حقوق بازنشستگی چگونه بین بازماندگان تقسیم میشود؟
اقتصاد 100- تامین اجتماعی موظف به پرداخت مستمری به بازماندگان بیمهشدگان است.
در صورت فوت بیمهشده قبل از بازنشستگی به دلیل حادثه ناشی از کار یا بیماریهای حرفهای، بازماندگان واجد شرایط میتوانند از مستمری بازماندگان بهرهمند شوند. این مستمری به منظور تأمین معیشت خانواده متوفی و جبران قطع درآمد به آنها پرداخت میشود.
ضوابط و شرایط دریافت مستمری
رئیس اداره امور بازماندگان سازمان تأمین اجتماعی توضیح داد که برای دریافت مستمری، بیمهشده باید حداقل یک سال حق بیمه را در ۱۰ سال آخر زندگی خود پرداخت کرده باشد. در این صورت، پدر و مادر، فرزندان، همسر، و نوادگان اناث متوفی، در صورت نداشتن شغل، میتوانند مستمری دریافت کنند.
همسر متوفی نیز میتواند از این مستمری استفاده کند، مشروط بر اینکه تحت تکفل او بوده و سن او بیش از ۶۰ سال باشد یا از کار افتاده باشد.
فرزندان نیز در شرایط خاصی میتوانند از مستمری بهرهمند شوند. برای مثال، فرزندان پسر تا سن ۲۰ سال، در صورتی که دانشجو یا از کار افتاده باشند، واجد شرایط هستند. همچنین، دختران مجرد فاقد شغل نیز میتوانند مستمری دریافت کنند.
نحوه تقسیم مستمری
مستمری بیمهشده متوفی بین بازماندگان تقسیم میشود. همسر دائم ۵۰ درصد مستمری را دریافت میکند و در صورت داشتن چند همسر، این درصد بین آنها تقسیم خواهد شد. فرزندان واجد شرایط ۲۵ درصد و در صورت فوت والدین، ۵۰ درصد مستمری را خواهند گرفت. همچنین پدر و مادر متوفی ۲۰ درصد و نوادگان اناث ۲۵ درصد مستمری را دریافت میکنند.
توجه به تقلبات
رئیس اداره امور بازماندگان تأکید کرد که برخی افراد ممکن است به قصد تقلب اقدام به طلاق کرده و از مستمری سوءاستفاده کنند. در این موارد، سازمان تأمین اجتماعی به دقت وضعیت زندگی این افراد را بررسی میکند تا از پرداخت مستمری به افراد غیرقانونی جلوگیری کند.
بر اساس آمار سازمان تأمین اجتماعی، تا تیرماه امسال، ۴ میلیون و ۷۸۷ هزار و ۱۹۳ نفر مستمریبگیر وجود دارد که شامل بیمهشدگان، بازنشستگان و بازماندگان است. این آمار نشاندهنده اهمیت و تأثیر بیمه تأمین اجتماعی بر زندگی افراد و خانوادههاست.
ارسال نظر