال افزایش است.
حبیب الله میرزایی کارشناس آب منطقهای شهر اصفهان در گفتوگو با خبرنگار رکنا درباره این ماشینهای غیر مجاز میگوید: این ماشینهای حفاری غیر مجاز هستند که بیشتر در نجف آباد ساخته میشوند و میتوانند طی سه روز بیش از ۱۰۰ متر حفاری چاه داشته باشند.
او ادامه میدهد: زمانی که این ماشین ها توقیف میشوند، ابتدا ۶ ماه نگهداری و بعد از اوراق به صاحبانشان تحویل داده میشود و سپس اگر دوباره دست به حفاری بزنند، به صورت دائمی توقیف میشوند.
یکی از افرادی که در یک عملیات کشف و توقیف این دستگاههای غیرمجاز شرکت کرده است میگوید: توقیف این دستگاههای حفاری راحت نیست و موانع قانونی کار را در این امر بسیار سخت میکند. البته بزرگترین مشکل ما این است که اول از همه باید بفهمیم دقیقا در چه نقاطی حفاری انجام میشود که کار بسیار سختی است و بعد از آن نیز فرآیندهای اداری طولانی نیز به شدت تاثیر منفی در توقیف این دستگاه ها دارد.
او ادامه میدهد: خطر کردن توقیف این دستگاههای حفاری غیر مجاز چه برای آنها که زمین کشاورزی دارند و چه برای ما که باید آن را پیدا و توقیف کنیم بسیار بالا است چراکه هر اتفاقی امکان رخ دادن دارد.
این فرد با بیان اینکه حفر کننده های چاههای غیر مجاز اخیر یک چاله پنج در پنج ابتدا ایجاد میکنند تا با قرار گرفتن ماشین در آن و پوشاندنش از بازتاب صدای زیاد ضربههای دستگاه جلوگیری کنند اظهار کرد: کارگاه های تولیدی این دستگاهها نیز بسیار خطرناک هستند. برای مثال یک مورد را ما شناسایی کردیم.دستور قضایی را برای توقیف آن مکان کسب کردیم و وقتی در یک عملیات پلیسی وارد آنجا شدیم چهار عدد از این ماشینها را دیدیم.
او در پایان تشریح می کند: فردای آن روزی که دستگاه حفاری توقیف شد ما فهمیدیم که شب گذشته یک عده به داخل انبار نگهداری این دستگاهها وارد شده و با بستن دست و پای نگهبان، دو دستگاهی که خیلی برای آنها اهمیت داشته است را دزدیده بودند،گویا آن دو دستگاه قرار بود به کرمان منتقل شوند.
ارسال نظر