یارانه معیشتی خرداد ماه این تاریخ واریز می شود / از افزایش یارانه چه خبر؟!

اقتصاد 100-در حالی که امروز برخی رسانه‌ها از افزایش مبلغ یارانه خبر دادند، سخنگوی هدفمندی یارانه‌ها می‌گوید: این افزایش یارانه تنها به اقشار دهک اول تا سوم تحت پوشش کمیته امداد یا سازمان بهزیستی پرداخت می‌شود نه کل یارانه‌بگیران.

یارانه معیشتی خرداد ماه این تاریخ واریز می شود / از افزایش یارانه چه خبر؟!

یارانه معیشتی  سه شنبه 10 فروردین به حساب سرپرستان خانوار واریز  شد. یارانه معیشتی همانند دوره های قبل پرداخت شد. یارانه معیشتی برای هر نفر 55 هزارتومان پرداخت می شود. آخرین اخبار از یارانه معیشتی در سال جدید را با هم می خوانیم.

ابتدای خرداد ماه بود که وزیر اقتصاد درباره اصلاح بسته یارانه نقدی  خبر داد. البته احسان خاندوزی در ادامه توضیح داد که هنوز معلوم نیست جزئیات تغییر الگوی پرداخت یارانه‌ها چه باشد. همین موضوع موجب شد تا گمانه‌های مختلفی از احتمال افزایش مبلغ یارانه نقدی تا جایگزینی کالابرگ با آن مطرح شود. حالا هم برخی رسانه‌ها از افزایش مبلغ یارانه نقدی خبر می‌دهند. در همین باره از طیبه حسینی- سخنگوی سازمان هدفمندی یارانه‌ها- پرسیدیم که قرار است مبلغ یارانه نقدی به چه میزان و برای چه گروه‌هایی افزایش یابد؟

سخنگوی سازمان هدفمندی یارانه‌ها درباره افزایش مبلغ یارانه گفت: قرار است افزایش ۲۰ درصدی روی مبلغ کالابرگ اتفاق بیفتد. این افزایش یارانه تنها به اقشار دهک اول تا سوم تحت پوشش کمیته امداد یا سازمان بهزیستی پرداخت می‌شود نه کل یارانه‌بگیران.

وی ادامه داد: جزئیات طرح بعد از نهایی شدن به اطلاع عموم می‌رسد و تاکید می‌کنم قرار نیست کلیه یارانه‌بگیران را شامل شود.

حسینی افزود: رقمی که قرار است به مبلغ یارانه اضافه شود، نقدی نخواهد بود و صرفا برای خرید کالاهای اساسی مشمول طرح کالابرگ است.

افزایش مبلغ یارانه چه زمانی عملی می‌شود؟

وی درباره اینکه این افزایش مبلغ یارانه چه زمانی اتفاق می‌افتد هم اظهار کرد: بعد از اینکه این طرح مصوب شود و امور اجرایی آن به آخر برسد، روز عملیاتی شدن آن اعلام خواهد شد. روز اجرا هم الان مشخص نیست؛ ممکن است یک هفته دیگر یا پایان ماه اتفاق بیفتد.

برنامه‌ای برای افزایش یارانه نقدی برای همه وجود ندارد

حسینی در پاسخ به این پرسش هم که آیا برنامه‌ای برای افزایش مبلغ یارانه نقدی برای تمام یارانه‌بگیران در نظر گرفته شده یا خیر؛ گفت: برنامه‌ای وجود ندارد.

اصلاح بسته یارانه متفاوت از این طرح است؟

سخنگوی سازمان هدفمندی یارانه‌ها درباره اصلاح بسته یارانه که از سوی وزیر اقتصاد مطرح شد نیز گفت: در جریان این امر نیستیم و فقط همین افزایش مبلغ برای خرید کالاهای اساسی در ردیف کالابرگ مطرح شده است. جزئیات اصلاح یارانه بعدا توسط خود وزیر اعلام خواهد شد.

وی همچنین در پاسخ به این پرسش که افزایش مبلغ یارانه همان اصلاح مورد نظر وزیر اقتصاد است یا نه، تصریح کرد: ممکن است موضوع دیگری مد نظر وزیر باشد. ما فعلا در جریان همین امر هستیم.

پس از واریز دو مرحله یارانه نقدی ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی به حساب سرپرستان خانوار، برخی از اعضای اقتصادی دولت احتمال تبدیل آن به کالابرگ الکترونیکی را مطرح کردند. آخرین اخبار درباره یارانه معیشتی را با هم در سایت فردا میخوانیم.

براساس آخرین آمارهای سازمان بهزیستی تا آبان‌ماه سال ۱۴۰۱، ۱۲۸ هزار و ۷۷۸ نفر پشت نوبتی‌های دریافت مستمری بودند که به گفته قادری رئیس این سازمان، این رقم تا پایان ۱۴۰۱ به ۱۶۰ هزار نفر رسید.

علی‌محمد قادری، رئیس سازمان بهزیستی در این باره می‌گوید: در مقطعی ۱۶۰ هزار نفر پشت نوبت مستمری بودند که امروز افتخار می‌کنیم که بگوییم تا پایان سال ۱۴۰۱ آمار افراد مشمول که پشت نوبت بودند به صفر رسید.

  آخرین آمارهای سازمان بهزیستی نشان می‌دهد یک میلیون و ۲۵۹هزار و ۷۶خانوار مستمری بگیر و  بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار خانوار غیر مستمری بگیر، تحت پوشش این سازمان هستند.

