لایحه بودجه سال آینده درباره قیمت بنزین چه میگوید؟
اقتصاد 100حسین صمصامی در ارزیابی لایحه بودجه سال آینده، تأکید کرد که معیشت باید اولویت اول کشور باشد. او با اشاره به افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی قیمت کالاهایی مانند قند، شکر و حبوبات، علت این گرانیها را کاهش تخصیص ارز ترجیحی به کالاهای اساسی دانست و بر تأثیر منفی این موضوع بر زندگی مردم تأکید کرد.
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی به مشکلات جدی ناشی از سیاستهای ارزی دولت اشاره کرد و گفت که دولت به طور همزمان هم شمول ارز نیمایی را افزایش داده و هم قیمت آن را از ۴۰ هزار تومان به ۴۹ هزار تومان رسانده است.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با نگرانی اعلام کرد که بیش از دو هزار قلم کالا به دلیل خروج از پوشش ارز نیمایی با افزایش قیمت روبهرو شدهاند. او در ادامه به ویژگیهای بودجه سال ۱۴۰۴ پرداخت و افزود که تخصیص ارز برای کالاهای اساسی در این بودجه کاهش یافته و ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی با ۳ میلیارد دلار کاهش، میتواند به افزایش قیمت این کالاها و در نتیجه افزایش تورم منجر شود.
او تأکید کرد که در لایحه بودجه، افزایش ۲۰ درصدی حقوق در نظر گرفته شده است، اما با این سیاستهای ارزی، عملاً ۴۰ درصد تورم به جامعه تحمیل خواهد شد. به گفته او، جیب مردم دچار ناترازی شده و مشکلات اقتصادی آنان روز به روز تشدید میشود، اما در بحث ناترازی معیشت مردم، کمتر صحبتی به میان میآید.
در خصوص قیمت بنزین، این نماینده بیان کرد که در پیشنهادات اولیه لایحه بودجه، افزایش قیمت سوخت متناسب با تورم مطرح شده بود، اما در لایحه نهایی، بهطور صریح به این موضوع اشارهای نشده و دولت نیز اعلام کرده که قصد افزایش قیمت سوخت و بنزین را در سال آینده ندارد.
این صحبتها نشاندهنده چالشهای اقتصادی بزرگ و نیاز به تدابیر جدی برای حمایت از معیشت مردم است.
ارسال نظر