چرا مبلغ سود پرداختی سهام عدالت برای هر سهامدار متفاوت است؟
اقتصاد 100- مرحله سوم سود سهام عدالت به حساب سهامداران واریز میشود.
واریز سود سهام عدالت به مشمولان: جزئیات و تفاوتهای مبلغ پرداختی
در مرحله سوم پرداخت سود سهام عدالت برای سال مالی گذشته، مشمولان این طرح مطابق با نوع سبد سهام خود سودهایی به شرح زیر دریافت کردهاند: دارندگان سبد سهام عدالت ۴۹۲ هزار تومانی، ۳۵۲ هزار تومان ؛ سبد سهام ۵۳۲ هزار تومانی، ۳۸۰ هزار تومان ؛ و سبد سهام یک میلیون تومانی، ۷۱۶ هزار تومان .
دلایل تفاوت در مبلغ سود پرداختی
دستیار رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در امور سهام عدالت، به تشریح دلایل تفاوت در مبلغ سود پرداختی پرداخت و گفت: طبق آییننامه اجرایی توزیع سهام عدالت، از سال ۱۳۸۵ بخشی از سهام شرکتهای دولتی در قالب سهام عدالت به مشمولان تخصیص یافت. بر اساس این طرح، مشمولان باید طی ۱۰ سال از سود سالانه، اقساط سهام خود را تسویه میکردند. با پایان یافتن این دوره، مهلت دیگری برای تسویه نقدی باقیمانده اقساط به مشمولان داده شد که باعث تفاوت در میزان سهام عدالت این افراد شد.
وی افزود که ۵۰ میلیون نفر از جمعیت کشور در قالب طرح سهام عدالت قرار گرفتند و برای گروههای حمایتی مانند کمیته امداد و سازمان بهزیستی، تخفیف ۵۰ درصدی در اقساط سهام عدالت در نظر گرفته شد. به این ترتیب، مشمولان این گروهها دارای سهام عدالت یک میلیون تومانی شدند.
تفاوتهای خانوادگی و وراثت
حاجیوند به موارد دیگر اشاره کرد و گفت که در زمان توزیع سهام عدالت، برای هر مشمول یک میلیون تومان سهام و برای هر خانواده تا سقف ۵ میلیون تومان سهام اختصاص داده شده بود. به همین دلیل، خانوارهایی با جمعیت بیش از ۵ نفر، سهام بیشتری دریافت کرده و این باعث تفاوت در مبلغ سهام و سود دریافتی شد. علاوه بر این، موضوع انحصار وراثت و تقسیم سهام عدالت افراد متوفی میان وراث نیز باعث تفاوتهایی در مبلغ سهام و سود برخی از افراد شده است.
در نهایت، بر اساس گزارشهای موجود، ۴۴ میلیون و ۲۰۸ هزار و ۴۰۵ نفر از سهامداران عدالت سود خود را از طریق ۱۹ بانک عامل دریافت کردند.
این تغییرات و تفاوتها در سود و مبلغ سهام عدالت به وضوح نشان میدهد که سیاستهای اجرایی و شرایط خانوارها، نقش مهمی در تعیین میزان سود دریافتی دارندگان سهام عدالت ایفا میکنند.
ارسال نظر