به جوانی که 10میلیون حقوق دارد می گوییم ازدواج کن، فرزند هم بیاور/ همین فرد باید20میلیون اجاره بدهد
شهبازی درباره ایرادات طرح مالیات بر عیدی سرمایه میگوید: در زمینه های سوداگری و کسانی که از طریق خرید و فروش سرمایهای نصیبشان می شود بله باید مالیات بپردازند اما این که ما همه را با یک چشم ببینیم و مالیات بگیریم باعث نارضایتی مردم میشود.
به گزارش اقتصاد100، «مالیات بر عایدی سرمایه» که در مجلس آن را با نام طرح مالیات بر سوداگری و سفتهبازی میشناسند به بحثی فراگیر در فضای مجازی تبدیل شده است.
برخی نمایندگان این طرح را برای جلوگیری از فرارهای مالیاتی مفید دانسته و تاکید میکنند اجرای آن یقه دلالان را میگیرد. از طرفی از آنجایی که مالیات بر عایدی سرمایه، مابهتفاوت قیمت فروش و قیمت خرید را هدف میگیرد مردم را نگران کرده است.
علیرضا شهبازی نماینده مردم نهاوند در مجلس یازدهم در گفتگو با اقتصاد 100 خود را موافق این طرح معرفی میکند و میگوید و دارای اشکالاتی است که باید توسط سازمان امور مالیاتی پیگیری شود.
در ادامه گفتوگوی علیرضا شهبازی نماینده مردم نهاوند در مجلس یازدهم با سایت اقتصاد 100 را میخوانید؛
*******
* آقای شهبازی! شما مخالف این طرح بودید یا موافق؟
بنده موافق بودم، منتها شرط داشت. شما فرض کنید فردی در کشور یک ماشین خارجی را قبل از این گرانیها با قیمت 80 تا 100 میلیون تومان خریداری کرده حالا بعد از چند سال استفاده قیمت تورم این ماشین به 4 میلیارد تومان رسیده خب چنین کسی که نباید این مالیات را بپردازد. یا کسی را داریم که در گذشته خانهای در شمال تهران خریداری کرده و در حال حاضر نیز در آن ساکن است این که ما روی آن قیمت بگذاریم و بگوییم قیمت ملک شما شده 30 میلیارد تومان و باید مالیات آن را بدهید ، نه درست است و نه منطقی.
در واقع این موارد اشکالات این قانون هست ولی در زمینه های سوداگری و کسانی که از طریق خرید و فروش سرمایهای نصیبشان می شود بله باید مالیات بپردازند اما این که ما همه را با یک چشم ببینیم و مالیات بگیریم باعث نارضایتی مردم میشود. خود سازمان امروز مالیاتی و دوستانی که این قوانین را اجرا میکنند باید این مسائل را لحاظ کنند تا باعث نارضایتی در جامعه و ایجاد مشکل نشود.
شخصی میگوید من به طور مثال سوناتا رو گرفتهام 190 میلیون تومان 10 سال هم هست دارم از آن استفاده میکنم الان قیمت آن میلیاردی شده است. این حرف منطقی است او که گناهی نکرده این تورم است، قیمت دلار بالا رفته ماشین هم گران شده است. این فرد که نباید بابت این مسئله مالیات بدهد ضمن اینکه درآمدی هم ندارد که مالیات بدهد در واقع دارد از این ماشین استفاده میکند. همین مسائل باعث نارضایتی میشود.
وقتی یک موضوعی قرار است رای بیاورد خیلی از دوستان ما به این موارد توجهی ندارند و وارد جزئیات نمیشوند گاهی بعضی از طرح ها با یک رای بالا یا پایین رای میآورند و تبدیل به قانون میشوند. این موارد متاسفانه اشکال دارد که من انشالله امیدوارم که حداقل دوستان مجری ما این مسائل رو لحاظ کنند.
ما آدمهایی را میشناسیم که خانهای از قدیم دارند به متراژ ۵۰۰ متر داخل آن هم زندگی میکند. یک پیرمرد بازنشسته که الان حقوق آنچنانی نمیگیرد و درآمدی هم ندارد حالا بیاییم به او بگوییم مالیات بده ؟ خب از کجا مالیات بدهد؟ چرا مالیات بدهد؟ خ گرفتن این مالیات باعث نارضایتی میشود. ولی مثلاً کسی رفته ۵۰ میلیارد، ۶۰ میلیارد داده داخل یک خانه نشسته بله او دارد، حالا مالیات هم بدهد مسئلهای نیست.
امیدواریم مسئولان اجرایی به این اشکالات توجه کنند و دقت داشته باشند طوری باشه که به مردم خیلی فشاری وارد نشود.
* برخی میگویند دود طرح مالیات بر عایدی سرمایه به چشم خریداران مسکن به خصوص جوانان و خانه اولیها میرود شما این نظر را قبول دارید؟
جوانهایی که میخواهند خانه بخرند معمولاً واحدهایی میگیرند که در واقع شامل این مالیات نمیشود. ما در حالی جوانها را تشویق به ازدواج و بچه دار شدن میکنیم که بحث اجاره و بحث خرید مسکن به آنها فشار وارد میکند الان در حاشیه تهران نمیتوانید یک خانه سه چهار میلیارد تومانی بخرید حتی با متراژ ۵۰ یا ۶۰ متر هم نمیشود.
اگر هم بخواهند اجاره کنند همین است. شما هر جای تهران حتی حاشیه تهران هم بخواهی خانه اجاره کنی باید 20 میلیون تومان اجاره بدهی خب حداقل حقوق هم که ما گذاشتیم ۱۰ میلیون تومان خب از کجا؟ این جوان چطوری میتواند ازدواج کند؟ چطوری میتواند بچهدار شود و زندگی را بچرخاند؟ دوستان، مدیران و مسئولین زیاد به این موارد توجه ندارند. آمار و گزارش میدهند که الحمدالله شرایط خوب است و رشد داریم! اینها مشکلاتی است که معمولاً جوانها درگیر آن هستند به ما مراجعه میکنند و اعتراض دارند. الان افرادی که داخل شهر ساکن بودند به حاشیهها میروند برخیها به روستاهای اطراف بر میگردند چون نمیتوانند به زندگی خودشان سامان دهند تازه این در ارتباط با افرادی است که یک حقوقی میگیرند در واقع همان ۱۰ میلیون تومان که حداقل حقوق است را میگیرند. در صورتی که در حاشیه تهران اصلا خانه ۱۰ میلیون تومانی نمیتوان پیدا کرد. ما مدیران درباره این مسائل باید فکر اساسی بکنیم.
در مسئله نهضت ملی مسکن هم به مردم گفتیم ثبت نام کنید و پول بدهید خب این خانوادههایی که خانه ندارند آن ۴۰ میلیون و ۱۰۰ میلیون اولیه را هم ندارند بدهند.
ارسال نظر