کمترین هزینههای ماهانه یک دانشجو چقدر است؟
اقتصاد 100- دانشجویی، دیگر آن روزها نیست؛ هزینههای گزاف تحصیل، زندگی دانشجویان را تحت فشار گذاشته است.
زندگی دانشجویی: از هزینههای پنهان تا چالشهای بزرگ
یک جوان 18 ساله که برای اولین بار پا به دانشگاه میگذارد یا فردی که در اواسط دهه بیست خود، مقطع کارشناسی ارشد را به پایان میرساند، در هر مرحلهای از تحصیل، با مشکلات مالی و هزینههای سنگینی روبهروست که اغلب نادیده گرفته میشوند. در حالی که تصور میشود هزینهها تنها برای سرپرستان خانوار است و اگر فردی ازدواج نکرده باشد، از نظر جامعه یعنی خرجی ندارد، واقعیت اما متفاوت است. زندگی دانشجویی پر از چالشهای مالی است که به هیچوجه به چشم نمیآید.
هزینههای پنهان دانشجویی
خرید کتابهای درسی اولین چالشی است که دانشجویان با آن مواجه میشوند. هر ترم، یک دانشجو برای 6 تا 8 درس، باید کتابهای مختلفی تهیه کند که هزینههای زیادی به دنبال دارد. بهطور کلی، یک کتاب درسی معمولی اغلب از 110 هزار تومان شروع میشود و برای دروس تخصصی ممکن است قیمتها به بیش از 500 هزار تومان هم برسد. اگر حساب کنید، یک دانشجوی مهندسی برای یک ترم تحصیلی باید حدود 2 تا 3 میلیون تومان صرف خرید کتابها کند. علاوه بر این، هزینههای کپی، دفتر، برگه و سایر لوازم تحصیلی هم به آن اضافه میشود و در مجموع، هزینه هر ترم تحصیلی برای یک دانشجو حداقل 4 میلیون تومان خواهد بود.
هزینههای خوابگاهی
برای دانشجویانی که از شهرهای دیگر به دانشگاه میآیند، خوابگاه یکی از نیازهای اصلی است. هزینههای خوابگاه بسته به نوع دانشگاه و محل اقامت متفاوت است. بهطور مثال، یک دانشجوی خوابگاهی در دانشگاه دولتی ممکن است ماهی 200 هزار تومان برای اقامت در اتاق چهار نفره پرداخت کند، اما این هزینه برای دانشگاه آزاد به یک میلیون تومان هم میرسد. این یعنی یک دانشجو باید برای هر ترم، بین 800 هزار تومان تا 4 میلیون تومان برای اسکان خود هزینه کند.
هزینههای روزانه
در کنار هزینههای تحصیلی و خوابگاهی، دانشجویان باید هزینههای روزانه دیگری مثل غذا، رفتوآمد و لوازم شخصی را هم تامین کنند. اغلب دانشجویان برای صرف غذا در سلف دانشگاه، باید مبلغی حدود 30 هزار تومان برای هر وعده بپردازند. اگر تمام وعدههای ناهار را از سلف دانشگاه تهیه کنند، هزینه غذایی آنها به حدود 1.8 تا 2 میلیون تومان در ماه میرسد. در کنار این، هزینه رفتوآمد درونشهری و خرید لوازم ضروری مثل لباس و تفریحات حداقل به یک میلیون تومان دیگر اضافه میشود.
چالشهای شغلی دانشجویان
یکی از بزرگترین مشکلات دانشجویان این است که در اغلب موارد، فرصتهای شغلی برای آنها محدود است. کارهای پارهوقت که درآمد مناسبی داشته باشد به سختی یافت میشود و بسیاری از دانشجویان مجبورند که روی حمایتهای مالی خانوادهها حساب کنند. در دنیای کاری امروز که به تحصیلات و سابقه شغلی توجه زیادی میشود، دانشجویان اغلب به دلیل نداشتن تجربه کار، نمیتوانند شغل مناسبی پیدا کنند و این چرخۀ معیوب بین نیاز به تجربه و نیاز به تحصیلات همچنان ادامه دارد.
در نهایت، تمام این هزینهها و مشکلات به دوش خانوادهها میافتد و به سختی از آنها انتظار میرود که قادر به حمایت از فرزندان خود در چنین شرایطی باشند. زندگی دانشجویی در ایران، با وجود تمام چالشهایش، همچنان مسیر پر فراز و نشیبی است که هر دانشجو باید با آن دست و پنجه نرم کند.
ارسال نظر