جدیدترین لیست احتمالی کابینه مسعود پزشکیان
اقتصاد 100- روزشمار برگزاری مراسم تنفیذ و تحلیف مسعود پزشکیان آغاز شده و نهمین رئیس جمهوری ایران بعد از شرکت در مراسم تحلیف (سهشنبه 9 مرداد)، چند روزی مهلت قانونی دارد تا کابینه پیشنهادی خود را برای دریافت رأی اعتماد به خانه ملت معرفی کند
اما مسعود پزشکیان در تعیین وزرای پیشنهادی یک بدعت نهاد و بر خلاف دوره های قبلی با تشکیل چند کارگروه تخصصی، طرحی نو در انداخت و از افکار عمومی، اقشار و احزاب درباره معرفی افراد شایسته نظرسنجی کرد؛ موضوعی که پزشکیان روز پنجشنبه چهار مرداد در مصاحبه ای با سایت khamenei.ir نیز به آن اشاره کرد و درباره سازوکار انتخاب اعضای کابینه گفت: «برای معرّفی افراد کابینه به مجلس، قدم اوّل این بود که به تمام جریانات، گروهها و شخصیّتهای سیاسی اعلام کردیم که افراد مورد نظر خودشان را که میتوانند به دولت کمک بکنند معرّفی کنند تا وفاق ملّی شکل گیرد.»
به گزارش اقتصادنیوز، پزشکیان با تشکیل یک شورای راهبردی با راهبری محمدجواد ظریف در تلاش است برای هر وزارتخانه و سازمان تحت نظر ریاست جمهوری چهار یا پنج گزینه در نظر بگیرد. او البته در این زمینه به سایت khamenei.ir گفته بود: «اگر جمع بندی ها انجام بشود، هرچه سریعتر تلاش خواهیم کرد خدمت رهبر انقلاب برویم و مشورت و هماهنگی نهایی را هم آنجا انجام بدهیم تا نهایتاً فهرستی را که از جمعبندی افراد معرّفیشده توسّط جریانات مختلف به دست آمده، انشاءالله با تفاهم و رضایت کامل بتوانیم معرّفی کنیم.»
آخرین وضعیت جلسات شورای رهبری
بررسی های اقتصادنیوز نشان میدهد که تا این لحظه، برای هر وزارتخانه نام سه الی چهار نفر، شایع ترین نام هایی است که در اغلب گمانه زنی ها وجود دارد. هر چند برخی گمانه زنیها از منابع موثق و نزدیک به پزشکیان یا همراهان او حاکی از آن است که به نظر لیست کابینه پیشنهادی نهایی شده؛ اما در این باره رئوف قادری، عضو شورای راهبری انتخاب وزرای کابینه دولت چهاردهم با اشاره به اینکه جلسات شورای راهبری ادامه دارد، گفته است: «همچنان جلسات شورای راهبری با قوت ادامه دارد و دوستان در جلسات فعال هستند». او نیز تاکید کرده که «احتمالا در دو سه روز آینده فهرست ما نهایی شده و این فهرست شورای راهبری را تقدیم رئیس جمهور منتخب خواهیم کرد.»
رقابت سنگین نامها برای راس وزارتخانهها
با این همه، نام هایی برای تصدی 21 وزارتخانه و چند سازمان و معاونت بیش از سایرین پرتکرارند.
مثلا برای جایگاه مهمی همچون «معاون اول ریاست جمهوری»، مهمترین نام های مطرح، علی طیبنیا و علی عبدالعلی زاده است. البته نام علی لاریجانی هم در این فهرست آمده که گفته می شود احتمال آن از سایرین کمتر است؛ فردی که خود 12 سال ریاست قوه مقننه را برعهده داشته و تا امروز چند باری برای ریاست جمهوری خیز برداشته اما در هموه موارد، یا نتوانسته رای مردم را جلب کند یا همانند دو دوره اخیر، نتوانسته از سد شورای نگهبان بگذرد و برای نشستن بر کرسی ریاست قوه مجریه تایید صلاحیت بگیرد.
با این حال شای حضور علی لاریجانی در کابینه پزشکیان اندکی دور از ذهن باشد؛ هرچند بسیاری از نزدیکان او در ستاد انتخاباتی اش، پس از رد صلاحیت لاریجانی به ستاد مسعود پزشکیان پیوستند؛ ازجمله محمدجواد آذری جهرمی. با این حال نام او می تواند یکی از گزینه ها دبیری شورای عالی امنیت ملی باشد؛ جایگاهی که قبلا و همزمان با ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد در اختیار داشت اما به دلیل اختلاف با رئیس جمهوری وقت بر سر پرونده هسته ای ایران، از این سمت کنار کشید.
حتی برخی منابع از محمد مخبر معاون اول ابراهیم رئیسی و سرپرست ریاست جمهوری به عنوان یکی از گزینه های مطرح برای معاون اولی پزشکیان یاد می کنند.
رئیس دفتر رئیس جمهوری: از سوی دیگر گفته می شود نورالدین آهی، محسن حاجی میرزایی و محمد جعفر قائم پناه گزینه های اصلی ریاست دفتر رئیس جمهوری هستند.البته از این میان دو نام به نظر برای تصدی این جایگاه محتمل ترند؛ محسن حاجی میرزایی و محمد قائم پناه که 18 تیرماه، دفتر جدید پزشکیان به عنوان منتخب ریاست جمهوری را در نهاد ریاست جمهوری تحویل گرفتند. محسن حاجی میرزایی در دولت حسن روحانی وزیر آموزش پرورش شد. او پیش از آن نیز به عنوان دبیر هیئت دولت روحانی در پاستور فعالیت داشت.
نکته آنکه در میان این فهرست، نام دیگری نیز وجود دارد؛ احسان باکری، فرزند شهید حمید باکری. با این حال این نام نیز همچنان از جرگه گمانه ها به نام های نهایی منتقل نشده است.
منبع:فردانیوز
ارسال نظر