پشت پرده ایجاد بیمههای مشترک با سایر کشورها
به گفته کارشناسان و مسئولان، ایجاد بیمه مشترک با سایر کشورها میتواند به شرایط اقتصادی پایدار کمک قابل توجهی کند.
به گزارش اقتصاد100، ایجاد بیمه مشترک با سایر کشورها یکی از مواردی است که همواره بر آن تاکید شده است، اقدامی که میتواند مزیتهای گوناگونی برای طرفین داشته باشد بر همین اساس مدتی است که خبرهایی از ایجاد بیمه مشترک با کشورهای دیگر به گوش میرسد.
مرداد ماه بود که وزیر اقتصاد احسان خاندوزی در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: در مسیر تحقق برنامه دیپلماسی اقتصادی آقای رئیس جمهور و به فاصله کمتر از ۳ ماه از سفر راهبردی ایشان به سوریه، با حضور کنسرسیومی از شرکتهای ایرانی، بیمه مشترک رسماً تاسیس شد.
برای اطلاع بیشتر از جزئیات بیمه مشترک به سراغ قائم مقام رئیس کل بیمه مرکزی رفتیم؛ بر همین اساس مشعلچی بیان کرد: در بیمه مرکزی در رابطه با کشورهای همسایه، هم سو و دوست متوقف به تفاهم نامه نیستیم ما در کشورهای منطقه حتما به دنبال همکاریهای بیمه هستیم که این یک راهبرد اساسی است.
او در ادامه بیان کرد: سعی میکنیم شرکتهای بیمهای مشترک که تاسیس میشود فعال باشند یعنی باید سهمها مشخص باشد و بیشتر تلاش میکنیم که ۶۰ درصد سهام برای جمهوری اسلامی ایران باشد که البته این مورد کار را دشوار میکند.
مشعلچی افزود: در ارتباط با سوریه این اتفاق رقم خورد و ۶۰ درصد سهم ایران است که بین ۳ الی ۴ شرکت بناست در داخل تقسیم شود و راهبر هم یک شرکت خواهد بود. در خصوص سوریه انتخاب ساختمان انجام و مجوزهای لازم اخذ شده و مراحل در حال پیگیری است.
او بیان کرد: در کشورهای دیگر هم قطعا این اتفاق رخ خواهد داد. چند کشور هم اعلام آمادگی برای داشتن شرکت بیمه مشترک با ایران کردند که در حال بررسی هستیم تا این اقدام هم صرفه اقتصادی داشته باشد و هم بتواند تسهیل کننده بیمه ای در هر دو کشور را رقم زند. از جمله کشورهایی که اعلام آمادگی برای داشتن شرکت بیمهای مشترک کردند عراق، قطر، عمان و... است.
اما داشتن شرکت بیمهای مشترک با کشورهای مختلف چه مزیتهایی دارد؟ نکتهای که مینا صادقی کارشناس حوزه بیمه در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص این موضوع اظهار کرد: داشتن شرکتهای بیمهای مشترک با کشورهای دیگر با استفاده از روش اقتصاد سنجی تاثیر معنا داری بر رشد اقتصادی دارد. شاخصهای بررسی شده بیشترین تاثیر بر رشد اقتصادی و رشد شاخص اشتغال نیروی کار را داشته است.
این کارشناس بیمه اظهار کرد: در بعضی از کشورهای اطراف هنوز بحث بیمه عمومیت پیدا نکرده است که بازارهای مناسبی برای ورود هستند که اگر ورود به این بازارها به خوبی انجام شود، فضا و بازار مناسب ایجاد میکند. در کل ایجاد بیمه مشترک با کشورهای همسایه و سایر کشورها میتواند به شرایط اقتصادی کشور و توسعه آن کمک قابل توجهی کمک کند.
در ادامه هم مشعلچی قائم مقام رئیس کل بیمه مرکزی مطرح کرد: در کشورهایی که اقدامات شروع شده بحث بیمه گری خیلی عمومیت پیدا نکرده است و بازارهای مناسبی هستند که اگر ورود به این بازارها به خوبی انجام شود میتواند فضا و بازار خوبی را ایجاد کند. همچنین میتواند به ایجاد روابط اقتصادی پایدار کمک و نقشه اقتصادی دولت را هم تکمیل کند.
سه روز پیش هم رئیس کل بیمه مرکزی استاد هاشمی در خصوص تعامل بیمهای با کشورهای دیگر بیان کرد: در عرصه بین المللی برای برقراری تعامل با کشورهای بریکس آمادگی کامل را داریم.
به گفته کارشناسان و مسئولان افزایش تعامل در حوزه صنعت بیمه و ایجاد بیمههای مشترک با کشورهای مختلف اقدامی است که میتواند در توسعه و ایجاد روابط پایدار اقتصادی کشور موثر واقع شود بر همین اساس هم باشگاه خبرنگاران جوان این موضوع را پیگیری خواهد کرد.
ارسال نظر