پشت پرده گرانی گوشت قرمز فاش شد
اقتصاد 100- بحران گوشت قرمز، نتیجه سیاستهای نادرستی است که سالهاست گریبانگیر کشور شده است.
چالشهای دامداری در دهه گذشته و تأثیرات آن بر تولید گوشت قرمز
در دهه گذشته، دولت با تمرکز بر حمایت از دامداریهای صنعتی، دامداریهای سنتی و گلهداری در روستاها را به حاشیه رانده است. در این دوران، به ویژه در سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱، شاهد افزایش قابل توجه کشتار دام بودیم؛ بهطوریکه میانگین سالانه ۱۷ میلیون رأس دام به کشتارگاهها فرستاده شد، در حالی که پیش از آن این رقم حدود ۱۱ میلیون رأس بود.
از سوی دیگر، سیاستهای حفاظت از مرتع و جنگل نیز در این مدت تأثیر منفی بر دامداریهای خرد گذاشت و بسیاری از دامداران کوچکتر عملاً مجبور به تعطیلی فعالیتهای خود شدند. در حالی که بسیاری از کارشناسان بر این باورند که دامها میتوانند به تقویت سلامت و احیای مرتع و جنگل کمک کنند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی، در واکنش به مشکلات تولید گوشت، تغییرات در بافت روستایی را از جمله موانع مهم دانسته و تاکید کرده است که این تغییرات، روستائیان را از تولید و حفظ دام دور کرده است.
در حال حاضر، قیمت گوشت قرمز در بازار به حدود ۶۰۰ هزار تومان رسیده است که نشاندهنده چالشهای بیشتر در تأمین این کالای اساسی برای خانوادههای ایرانی است
ارسال نظر