واریز یارانه 2 میلیون 200 هزار تومانی پزشکیان به این خانوارها
اقتصاد 100- هادی بهداد، در همایش آموزشی کاهش آسیبهای اجتماعی در چهارمحال و بختیاری، با اشاره به اهمیت جامعه کار و تولید، اعلام کرد که ۱۵ میلیون کارگر در کشور مشغول به کار هستند که با احتساب خانوادههایشان، نیمی از جمعیت کشور را تشکیل میدهند.
هادی بهداد، مدیرکل دفتر امور آسیبهای اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در همایش آموزشی کاهش آسیبهای اجتماعی در جامعه کار و تولید در چهارمحال و بختیاری، با اشاره به اهمیت جامعه کار و تولید و نقش آن بهعنوان ستون فقرات اقتصاد کشور، بیان کرد که در حال حاضر حدود ۱۵ میلیون کارگر در کشور مشغول به فعالیت هستند که با احتساب خانوادههای آنها، تقریباً نیمی از جمعیت کشور را تشکیل میدهند.
وی افزود: اهمیت این جامعه کارگری از آن جهت است که بهطور مستقیم با تولید و اقتصاد کشور در ارتباط است و از اینرو موضوع آسیبهایی که به سلامت روحی و جسمی این قشر وارد میشود، بسیار حیاتی است. برای همین، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از طریق شبکههای سلامت در کشور، برنامههای مختلفی برای بهبود وضعیت سلامت جسم و روان کارگران و خانوادههای آنان تدوین کرده است.
بهداد توضیح داد: در استان چهارمحال و بختیاری، بیش از ۱۰۰ مرکز بهداشتی شامل خانههای بهداشت، ایستگاههای بهگر و مراکز بهداشت در بنگاههای اقتصادی و مجموعههای مختلف در دسترس کارگران قرار دارد. با توجه به اینکه حدود ۱۲۰ هزار کارگر بیمهشده در این استان فعالیت میکنند، همکاری مشترک بین دستگاههای مختلف، از جمله کارفرمایان، کارگران و ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان ضروری است تا اقدامات مؤثری در جهت کاهش آسیبهای اجتماعی، ارتقاء سلامت و ایمنی محیط کار صورت پذیرد.
وی همچنین به برنامههای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در راستای طرح جوانی جمعیت اشاره کرد و گفت: در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، مسئولیتهای زیادی بر عهده این وزارتخانه گذاشته شده است. این قوانین عمدتاً در زمینه حمایت از مادران باردار و زنانی است که قصد فرزندآوری دارند. بهطور مثال، بیش از ۵۵ هزار نفر از مادران باردار در کشور تحت پوشش خدمات مرخصی زایمان قرار دارند.
مدیرکل دفتر امور آسیبهای اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین گفت: بهزودی بستههای غذایی و بهداشتی برای مادران باردار و شیرده که فرزند زیر دو سال دارند، در صورت تخصیص اعتبارات، توزیع خواهد شد.
در ادامه، بهداد به زمانبندی واریز یارانه نقدی دیماه نیز اشاره کرد و افزود: طبق برنامه، یارانه نقدی در دهه پایانی دیماه واریز خواهد شد. در ماههای گذشته، تغییراتی در زمانبندی واریز یارانهها صورت گرفت. برای مثال، یارانه نقدی دهکهای اول تا سوم در ماه آبان با یک روز تأخیر واریز شد و یارانه دهکهای چهارم تا نهم نیز یک روز زودتر از موعد مقرر در آذرماه به حساب افراد واریز شد.
برای ماه دی نیز طبق جدول زمانبندی اعلامشده از سوی سازمان هدفمندی یارانهها، یارانه نقدی بهصورت سه مرحلهای و از ۲۰ تا ۳۰ دیماه واریز خواهد شد. در مرحله اول، یارانه یا مستمری گروههای تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی در تاریخ ۲۰ دی به حساب آنها واریز خواهد شد. در مرحله دوم، یارانه نقدی دهکهای اول تا سوم در تاریخ ۲۵ دی با مبلغ ۴۰۰ هزار تومان برای هر نفر پرداخت خواهد شد. در مرحله سوم، یارانه دهکهای چهارم تا نهم با مبلغ ۳۰۰ هزار تومان در تاریخ ۳۰ دی به حساب آنها واریز خواهد شد.
وی همچنین به لایحه بودجه ۱۴۰۴ اشاره کرد که در آن، حذف یارانه دهکهای بالای درآمدی پیشبینی شده است. این اقدام قرار است منابع آزاد شده را به تأمین کالاهای اساسی برای دهکهای پایین اختصاص دهد. با این حال، برخی محاسبات نشان میدهد که حتی در صورت اجرای موفق این طرح، میزان یارانه تخصیص یافته به هر نفر بسیار کم خواهد بود و قادر به تأمین نیازهای ابتدایی خانوارهای کمدرآمد نخواهد بود.
بهداد در پایان ابراز نگرانی کرد که این طرح میتواند با چالشهای جدی روبهرو شود. سوالاتی که در این زمینه مطرح است، این است که آیا دولت قادر به فراهم کردن زیرساختهای لازم برای اجرای موفق این طرح خواهد بود؟ آیا مشکلات اجرایی و تخلفات فروشگاهی برطرف خواهد شد؟ و مهمتر از همه، آیا کالابرگها میتوانند در تأمین امنیت غذایی و معیشتی مردم مؤثر باشند یا اینکه این طرح نیز مانند گذشته با شکست مواجه خواهد شد؟