یک پیش بینی مهم از روند بورس در روزهای آینده
اقتصاد 100- یک کارشناس بازار سرمایه معتقد است که ریزش شاخص کل بورس در هفته گذشته بیشتر به دلایل سیاسی مرتبط بوده و با توجه به حجم نقدینگی موجود در کشور، پیشبینی میشود از اوایل بهمن ماه روند صعودی دوباره آغاز شود.
شاخص کل بازار سرمایه در هفته اخیر نوسانات قابل توجهی داشت، بهطوری که از ۲۲ دی ماه، بورس در پنج روز کاری خود، چهار روز را با افت مواجه شد. این کاهش شاخص به طور عمده به تعطیلات آخر هفته گذشته و تعدیل نرخ ارز در بازارها نسبت داده شده است. با این حال، برخی کارشناسان پیشبینی کردهاند که در هفته جاری، شاخصها روند صعودی به خود بگیرند.
اهمیت این موضوع در آن است که شاخص کل بازار سرمایه در آستانه عبور از سه میلیون واحد قرار دارد. مسئولان بورس بر این باورند که با توجه به سیاستهای سازمان بورس مبنی بر عرضه اولیه هفتگی سهام شرکتها تا پایان سال، رکورد سه میلیون واحد به زودی ثبت خواهد شد. در این راستا، همایون دارابی، کارشناس بازار سرمایه، به تحولات سیاسی و جهانی بهعنوان عواملی غیر اقتصادی که بر بازار تاثیر میگذارند، اشاره کرد و اظهار داشت که شاخص بورس برای صعود به کانال سه میلیون واحدی نیازمند عبور از شرایط سیاسی کنونی است.
وی همچنین یادآور شد که نقدینگی کافی در جامعه برای رشد مجدد شاخص بورس و رسیدن به رکورد سه میلیون واحد وجود دارد، اما در روزهای اخیر، بسته بودن برخی نمادهای پتروشیمی موجب افت شاخص شده است. دارابی به کاهش ارزش سهام شرکتهایی چون ملی پتروشیمی (فملی)، فولاد، وبملت، فارس و برخی شرکتهای سنگآهن اشاره کرد و گفت این نمادها در مجموع ۱.۷ درصد کاهش را تجربه کردهاند.
در روز شنبه ۲۹ دی، شاخص کل بورس تهران با ۵۰ هزار و ۵۷۸ واحد افت به ۲ میلیون و ۸۱۵ هزار و ۶۴۳ واحد رسید. همچنین شاخص هموزن با ۱۲ هزار و ۵۵۸ واحد کاهش به ۸۹۱ هزار و ۴۳۲ واحد و شاخص قیمت هموزن نیز با ۶ هزار و ۶۵۳ واحد کاهش به ۴۷۳ هزار و ۲۴۹ واحد رسید. نمادهایی مانند فارس، فملی، فولاد، پارسان، وغدیر، ویملت و شستا بیشترین اثر منفی را بر شاخص بورس داشتند. همچنین، شاخص فرابورس ایران با ۲۴۳ واحد افت به ۲۶ هزار و ۷۶۴ واحد رسید و نمادهایی مانند نیشکر و ومپنا بیشترین اثر مثبت و نمادهای وسپهر، بپاس، هرمز، فصبا و فزر بیشترین اثر منفی را بر شاخص فرابورس گذاشتند.