پیشبینی وضعیت تورم در کشورهای مختلف جهان در سال 2024
اقتصاد 100- بازار کار قوی تر از حد انتظار می تواند تقاضای مصرف کننده را افزایش دهد و قیمت ها را افزایش دهد. اینفوگرافی زیر بر اساس پیشبینیهای صندوق بینالمللی پول (IMF) پیشبینی تورم سال ۲۰۲۴ را در سراسر جهان نشان میدهد.
آیا تورم جهانی در مسیر نزولی قرار دارد؟
به گزارش روزیاتو، پیش بینی می شود تورم جهانی در سال ۲۰۲۴، از میانگین سالانه ۶.۸ درصدی برآورد شده در سال ۲۰۲۳، به ۵.۸ درصد کاهش یابد.
پیشبینی میشود که ونزوئلا با بزرگترین ذخایر نفت در سطح جهان، تورم را به ۲۳۰ درصد برساند که بالاترین میزان است. در طول دهه گذشته، این کشور با ابر تورمی مواجه بوده است که در سال ۲۰۱۹ به رقم خیره کننده ۱۰ میلیون درصد رسیده است.
از زمان لغو تحریم های ایالات متحده در سال گذشته، تورم به دلیل کاهش شدید هزینه های دولت و دلاری شدن اقتصاد به شدت کاهش یافته است که این امر موجب تقویت اقتصاد می شود.
در آمریکا، رشد اقتصادی کندتر همراه با نرم شدن بازار کار میتواند تورم را کاهش دهد، که پیشبینی میشود در سال ۲۰۲۴ به ۲.۶ درصد برسد. از نوامبر ۲۰۲۳، خانوادههای آمریکایی ۲۹۰ میلیارد دلار پسانداز اضافی داشته اند که ممکن است به افزایش تقاضای مصرفکننده ادامه دهد.
پیشبینی میشود در اقتصادهای پیشرفته اروپا، تورم به طور متوسط ۳.۳ درصد باشد. امروز، کاهش قیمت گاز طبیعی و رشد پایین تولید ناخالص داخلی، انتظارات تورمی را دور نگه داشته است.
چین، دومین اقتصاد بزرگ جهان، با کاهش قیمت ها به دلیل مشکلات بازار املاک دست و پنجه نرم می کند، که حدود یک سوم رشد اقتصادی این کشور را هدایت می کند. پیشبینی میشود در میان فعالیتهای اقتصادی کم سرعت این کشور، کندی تولید و اعتماد پایین مصرفکننده، تورم به ۱.۷ درصد برسد.
چه چیزی می تواند باعث افزایش مجدد تورم جهانی شود؟
در حالی که به نظر می رسد شوک های تورم ناشی از همه گیری تمام شده است، برخی عوامل می توانند تورم را افزایش دهند:
فشارهای ژئوپلیتیکی: افزایش هزینه های حمل و نقل به دلیل درگیری در خاورمیانه و دریای سرخ و قیمت انرژی می تواند در عرضه اختلال ایجاد کرده و تورم را افزایش دهد.
تقاضای زیاد مصرفکننده: پساندازهای مازاد و رشد مداوم دستمزدها که در سال ۲۰۲۳ حدود دو برابر میانگین قبل از همه گیری در کشورهای پیشرفته افزایش یافت می تواند باعث افزایش مصرف و افزایش قیمت ها شود.
افزایش هزینه های مسکن: سرپناه، حدود یک سوم از شاخص قیمت مصرف کننده را تشکیل می دهد که به طور کلی بزرگترین جزء آن است. اگر قیمت ها شتاب بگیرند، ریسک های تورمی قوی ای را به همراه دارد.