پولشویی از طریق اینستاگرام و تیکتاک ؛ احتمال زندان و بستهشدن حسابهای بانکی وجود دارد
اقتصاد ۱۰۰ - یک نهاد اجرای قانون اعلام کرده است که قاطرهای پول بهطور فزایندهای از اینستاگرام و تیکتاک استفاده میکنند. این اصطلاح به افرادی اطلاق میشود که به روشهای مختلفی، اقدام به پولشویی میکنند.
به گزارش گروه دانش و فناوری، این افراد، آگاهانه یا از روی ناآگاهی، به گروههای جنایتکار در پولشویی کمک میکنند و در صورت دستگیری، با خطر محکومیت به حداکثر 14 سال زندان و همچنین ممنوعیت داشتن یا افتتاح حساب بانکی مواجه میشوند.
روش کار به این صورت است که تبلیغاتی در شبکههای اجتماعی اینستاگرام و تیک تاک منتشر میشود که افرادی را با مقادیر زیادی پول نقد نمایش میدهد و دیگران را با وعده درآمد سریع، وسوسه میکند. کسانی که با این تبلیغکنندهها ارتباط میگیرند، به فرد دیگری متصل میشوند که پولی را به حساب بانکی آنها منتقل میکند. سپس به آنها گفته میشود که بخش عمدهای از این پول را به حساب دیگری انتقال دهند و مابقی را برای خود نگه دارند. در برخی موارد دیگر، از آنها خواسته میشود پولی که از خارجِ کشور منتقل شده را به صورت نقدی برداشت کنند.
ارتباط شبکههای اجتماعی اینستاگرام و تیکتاک با پولشویی
این افراد، چه از نقش خود اطلاع داشته باشند و چه نداشته باشند، در حال ارتکاب جرم سنگین پولشویی هستند.
به گزارش BBC News، موارد پولشویی در بریتانیا نسبت به سال گذشته 11 درصد افزایش یافته و بسیاری از افرادی که درگیر این فرآیند میشوند، از خطرات آن بیاطلاع هستند. به عنوان نمونه، یکی از قربانیان ماجرا به نام درای، داستان خود را شرح داده است:
«من تا قبل از اینکه خودم قاطر پول نشده بودم، حتی اسمش را هم نشنیده بودم… یکی از دوستانم در اینستاگرام پستی گذاشت و نوشت: میخواهی امروز خیلی سریع پول بهدست بیاری؟’ صفحه او پر از عکسهای ماشینها، اسکناسهای 50 پوندی و تعطیلات لوکس بود.»
او میگوید: «همهچیز پر زرق و برق بود. دوستم میگفت: ‘من امروز اینقدر پول درآوردم، تو هم میتوانی.’»
درای به یکی از این تبلیغات «پول سریع» در اینستاگرام پیام داد و با فردی که حالا میداند یک قاطر پول بوده، ارتباط برقرار کرد.
بعد از ارسال پیام، درای اطلاعات حساب بانکیاش را ارائه داد و همان روز 4,000 پوند به حسابش واریز شد. او با آن فرد در بانک ملاقات کرد تا پول واریزشده را برداشت کند و به او تحویل دهد. اما هنگامی که دستورالعملهای آنها را اجرا میکرد، دستگاه خودپرداز کارت او را ضبط کرد و بانک حسابش را بست.
درای میگوید: «به من گفتند تا شش سال نمیتوانم حساب بانکی داشته باشم. این یک لیست سیاه است. نه کارت اعتباری میتوانم داشته باشم، نه وام و نه وام مسکن.»
آژانس ملی مبارزه با جرم بریتانیا (NCA) میگوید که شبکههای اجتماعی، به ویژه اینستاگرام و تیکتاک، به طور گستردهای در این موارد استفاده میشوند.
شرکت متا که مالک اینستاگرام است، اعلام کرده که با بانکها و ماموران بریتانیایی برای مقابله با این نوع کلاهبرداریها همکاری میکند. همچنین، تیکتاک گفته که در بهار 2024، حدود 95.9 درصد از ویدیوهایی که قوانین کلاهبرداری و تقلب را نقض کردهاند، پیش از گزارش حذف کرده است. اسنپچت نیز اعلام کرده که محتوای مشکوک به غیرقانونی بودن را ذخیره کرده و در صورت درخواست در اختیار مقامات قرار میدهد.
انتهای پیام