شرایط پوشش بیمهای «زنان خانهدار» و رقم حقبیمه پرداختی آنها
اقتصاد 100-یک قدم بزرگ به سوی تامین اجتماعی زنان خانهدار با پوشش بیمه بیش از نیم میلیون نفر برداشته شد.
بیمه زنان خانهدار: جزئیات سه نوع نرخ حقبیمه برای تأمین اجتماعی
سازمان تأمین اجتماعی برای زنان خانهدار و دختران، سه نوع نرخ حقبیمه مختلف تعریف کرده است که به تناسب شرایط بیمهشده، به آنها تعلق میگیرد. این نرخها شامل ۱۴، ۱۶ و ۲۰ درصد است که هر یک خدمات متفاوتی را پوشش میدهند.
-
نرخ ۱۴ درصد: این نرخ شامل ۱۲ درصد سهم بیمهشده و ۲ درصد سهم دولت است و تنها خدمات بازنشستگی و فوت بعد از بازنشستگی را پوشش میدهد.
- نرخ ۱۶ درصد: این نرخ شامل ۱۴ درصد سهم بیمهشده و ۲ درصد سهم دولت است که علاوه بر بازنشستگی، خدمات فوت قبل و بعد از بازنشستگی را نیز پوشش میدهد.
- نرخ ۲۰ درصد: این نرخ که کاملترین پوشش را دارد، شامل ۱۸ درصد سهم بیمهشده و ۲ درصد سهم دولت است و علاوه بر بازنشستگی، خدمات ازکارافتادگی و فوت را نیز شامل میشود.
هزینه پرداخت حقبیمه برای هر نرخ
بر اساس حداقل دستمزد سال ۱۴۰۳ که توسط شورای عالی کار تعیین شده، پرداخت حقبیمه برای هر یک از این نرخها به شرح زیر است:
- نرخ ۱۲ درصد: ماهانه معادل ۸۸۸ هزار و ۶۰۰ تومان
- نرخ ۱۴ درصد: ماهانه معادل یک میلیون و ۳۷ هزار تومان
- نرخ ۱۸ درصد: ماهانه معادل یک میلیون و ۳۳۳ هزار تومان
بیمه زنان خانهدار: فرآیند ثبتنام و شرایط
رئیس اداره بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد سازمان تأمین اجتماعی، با اشاره به بیمه زنان خانهدار، توضیح داد که این گروه از افراد از ۱۷ آذرماه ۱۳۸۷ به عنوان مشمولان بیمه صاحبان مشاغل آزاد در نظر گرفته شدهاند و میتوانند به صورت خوداظهاری برای بهرهمندی از خدمات بیمهای این سازمان اقدام کنند.
به گفته وی، زنان خانهدار برای بیمه شدن نیازی به معرفی از سوی نهاد یا سازمان خاصی ندارند و تنها کافی است که با انعقاد قرارداد با سازمان تأمین اجتماعی، حقبیمه مقرر را پرداخت کنند.
این طرح به زنان خانهدار این امکان را میدهد که از خدمات بیمهای همچون بازنشستگی، فوت و ازکارافتادگی بهرهمند شوند و در آینده، امنیت مالی بهتری داشته باشند.
سازمان تأمین اجتماعی و نقش نهادهای حمایتی
در پاسخ به این سوال که آیا سازمان بهزیستی یا کمیته امداد برای معرفی زنان خانهدار به تأمین اجتماعی همکاری دارند، رئیس اداره بیمه صاحبان مشاغل آزاد تأمین اجتماعی توضیح داد که نیازی به معرفی این افراد توسط نهادهای حمایتی نیست و زنان خانهدار میتوانند بهصورت مستقیم و بدون واسطه از طریق سامانههای تأمین اجتماعی برای ثبتنام اقدام کنند.
این طرح فرصتی را برای زنان خانهدار فراهم میکند تا با پرداخت حقبیمه و بهرهمندی از خدمات بیمهای، در آینده از مزایای تأمین اجتماعی برخوردار شوند.