پشت پرده صف های طولانی گوشت در ماه مبارک رمضان
اقتصاد100- رئیس شورای تامین کنندگان دام گفت: برآوردها حاکی از آن است که جمعیت دام سبک با احتساب زایشهای پاییز و زمستان به ۶۷ میلیون راس برسد.
قیمت گوشت به عنوان یکی از مهمترین مواد غذایی در بازار، تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار میگیرد. این عوامل شامل عوامل داخلی و خارجی هستند. عوامل داخلی شامل تقاضا و عرضه در بازار داخلی، هزینههای تولید و نگهداری دام، هزینههای حمل و نقل و هزینههای بستهبندی محصولات گوشتی هستند. عوامل خارجی شامل تقاضا و عرضه در بازار جهانی، تغییرات ارزش ارز، تغییرات قوانین و مقررات صادرات و واردات، شرایط آب و هوایی و بیماریهای دامی در سطح جهانی هستند. بنابراین، قیمت گوشت تحت تاثیر مستقیم این عوامل قرار میگیرد و تغییرات در هر یک از این عوامل میتواند تاثیر قابل توجهی بر قیمت گوشت داشته باشد.
منصور پوریان گفت: با توجه به تقارن ماه رمضان با ایام نوروز، تقاضا برای خرید گوشتهای وارداتی در بازار افزایش یافت و به سبب فاصله قیمت گوشت داخلی و خارجی و یک نوبت توزیع در برخی مواقع شاهد تشکیل صف بودیم، درحالیکه به سبب گستردگی و حجم واردات تنها با توزیع در چند نوبت از صف های طولانی کاسته میشود.
او از واردات روزانه ۲۵۰ تا ۳۰۰ تن گوشت گرم خبر داد و گفت: بنابر آمار در اسفند ۲ هزار تن گوشت منجمد گوسفند و ۸ هزار تن گوشت منجمد گوساله وارد و در بازار توزیع شد.
پوریان ادامه داد: با توجه به توزیع گوشتهای وارداتی، تقاضا برای خرید گوشت داخلی در بازار کاهش یافته است چراکه به سبب فراوانی گوشت وارداتی و فاصله قیمت گوشت داخلی و وارداتی، مردم به خرید گوشتهای وارداتی رغبت دارند.
رئیس شورای تامین کنندگان دام افزود: با توجه به افزایش حجم تولید و نبود تقاضا برای خرید دام داخل، تولیدکنندگان نگرانند که با استمرار این روند سختیهای حوزه دام زیاد شود، از این رو انتظار میرود که وزارت جهاد صادرات را آزاد کند.
او جمعیت کنونی دام سبک را ۶۲ میلیون راس و جمعیت دام پروار گوساله را ۱۵۰ هزار راس اعلام کرد و گفت: برآوردها حاکی از آن است که جمعیت دام سبک با احتساب زایشهای پاییز و زمستان ۵ میلیون راس اضافه شود.
ارسال نظر