آغاز حراج اقساطی خودرو بدون قرعه کشی + تحویل 90 روزه و بدون نوبت دهی
اقتصاد 100- مجری طرح واردات خودرو در وزارت صمت گفت: از هفته آینده عرضه ۸ مدل خودرو وارداتی آغاز خواهد شد و تلاش میکنیم این خودروها با همکاری بانک مرکزی تا پایان آذر و نهایت دی ماه تحویل مشتریان شود.
مجری طرح واردات خودرو در وزارت صمت گفت: از هفته آینده عرضه ۸ مدل خودرو وارداتی آغاز خواهد شد و تلاش میکنیم این خودروها با همکاری بانک مرکزی تا پایان آذر و نهایت دی ماه تحویل مشتریان شود.
مهدی ضیغمی با اعلام این خبر افزود: سامانه خودروهای وارداتی در یکی دو روز آینده با طراحی جدید بارگذاری خواهد شد، در مرحله اول اطلاعات خودروها بارگذاری خواهد شد تا مردم بتوانند خودروهای عرضه شده را ببینند، بعد از این مرحله و با نهایی شدن قیمتها در هفته آینده، خودروها عرضه میشود.
به گفته مجری طرح واردات خودرو، ۳۳ هزار نفر در طرح فروش خودروهای وارداتی ثبت نام کرده بودند که ۳۰ هزار نفر آنها واجد شرایط شناخته شدند.
وی با بیان اینکه در این طرح بیش از ۷ هزار نفر چانگان انتخاب کرده بودند، گفت: اکنون آنهایی که این خودرو را انتخاب کردند با تایید انتخاب نهایی خودرو، به شرکت سایپا معرفی خواهند شد و حداکثر تا ۳ ماه آینده خودروی خود را تحویل میگیرند.
ضیغمی گفت: زوتی، سی اس ۵۵ چانگان، کیا، هیوندای، تویوتا، هونگچی، بستیون و سوزوکی خودروهایی هستند که عرضه خواهد شد که این خودروها کمتر از ۲۰ هزار یورو قیمت دارند.
مجری طرح واردات خودرو میگوید: تلاش میکنیم این خودروها با همکاری بانک مرکزی تا پایان آذر و نهایت دی ماه تحویل مشتریان شود. قیمت این خودروها قطعی یا غیرقطعی خواهد بود تا مسیر قانونی قیمت گذاری آنها طی شود.
معاون وزیر صمت گفت: ارز واردات خودرو از محل ارز صادراتِ همان واردکننده و همچنین محصولات غیر که الزامی به عرضه ارز در سامانه نیما نداشته باشند، تامین میشود.
مهدی ضیغمی درباره تامین ارز خودروهای وارداتی، اظهار داشت: واردکننده خودرو، ارز مورد نیاز برای واردات را از محل صادرات خود و همچنین محصولات غیر که الزامی به عرضه ارز در سامانه نیما نداشته باشند، تامین میکند؛ کالای غیر هر کالایی می تواند باشد، به شرط آنکه در گروه کالایی که قرار دارد الزامی برای ارز حاصل از صادرات آن کالا در سامانه نیما وجود نداشته باشد.
معاون وزیر صمت گفت: صادرکنندگان محصولات پتروشیمی، فولاد، فلزات رنگین و هیدروکربنها الزام به عرضه ارز حاصل از صادرات خود در سامانه نیما دارند، در واقع در کمیسیون اقدام ارزی طبق قانون مشخص شده است که برخی گروههای کالایی الزام به عرضه در نیما دارند و این صادرکنندگان نمیتوانند کوتاژهای صادراتی خود را برای واردات سایر کالاها اختصاص دهند.
وی با بیان اینکه بعضی از گروههای کالایی وارداتی مانند خودرو هم نمیتوانند از ارز نیمایی استفاده کنند، اظهارداشت: البته سال گذشته طی مدت کوتاهی ارز نیمایی به واردات خودرو تعلق گرفت، اما از اواخر سال گذشته تاکنون واردات خودرو از محل ارز حاصل از صادرات کالاهای غیر و ارز حاصل از صادرات گروههای کالایی است که مجازند کوتاژ صادراتیشان برای واردات سایر کالاها واگذار شود. ضیغمی گفت: بنابراین افراد میتوانند ارز حاصل از صادراتشان را به صورت توافقی و براساس پروتکل مشخص به واردکننده خودرو بفروشند و الزامی نیست که واردکننده خودرو ارز خود را از یک صادرکننده خاص خریداری کند اما حتما باید این معامله در صرافی تحت نظر بانک مرکزی انجام شود.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران بیان داشت: هیچ مشکلی برای تامین ارز واردات خودرو وجود ندارد.
در خصوص واردات خودروهای دستهدوم نیز ۹ مهر امسال بود که محمد رضوانیفر، رئیسکل گمرک، اظهار داشت: فعلاً خودروی دستهدومی به گمرکات کشور وارد نشده است چون هنوز بعد از تصویب لایحه دوفوریتی تیرماه مجلس شورای اسلامی آییننامه اجرایی آن توسط وزارت صنعت نهایی نشده است؛ در زمان حاضر رفتوبرگشتهای کارشناسی انجام شده اما هنوز آییننامه اجرایی واردات خودروهای دستدوم نهایی نشده است و به همین دلیل واردات خودروهای دستدوم صورت نگرفته است./اندیشه معاصر
ارسال نظر