مدیرعامل سبدگردان نیکان تصریح کرد
فریاد سهامداران از بی ثباتی در بازارسرمایه / منافع مردم؛ موضوعی مغفول مانده
ثبات در بورس به صورت دستوری تحقق پیدا نمیکند؛ در نتیجه زمانی بازار را باثبات و قابل اعتماد می بینیم که در جهت حفظ منافع مردم عمل شود. از این رو هر زمانی این دستاوردها به طور ملموس دریافت شود، مسلما روند افزایش اعتماد در بازارسرمایه رو به بهبود و افزایش خواهد بود؛ در غیر این صورت به عقیده بنده صرفا با یک جابهجایی، تحول و تغییر خاصی را نمیتوانیم انتظار داشته باشیم.

به گزارش سرویس پول و سرمایه اقتصاد ۱۰۰- مژده ابراهیمی: فردین آقابزرگی –کارشناس ارشد بازارسرمایه در گفت و گو با اقتصاد 100 گفت: برای بررسی عملکرد مجید عشقی- رئیس سازمان بورس؛ باید گفت چون قانون بورس مبتنی بر روشها و زیرساختهای پیش از سال 1384 است؛ در نتیجه الگوی رفتاری و حکمرانی در حوزه بازارسرمایه کماکان همان روال قبلی است و اکنون به ابتکار عمل و بر اساس خلاقیتهای یک شخص ممکن خواهد بود ابعاد خیلی کوچکی تغییر جزئی نسبت به سایر روسا داشته باشد.
وی افزود: تا جایی که می دانم دو یا سه رئیس سازمان بورس؛ از جمله حسین عبده تبریزی، شاپور محمدی و تا حدودی حسن قالیباف، جزو سرآمدهای این حوزه بودند؛ ولی چون بسترهای قانونی بر نحوه اداره امور و قالب فکری کماکان مبتنی بر حاکمیت دولت بر اقتصاد و بازارسرمایه است؛ بنابراین نمیتوانیم هیچ انتظاری داشته باشیم که شخصی بیاید و رفتار یا حرکتی داشته باشد تا به عنوان اقدام شاخص و نمادین از آن یاد کنیم.
این مدیر خوشنام بیان کرد: تنها نمودی که از مجید عشقی دیدم، عدم صدور اجازه و مجوز به تشکیل نهادهای خود انتظام و کانونهای جدید، نهادهای مالی جدید اعم از سهامداران حقیقی، کانون سبدگردانها بود که کمک بهسزایی میتوانست و در راستای استیفای کلیه سهامداران و ذینفعان بازار به نهاد ناظر کند.
آقابزرگی اظهار کرد: به نظرم اعتماد مردم و فعالان بازار از بین رفته است که دلایل مهم آن می تواند بی ثباتی و تغییرات مکرر در بدنه مدیریتی نهاد ناظر باشد که در سه سال گذشته، شاهد تغییر 4 رییس سازمان بودیم و این موضوع به هیچ عنوان کارنامه مناسبی نیست؛ در نتیجه اثر مثبتی روی اعتماد عمومی فعالان بازار نخواهد گذاشت.
مدیرعامل سبدگردان نیکان خاطرنشان کرد: بازار زمانی می تواند قابلیت پیش بینی داشته باشد که واقعا از موضع مستحکم، یکپارچه با در نظر گرفتن منافع جمعی ذینفعان بازار و نه به صورت یکسویه و شخصی که نفوذ بیشتری در اقتصاد و بازارسرمایه را داشته باشد و اگر در این مسیر حرکت کنیم، به مرور زمان بازارسرمایه و حتی بانک مرکزی به عنوان یک حیاط خلوت برای دولت محسوب میشود.
وی تصریح کرد: ثبات در بورس به صورت دستوری تحقق پیدا نمیکند؛ در نتیجه زمانی بازار را باثبات و قابل اعتماد می بینیم که در جهت حفظ منافع مردم عمل شود. از این رو هر زمانی این دستاوردها به طور ملموس دریافت شود، مسلما روند افزایش اعتماد در بازارسرمایه رو به بهبود و افزایش خواهد بود؛ در غیر این صورت به عقیده بنده صرفا با یک جابهجایی، تحول و تغییر خاصی را نمیتوانیم انتظار داشته باشیم.