مدارک مورد نیاز برای انتقال سهام متوفیان به وراث
اقتصاد 100-سامانهای جدید برای انتقال آسان سهام متوفیان به وراث راهاندازی شد
«محمد باغستانی» با اشاره به راهاندازی سامانه الکترونیکی برای انتقال سهام متوفیان (بهجز سهام عدالت) توضیح داد: تاکنون بیش از سه میلیون و ۷۰۰ هزار متوفی دارای سهام عدالت بودهاند و برای تسهیل انتقال این سهام به وراث، در آبانماه سال گذشته سامانه «میراث» راهاندازی شد. این سامانه تنها مختص سهام عدالت است و وراث نمیتوانند از آن برای انتقال سایر سهام استفاده کنند.
وی تاکید کرد که فرایند انتقال سهام عدالت همچنان همانند گذشته ادامه دارد و وراث باید با مراجعه به دفاتر کارگزاریها و شعب منتخب بانکها این فرایند را تکمیل کنند.
باغستانی درباره روند الکترونیکی انتقال سهام سایر متوفیان گفت: تعداد زیاد متوفیان و پیچیدگی فرآیند انتقال سهام به وراث، چالشهایی ایجاد کرده بود، اما با راهاندازی درگاه یکپارچه ذینفعان، این فرایند بهصورت الکترونیکی انجام میشود. در این سیستم، مدارک لازم از سوی یکی از وراث که در سامانه سجام ثبتنام کرده است، بهصورت آنلاین بارگذاری میشود. این روش بهطور چشمگیری زمان فرآیند را از ۳۰ روز به کمتر از دو روز کاهش میدهد.
وی تاکید کرد که تنها یکی از وراث باید در سامانه سجام ثبتنام کرده باشد و مدارک شناسی، انحصار وراثت و مدارک مالیاتی باید بارگذاری شوند. نیازی به وکالتنامه برای این فرایند نیست.
این مقام مسئول همچنین گفت که جزئیات مدارک در سامانه سجام و درگاه یکپارچه ذینفعان ثبت شده است و وراث میتوانند بهراحتی و بدون نیاز به مراجعه حضوری از منزل خود این فرایند را تکمیل کنند. در صورتی که نقصی در مدارک باشد، بهسرعت از طریق ارتباط با افراد، نقصهای مدرک اطلاعرسانی میشود.
در خصوص تقسیم سهام متوفیان بین وراث، باغستانی توضیح داد که این تقسیم براساس انحصار وراثت رسمی کشور انجام میشود که یا توسط دادگاه یا شورای حل اختلاف صادر میشود.
وی همچنین اشاره کرد که سود سهام عدالت متوفیان نیز محاسبه شده و برای وراثی که پرونده تشکیل دادهاند، در اولین مرحله پرداخت سود، سود سهام عدالت متوفی نیز واریز خواهد شد. این سود شامل سود سالهای ۱۳۹۸ تا کنون خواهد بود.
ارسال نظر