حمایتی دیر هنگام از بورس / نوش‌دارو 10 ماده ای بعد از مرگ سهراب!

بسته حمایتی از بورس یا نوش‌دارو بعد از مرگ سهراب! موضوعی است که درباره آن این پرسش مطرح است که 10 بند مدنظر در بسته مذکور اتفاقات مثبتی در بازار رقم خواهد زد، ولی چرا پیش از اینکه بازار در حالت منفعل قرار گیرد، به سراغ آن نرفتیم؟

حمایتی دیر هنگام از بورس / نوش‌دارو 10 ماده ای بعد از مرگ سهراب!

به گزارش گروه پول و سرمایه اقتصاد 100- مهشید خیزان: چند روز گذشته بود که بسته ۱۰ بندی حمایت از بازار سرمایه توسط سازمان بورس در جهت کنترل عرضه در بازار سهام ارائه شد. در این رابطه اقتصاد 100 با نیما نائینیان، کارشناس بازار سرمایه به گفت‌‌وگو نشسته است که مشروح آن را در زیر می‌خوانید.

اولین موردی که در این زمینه پیش می‌آید این است که چرا این مصوبه حمایت از بازار آنقدر دیر انجام شد، زمانی که شاخص کل بورس، حمایت‌های مهم تکنیکالی خود را از دست داد و این انفعالی که در بازار مشاهده کردیم، حاصل از چه بود و چرا زمانی که بازار این همه در کف پیگیری شد، این بسته ارائه نشد تا اینکه ترس بر بازار مستولی بشود. باید این مصوبه خیلی زودتر انجام می‌شد.

در این مصوبه، بحث بیمه سهام و اوراق تبعی مطرح شده است که درحال چاپ شدن است؛ موضوعی اینجا مطرح است، کسی که در بازار سهام وارد می‌شود، بخش بزرگی از سهام حاضر در پورتفوی اشخاص حقیقی تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان برای هر نفر که حدود ۹۶ درصد از تعداد کدهای حقیقی فعال حاضر در بازار را تشکیل می‌دهند، از طریق انتشار عمومی اوراق تبعی و خرید توسط سرمایه‌گذاران صورت می‌گیرد و این افراد برای گرفتن دین بانکی این کار را انجام نمی‌دهد؛ هرچند که این موضوع می‌تواند این اطمینان خاطر را به سهامداران بدهد و قدرت ریسک خریداران را بالا ببرد. اما به عقیده بنده اگر روش دیگری برای این کار انجام می‌شد تا پول‌ها را جمع آوری کند، بهتر بود.

بحث قیمت خوراک گاز پتروشیمی‌ها نیز در این بین مطرح است که به نظرم می‌تواند به شرکت‌های پتروشیمی کمک‌کننده باشد مگر اینکه تصمیمات جدیدی در این خصوص اتخاذ شود.

موضوع دیگر بحث مالیات شرکت‌های تولیدی بود که قرار است در سال آینده 5 درصد کاهش پیدا کند که آن هم تا حدودی موثر خواهد بود ولی این اثرگذاری چندان زیاد نیست.

نکته دیگر حقوق شرکت‌های معدنی است که می‌تواند اتفاق خوبی باشد. مالیات نقل و انتقال سهام نیز موضوع دیگری است که می‌تواند به تسهیل فروش سهام و گردش نقدینگی کمک کند.

مبلغ حدود ۵۰ هزار میلیارد ریال نیز قرار است به صندوق تثبیت واریز شود، اگر این رقم به صورت منظم واریز شود، می‌تواند اتفاق خوبی برای بازار باشد. عملکرد صندوق تثبیت بازار در روزهای اخیر نسبت به سال‌های پیش خیلی بهتر شده است، حمایت‌هایی که انجام می‌دهد نه فقط از سهم‌های شاخص‌ساز که تنها شاخص کل بورس را مثبت نگه می‌دارد، است و بلکه از سهم‌های کوچک‌تر هم حمایت درحال انجام است که تمام این اتفاقات بسیار مثبت ارزیابی می‌شود.

انتشار اوراق دولتی هم اینکه کمتر انجام می‌شود، می‌تواند مثبت باشد. در کل مسئله مهمی که وجود دارد این است که بندهایی از این بسته حمایتی هم پارسال ارائه شده بود و باید دید تا چه میزان به آن‌ها عمل خواهد شد و اینکه در اجرا موفق باشند.

حضور رئیس سازمان بورس در ستاد اقتصادی دولت نیز مسئله مهمی است که به قدرتمندتر شدن این سازمان کمک خواهد کرد تا بورس قوی‌تری داشته باشیم و هرچه رئیس سازمان بورس در جلسات هیئت دولت حضور مستمر داشته باشد، قطعا می‌تواند اتفاق خوبی باشد.

ازسوی دیگر در این مصوبه آمده است: بانک مرکزی برای مداخله در بازار ثانویه اوراق، نرخ سود بین بانکی را در سقف 20 درصد نگه دارد که عملا همچنین اتفاقی هنوز رخ نداده و بانک مرکزی سود را بالای 20 درصد نگه داشته است که این موضوع تاثیر بسیار زیادی در بازار بورس دارد؛ اگر این موضوع اجرایی شود، نتیجه بسیار خوبی خواهد داشت.

در مجموع تمام این موارد اتفاقات خوب و مثبتی است که به شرط اجرایی شدن این 10 بند اتفاقات مثبتی در بازار رخ خواهد داد ولی همچنان این سوال پابرجا است که چرا الان سراغ اجرایی کردن این مسائل رفتیم و پیش از این که بازار در حالت منفعل قرار داشت به سراغ آن نرفتیم و کاش پیش از تمام این اتفاقات، سراغ حمایت از بازار می‌رفتیم.

انتهای پیام/

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

وبگردی

ارسال نظر