شرح چک چیست؟ در شرح چک چه بنویسیم؟
اقتصاد 100-ضرورت درج هدف معامله در قسمت شرح چک؛ قانونی که نباید نادیده گرفته شود.
برای نوشتن شرح چک در سامانه صیاد و برگه چک، ابتدا باید هدف معامله خود را دقیقاً مشخص کنید. به عنوان مثال، اگر چک را برای خرید کالا صادر کردهاید، باید در قسمت شرح چک بنویسید "خرید کالا" و همین گزینه را در سامانه صیاد نیز انتخاب کنید.
هدف از ایجاد سامانه صیاد توسط بانک مرکزی، تسهیل و امنسازی معاملات با استفاده از چک و همچنین کاهش تعداد چکهای برگشتی است. با ثبت اطلاعات دقیق هر چک، مانند شماره چک صیادی (شناسه ۱۶ رقمی چک)، سری و سریال چک، مبلغ دقیق، و شرح چک، امکان شفافیت و پیگیری معاملات ایجاد میشود. به همین دلیل، صادرکنندگان چک موظفند تا شرح دقیق چک را هم در برگه چک و هم در سامانه صیاد وارد کنند.
شرح چک کجاست؟
شرح چک (بابت) در سمت راست برگه چک، درست زیر نام گیرنده درج میشود. صادرکننده باید در این بخش اطلاعاتی مانند هدف پرداخت یا معامله را وارد کند. در سامانه صیاد نیز پس از وارد کردن اطلاعات اولیه، فیلد بابت برای انتخاب گزینه مربوطه نمایش داده میشود.
شرح چک صیادی چی بنویسیم؟
برای شرح چک باید یکی از موارد زیر را با توجه به هدف معاملهتان انتخاب کنید:
- واریز حقوق
- امور بیمه خدماتی
- امور درمانی
- امور سرمایهگذاری و بورس
- امور ارزی در چارچوب ضوابط و مقررات
- پرداخت قرض و تادیه دین (قرض الحسنه، بدهی)
- امور بازنشستگان
- معاملات اموال منقول
- معاملات اموال غیر منقول
- مدیریت نقدینگی
- عوارض گمرکی
- تسویه مالیاتی
- سایر خدمات دولتی
- تسهیلات و تعهدات
- تودیع وثیقه
- هزینه عمومی و امور روزمره
- کمکهای خیریه
- خرید کالا
- خرید خدمات
همچنین، پیش از ثبت چک، توصیه میشود که از اعتبار معاملاتی فرد گیرنده چک استعلام بگیرید، زیرا ممکن است برخی افراد به دلایل مختلف قادر به انجام معامله نباشند. این کار به شما کمک میکند تا از اعتبار و صحت معاملات خود مطمئن شوید.
ارسال نظر