۶ استراتژی برای رونق بورس

اقتصاد 100- با توجه به بالا بودن سطح تنش در منطقه و ترور اسماعیل هنیه در تهران سخن از استراتژی مناسب بازار سرمایه در حاشیه قرار می‌گیرد اما با فرض عبور از این شرایط پر تنش می‌توان گزینه‌های زیررا برای بهبود وضعیت بازار سرمایه پیشنهاد داد:

۶ استراتژی برای رونق بورس

۱- پذیرش FATF جهت بازگشایی جریان سرمایه به کشور نخستین گامی است که باید برداشته شود.
۲- هدف‌گذاری عقلایی: بدین معنی که برای همه ناترازی‌های شناخته شده در اقتصاد هدف‌گذاری شود، ناتراژی انرژی، ناترازی بانک‌ها، ناتراژی آب، ناتراژی بودجه و... هدف‌گذاری عقلایی در ظرف زمان مناسب می‌تواند چشم‌انداز سرمایه‌گذاری را مثبت کند و با حرکت تدریجی به سمت اهداف، اعتماد از دست رفته را به اقتصاد کشور بازگرداند. نظیر این تجربه را در صنعت فولاد داشته‌ایم.
۳- توسعه نیروگاه‌هایی در مقیاس کوچک و متوسط: بهترین گزینه امکان‌پذیر توسعه نیروگاه‌های خورشیدی مقیاس کوچک و متوسط است که برق روستاها را تامین تا فشار از شبکه برق کشور برداشته شود و تعطیلی کارخانجات که موجب کاهش GDP می‌شود راحذف کنیم.
۴- حذف قیمت‌گذاری دستوری بدون شوک: ارایه یک برنامه ۳ تا ۵ ساله برای حذف قیمت‌گذاری دستوری تمام اقلامی که در کنترل یا مداخله دولت است از نرخ بهره تا قیمت انرژی و کالاهای اساسی. ضروری است کلیه سازمان‌های مداخله گر دولتی حذف و مکانیزم‌های جایگزین آنها فعال شوند. شوراهای بسیاری برای تنظیم گری مانند قارچ سبز شده اند که باید به ترتیب تعطیل شوند.
۵- توسعه شبکه حمل و نقل عمومی با استفاده مکانیزم‌های بازار سرمایه: به جای تامین مالی توسط اوراق بدهی شهرداری‌ها، شرکت سهامی عامل با مشارکت یک شرکت خارجی (چینی)، شهرداری و سهامداران تاسیس شود و شبکه مترورا گسترش دهیم این طرح می‌تواند موجب اشتغال زایی و افزایش مصرف کامودیتی‌ها شود. با توجه به تحریم خطوط هوایی که به سادگی رفع نمی شود توسعه شبکه حمل و نقل راه آهن هم می تواند با همین مکانیزم با مشارکت شرکت‌های خارجی موجب رونق اقتصادی شود.
۶- تغییر ساختار مدیریتی: الف) شورای بورس از چنگال وزرای دولتی خارج شود و نمایندگان شرکت‌های سهامی از طریق کانون سهامداران شورای بورس را انتخاب کنند. شورای بورس باید بتواند در برابر دولت ازکیان بازار سرمایه دفاع کند.
ب) صندوق تثبیت بازار منحل شود و دارایی‌های آن به مالکان اصلی یعنی کارگزاران واگذار شود.
ج) بازارگردانی اجباری حذف و بازارگردانی مبتنی برسود و زیان جایگززین آن شود.
د) مقررات صندوق‌ها بازنگری شود تا بتوانند با ماهیت وجودی خودشان در بازار سرمایه نقش آفرینی کنند.

منبع:صدای بورس

وبگردی

ارسال نظر

 
.

اخبار سلامت

سینما در سینما