قیمت سبزی پلو با ماهی شب عید سر به فلک کشید!
اقتصاد 100- گرانتر شدن اقلام خوراکی و تورم افسارگسیخته، سبزیپلو با ماهی شب عید را به غذایی لوکس تبدیل کرده است؛ هزینه تهیه این غذای سنتی ایرانی در نوروز ۱۴۰۴ به بیش از یک میلیون تومان میرسد.

هزینه میلیونی پخت سبزی پلو با ماهی
بر اساس بررسیهای انجام شده، اگر شهروندان ایرانی بخواهند به سنتهای ایرانی پایبند بمانند و این غذای سنتی را برای سفرههای عید خود تدارک ببینند، باید بیش از یک میلیون تومان هزینه کنند. در حال حاضر، هزینه خرید هر کیلو برنج ایرانی در محدوده 200 هزار تومان قرار دارد.
عنصر قیمت هر کیلوگرم (تومان)ماهی قزلآلا | 455,000 |
سبزی پلویی | 60,000 |
پیاز | 43,000 |
لیموترش سنگی | 115,000 |
برای تهیه روغن مایع که یکی از لازمههای پخت این غذاست، باید در حال حاضر حدود 90 هزار تومان برای یک روغن 900 میلیلیتری نیمه جامد پرداخت کرد. همچنین، انواع ادویه، سیر و سایر ملزومات حداقل 100 هزار تومان هزینه دارند. در نهایت، باید برای پخت این غذا حدوداً یک میلیون و 63 هزار تومان هزینه کرد.
رشد نجومی قیمتها به سبزی پلو با ماهی رسید
بررسی و مقایسه قیمتها نسبت به سال قبل نشان میدهد که قیمت مواد اولیه پخت سبزی پلو با ماهی افزایش چشمگیری داشته است. به عنوان مثال، قیمت برنج سال گذشته 90 هزار تومان بود که امسال افزایش یافته است. همچنین قیمت ماهی قزلآلا افزایش 98 درصدی داشته که از 230 هزار تومان در سال گذشته به 455 هزار تومان رسیده است.
عوامل مؤثر در تعیین قیمت مواد اولیه
افزایش هزینه مواد اولیه سبزی پلو با ماهی تحت تأثیر عوامل متعددی همچون تورم عمومی، نوسانات نرخ ارز، تغییرات اقلیمی، خشکسالی، افزایش هزینههای صید و پرورش محصولات دریایی و نقش واسطهها و دلالان بوده است. این عوامل باعث افزایش قیمت این غذای سنتی در شب عید شدهاند.