پیش بینی جدید درباره نرخ ارز در آینده
اقتصاد 100- آلبرت بغزیان کارشناس اقتصادی در یک برنامه تلویزیونی اظهار کرد: بازار ارز ایران در گذشته تجربه نرخ دلار ۶۰ هزار تومانی داشته است. او همچنین بیان کرد که نگرانی نباید درباره قیمت دلار ۵۲ تا ۵۳ هزار تومانی وجود داشته باشد، زیرا نوساناتی که تاکنون رخ داده است، تاثیر چندانی بر قیمت کالاها نداشته است.
نهاد بازار ساز از طریق مرکز مبادله با واقعی کردن عرضه و تقاضا قیمت را کنترل کرد و سهم بازار آزاد را به ۵ درصد کاهش داد.
کارشناس اقتصادی بیان کرد: این ۵ درصد نباید اقتصاد ایران را تحت شعاع قرار دهد. همواره هیجان ها در بازار وجود دارد اما باید این نکته را در نظر گرفت که قیمت اصلی دلار در مرکز مبادله ۴۲ هزار تومان است.
وی افزود: متاسفانه یکی از باورهای غلط این بوده که تا یک جهش صورت می گیرد قیمت مسکن،خودرو،کالاها افزایش پیدا می کند. در صورتی که اتفاقی رخ نداده است. بانک مرکزی بازار رصد می کند.
بغزیان یادآور شد: به افرادی که قصد فعالیت در بازار ارز دارند توصیه می شود که با توجه به هیجانی بودن نرخ فعلی دلار هیجانی عمل نکنند. بانک مرکزی وارد بازی دلالان نخواهد شد.
خبر خوب درباره قیمت دلار
دلار را می توان شاید یک ارز حیاتی دانست که سبب می شود اقتصاد در کشورها ضعیف و یا قوی شود.
کارشناس بازارهای مالی گفت: در گزارشهای تراز تجاری، صادرات نفتی و غیرنفتی و تعاملات بینالمللی وضعیت بسیار خوبی داریم که بر نرخ دلار موثر است، بنابراین مردم به هیجانات زودگذر توجه نکنند.
قیمت دلار به عنوان یکی از ارزشمندترین ارزهای جهان، تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار میگیرد. این عوامل شامل عوامل اقتصادی، سیاسی و جهانی هستند. در عوامل اقتصادی، عواملی مانند نرخ بهره، تورم، رشد اقتصادی و تجارت بینالمللی تاثیرگذار هستند. در عوامل سیاسی، تصمیمات دولتها و سیاستهای پولی و ارزی آنها تاثیرگذار است. همچنین، عوامل جهانی مانند تحولات در بازارهای بینالمللی، تغییرات در نرخ ارزهای دیگر و تحریمهای بینالمللی نیز بر قیمت دلار تاثیرگذار هستند.
وی افزود: ریسکهای سیستماتیک در بازار ارز، بحثهای اقتصادی ما است که خوشبختانه در گزارشهای تراز تجاری، صادرات غیرنفتی و تعاملات بینالمللی وضعیت بسیار خوبی داریم که اینها ریسکها به صورت واقعی در ذات ارزشگذاری پول ملی ما و نرخ برابری ارزها اثرگذار هستند.
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: ما یک سری ریسکهای غیر سیستماتیک داریم که خارج از آن بازار اثرگذارند و در اثر موضوعات مختلف بازارها را به تلاطم و هیجان میاندازند که دقیقا همین ماجرای افزایش نرخ ارز با وقوع حادثه کرمان را در زمان شروع جنگ غزه هم داشتیم و شاهد بودیم که به صورت روانی و به خاطر هیجان در رفتار فعالان بازار و بعضی رسانههای مسئله دار، بازار را بهصورت مقطعی متشنج کردند.
جیهانی اشاره کرد: در آن زمان شاهد بودیم که در ابتدای کار نرخ دلار افزایش یافت و بسیاری از دلالان شروع به فروختن ارز مردم کردند و هیجان دادند که نرخها افزایش پیدا خواهد کرد. باتوجه به اینکه در ذات بازار ارز ما به لحاظ اقتصادی و مولفههای اثرگذار اصلی مثل عرضه و تقاضا، ذخایر ارزی بانک مرکزی و تسلط بسیار خوبی که در چندماه اخیر بازارساز روی بازار داشته است، فکر نمیکنم که این هیجان کوتاه مدت ادامه دار باشد و قطعا هفته آینده بازار دوباره به ثبات میرسد و حتی ممکن است کمتر از قیمت روزهای گذشته هم برسد و فقط این مردم عادی هستند که گرفتار هیجانهای کاذب رسانههای مسئله دار، کانالهای تلگرامی و دلالان کف بازار میشوند و از آنها توسط این گروهها نوسان گیری میشود. به نظر من بازار بر میگردد و هیجانات فروکش خواهد کرد.
ارسال نظر