رئیس سازمان بهزیستی پیشتر و  در گفت‌وگو با رسانه‌ها، گفت: ما یک موضوع پشت نوبتی از باب تبصره ۱۴ به عنوان مستمری داریم که هر سال ممکن است براساس موضوعات معیشتی که در دهک‌های پایین وجود دارد، ازجمله اقلام توانبخشی و یارانه‌هایی که سازمان بهزیستی برای مراکز توانبخشی و افرادی که بانوان و مادران فداکاری که معلول را در خانه نگهداری می‌کنند، ​پشت نوبتی ایجاد شود که خوشبختانه پشت نوبتی‌ها در دولت سیزدهم آن‌هایی که سه سال پشت نوبت موضوعات توان بخشی یا موضوع اجتماعی بودند ​ صفر شد و بیش از ۱۴۰ هزار خانوار به چرخه مستمری سازمان وارد شدند.

نگاهی به آمارهای سازمان بهزیستی

در مجموع ۲ میلیون و ۷۰۴ هزار و ۱۴ خانوار براساس آخرین آمارهای اعلامی تا آبان ۱۴۰۱ تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار داشتند. از این آمار، ۲۶۵ هزار و ۸۳۲ زن سرپرست خانوار، ۳۳ هزار و ۳۴۲ چندقلوی دریافت کننده حمایت مالی، ۱۱ هزار و ۵۰۸ دانشجوی مستمری بگیر و ۹۳۰ هزار و ۸۷۵ معلول مستمری بگیر بودند.

از مجموع خانوار غیرمستمری بگیر تحت پوشش سازمان بهزیستی ۱۲۸ هزار و ۷۷۸ خانوار پشت نوبت خدمات بهزیستی قرار دارند و معلولانی که از خدمات سازمان مستمری دریافت نمی کنند ۴۱۸ هزار و ۵۱۷ نفر هستند. همچنین این سازمان ۱۲ هزار و ۶۲۶ دانشجوی غیرمستمری بگیر را تحت پوشش خود دارد و خانوارهای دریافت کننده خدمات موردی نیز ۵۴۸ هزار و ۸۶۶ خانوار هستند.

در مجموع جمعیت تحت پوشش به همراه اعضای خانوار تحت پوشش بهزیستی ۷ میلیون و ۱۷۹ هزار و ۴۵۰ نفر بوده و در این بین ۱۱ میلیون و ۴۲۱ هزار نفر نیز از خدمات پیشگیری از تنبلی چشم بهره مند شده اند.سازمان بهزیستی همچنین ۸۴۰ هزار و ۲۴۹ نفر از سالمندان جامعه را تحت پوشش خود دارد و ۳۰ هزار نفر نیز از افراد دارای ضایعه نخاعی توانسته‌اند از خدمات این سازمان بهره مند شوند.

براساس آنچه سازمان بهزیستی در آمارهای خود اعلام کرده، ۹۶۴ مرکز نگهداری معلولان، ۵۷۰ مرکز نگهداری فرزندان و ۳هزار و ۷۰ مرکز مشاوره روانشناختی تحت نظر بهزیستی فعالیت می‌کنند.

مهمترین چالش‌های معلولان در سالی که گذشت

فراکسیون حمایت از افراد دارای معلولیت در مجلس شورای اسلامی یک ضرورت بود که تاکنون نمایندگان مجلس به این مهم توجه نداشته و فراکسیون حمایت از معلولان را به طور رسمی تشکیل ندادند و تنها به چند کمیته در حمایت از این طیف مهم اکتفا کردند، کمیته‌هایی که واکنشی به مهمترین چالش‌های معلولان در سال ۱۴۰۱ نشان نداده است.

به گفته محمدعلی بندپی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، فراکسیون حمایت از معلولان با یکسال تأخیر تشکیل شده است، رئیس این فراکسیون نیز آقای فرشادان نماینده مردم کردستان در مجلس شورای اسلامی است و اقدامات مربوطه را پیگیری می‌کند.

چالش دیگر معلولان در سال ۱۴۰۱، حذف ردیف بودجه این گروه از جامعه بود که با واکنش‌های بسیاری مواجه شد، در این باره اسفندماه سال گذشته بود که جمع کثیری از افراد دارای معلولیت در اعتراض به حذف معلولان در ردیف بودجه ۱۴۰۲ در مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند. پویش‌‌های بسیاری نیز در خبرگزاری فارس، سامانه فارس من در این باره ایجاد شد که خواستار توجه به بودجه معلولان شدند.

چالش دیگر افراد دارای معلولان، عدم پرداخت عیدی سال ۱۴۰۱ بود که این بار نیز خبرگزاری فارس با انتشار گزارشی با مضمون«عیدی معلولان پَر!» به این عدم پرداخت انتقاد کرد. پس از این گزارش بود که سازمان مدیریت برنامه و بودجه کشور به گزارش فارس پاسخ داد.

پس از آن سیدصولت مرتضوی،وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با حضور در مرکز ارتباطات مردمی ریاست‌جمهوری در پاسخ به انتقاد یکی از معلولان درباره پرداخت نشدن عیدی معلولان، گفت: حمایت دولت از افراد دارای معلولیت فقط در حد مستمری و کمک‌هزینه می‌باشد و این‌ها فقط بخشی از حمایت‌های مستمر بوده و کمک‌های غیرمستمر این سازمان نیز برای تعداد زیادی از جمعیت هدف تحت پوشش این سازمان محقق شده است.

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.



وبگردی

ارسال نظر

 
.

اخبار سلامت

سینما در سینما