دولت روی زخم بازماندگان حادثه طبس نمک پاشید
اقتصاد100- دولت برای حمایت از خانواده متوفیان حادثه معدنجوی طبس برای آن ها خانه آماده کرده، اما نیمی از مبلغ باید از سوی خود خانواده ها تأمین شود.
داستان از شب آخر تابستان امسال شروع شد؛ حدود ساعت ۲۲ خبری مبنی بر انفجار گاز متان در معدن معدنجوی طبس در فضای مجازی منتشر شد.
آمارهای اولیه نشان میداد که حدود ۱۷ نفر در کارگاههای معدن زغال سنگ معدنجوی طبس گرفتار شده بودند که با گذشت زمان، این آمار به حدود ۵۰ نفر افزایش یافت.
بیش از ۸۰ ساعت امدادرسانی در تونلهای B و C این معدن انجام و در نهایت اعلام شد که ۵۲ نفر از کارگران معدن معدنجوی طبس جان خود را از دست داده اند که این امر، موجب اعلام ۳ روز عزای عمومی در استان شد.
مسئولین استانی پس از حادثه معدنجوی طبس و فوت ۵۲ نفر از کارگران که عمده آنها سرپرست خانواده بوده اند، به فکر حمایت از خانواده متوفیان افتادند.
طالبی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی در نشست کمیسیون کارگری استان با اشاره به دغدغه کارگران درباره تعطیلی معدن معدنجوی طبس گفت: تصمیمات لازم در این زمینه با حضور مسئولان کشوری و استانی اتخاذ شده و در کمترین زمان نیز مستمری خانواده جانباختگان این معدن برقرار و ۳۰ مهر پرداخت شد.
او افزود: با نگاه ویژهای که به این موضوع وجود دارد، بطور قطع حمایتهای دیگری هم از بازماندگان این حادثه صورت خواهد گرفت.
طالبی با تأکید بر اینکه قانون فصل الخطاب همه است، اظهار کرد: ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی، صنعت، معدن و تجارت، تأمین اجتماعی و دیگر نهادها باید نظارت جدی خود را در قالب تیمهای ایمنی و نظارتی از واحدهای صنعتی، معدنی و تولیدی انجام دهند و درصورت مشاهده هرگونه شرایط ناایمن در محیط کار، موضوع را به واحدهای متولی اعلام کنند تا در مدت زمان مشخص شده، مشکلات موجود برطرف شود.
معاون استاندار بیان کرد: طبق قانون، چنانچه مشکلات محرز شده و موارد ناایمن بعد از مهلت مشخص، رفع نشود، موارد برای پیگیری و برخورد به مراجع قضایی اعلام میشود.
حمایتی که طعم حمایت ندارد
۱۰ آبان امسال و ۴۰ روز پس از حادثه غم انگیز معدن معدنجوی طبس، مراسم چهلم جان باختگان این حادثه با حضور مسئولین کشوری از جمله قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در طبس برگزار شد.
در این روز قرار شد واگذاری منزل به خانواده جان باختگان صورت گیرد، اما ماجرا از جایی سوال برانگیز شد که در اخبار چنین دیده شد که باید نیمی از هزینه این منازل، از سوی خانوادهها تأمین و پرداخت شود.
حقانی عضو هیأت اجرایی خانه کارگر طبس در ۱۰ آبان در برنامه میز خبر صدا و سیمای استان گفت: مسئولین تاکنون تنها به گفتار درمانی در خصوص این حادثه اکتفا کرده اند و با وضعیت موجود معادن، احتمال حوادث اینچنینی همچنان وجود دارد.
او با بیان اینکه اهدای خانه به خانواده حادثه دیدگاه کار خوبی است، اما جای بحث دارد، افزود: تأمین نصف مبلغ منازل از سوی خانواده متوفیان به آنها فشار وارد میکند و این بدان معنی است که حمایت آنچنانی از آنها صورت نگرفته است.
۱۶ خانه برای خانواده جان باختگان در نظر گرفته شده که در هفته گذشته، ۳ خانه تحویل خانواده جان باختگان در بیرجند شد.
پول خانه چگونه از خانوادهها دریافت میشود؟
مودی مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی در مراسم تحویل این واحد مسکونی به سه خانواده جانباختگان حادثه معدن طبس که با حضور معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان جنوبی برگزار شد، گفت: در مجموع ۱۶ واحدی مسکونی با تأمین ۵۰ درصد هزینه کارشناسی آن از سوی دولت در استان برای خانواده جانباختگان حادثه طبس تأمین شد.
او با اشاره به اینکه واحدهای مسکونی با نصب تجهیزات کامل تحویل خانواده جانباختگان شد، افزود: تأمین مالی این واحدها به شکل اقساط ۲۰ ساله از خانوادهها دریافت میشود.
مودی بیان کرد: براساس مصوبه هیات وزیران ۵۰ درصد هزینه تأمین مسکن برای خانوادههای جانباختگان حادثه معدن طبس توسط دولت پرداخت خواهد شد و باقی به صورت اقساط ۲۰ ساله با دو سال تنفس از این خانوادهها دریافت میشود.
ضرورت همت دولت برای تأمین مابقی مبلغ
در نتیجه حادثه معدن معدنجوی طبس، ۵۲ نفر جان خود را از دست دادند و خانوادههای بسیاری در خراسان جنوبی و سایر شهرهای ایران عزادار شدند.
دولت برای حمایت از خانواده بازماندگان، مستمری جان باختگان را برقرار کرده و منازلی نیز برای این افراد آماده شده است که نصف مبلغ آن از سوی دولت تأمین شده و نیم دیگر باید از سوی خانوادهها پرداخت شود.
اما با توجه به شرایط خانواده جان باختگان، دولت باید همت بیشتری در تأمین مبلغ کند تا خانوادههای متوفیان مشکلی از این بابت نداشته باشند.
یادمان نرود که خانواده جان باختگان نباید فراموش شوند و باید از آنها حمایت شود تا داغی جز داغ عزیزشان بر دل آنها نماند.
گسترش نیوز