سبزپوشی بورس تهران در روز معارفه رئیس جدید سازمان / شاخص کل چند هزار واحد رشد داشت؟
اقتصاد ۱۰۰- شاخص کل بورس در پایان معاملات امروز با جهش ۱۶ هزار واحدی به ۲ میلیون و ۸۴ هزار واحد رسید
روز سهشنبه و در ساعت اولیه معاملات سهام، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران ۹۳۸۶ واحد افزایش یافت و به رقم دو میلیون و ۷۶ هزار و ۹۵۲ واحد رسید.
شاخص هموزن هم با رشد ۳۹۷۶ واحد به رقم ۶۸۰ هزار و ۵۳۵ واحد رسید.
تا ساعت ۱۱ امروز بیش از ۱۳۵ هزار فقره معامله به ارزش ۴۱۳۷ میلیارد تومان در بازار سهام انجام شد.
وبملت، فملی و شستا از نمادهای تاثیرگذار مثبت بر شاخص بورس بود. از نمادهای پرتراکنش نیز میتوان به وبانک، فولاد و ذوب اشاره کرد.
تا ساعت ۱۱ امروز شاخص فرابورس ایران نیز ۹۶ واحد افزایش داشت و به ۲۱ هزار و ۶۸۳ واحد رسید.
تعداد معاملات تا این لحظه فرابورس ۷۷ هزار فقره و ارزش آن بالای ۱۱ هزار میلیارد تومان بود.
زاگرس، خاور و وسپهر اثر مثبت بر شاخص فرابورس ایجاد کردند. فرابورس ایران، خاور و کرمان هم از نمادهای پرتراکنش بودند که هرسه سبز شدند.
عبدالناصر همتی - وزیر امور اقتصادی و دارایی در مراسم تودیع و معرفه روسای سابق و جدید بورس گفت: امروز ما با کمبود سرمایه در بورس روبرو هستیم و اگر قرار باشد اعتماد به بازار سرمایه باز گردد باید عملکرد سازمان بورس مطلوب باشد.
حجتالله صیدی - رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار - هم امروز در این مراسم اظهار کرد: ظرفیتهای بازار سرمایه بسیار عظیم است و این بازار جایگاه یک جهش بزرگ را دارد.
درپی حواشی مطرح شده درخصوص دریافت وامهای قرضالحسنه میلیاردی از سوی رئیس و برخی اعضای هیات مدیره سازمان بورس، مجید عشقی ـ رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار روز شنبه استعفای کتبی خود را به رئیس شورای عالی بورس ارائه داد که با موافقت وزیر اقتصاد مواجه شد.
دامنه نوسان بورس نیز روز شنبه (۱۷ شهریور) از ۲ به ۳ درصد افزایش یافت. از روز یکشنبه (۱۴ مرداد ماه) تا چهارشنبه (۱۷ مرداد ماه) دامنه نوسان معاملات سهام به مثبت و منفی یک درصد و معاملات صندوقهای سرمایهگذاری سهامی به مثبت و منفی دو درصد تغییر کرد و متعاقب آن دامنه نوسان معاملات بورس از روز شنبه (۲۷ مرداد) تا ۱۷ شهریور به مثبت و منفی دو درصد تغییر یافت. روز ۱۷ شهریور هم این عدد به مثبت و منفی سه درصد افزایش یافت.
صبح امروز سه شنبه ۲۷ شهریورماه، جلسه تودیع و معارفه رییس قبلی و جدید سازمان بورس اوراق بهادار در محل ساختمان سازمان بورس با حضور عبدالناصر همتی وزیر اقتصاد برگزار شد.
مجید عشقی رئیس سازمان بورس برای آخرین بار پشت تریبون سازمان بورس قرار گرفت و نکات زیر را مطرح کرد:
- سال ۱۴۰۰ که ما کار را در سازمان بورس شروع کردیم، یک بنده خدایی قول داده بود سه روزه مشکل بورس را حل میکند و یک بنده خدای دیگری هم یک ماهه قول داده بود.
- فشارهای مضاعفی به بنگاههای اقتصادی وارد شد و همه به اتفاقاتی که در این مدت افتاد آگاه هستند و همه اینها باعث کسری بودجه شد.
- اهدافی که در سال ۱۴۰۰ معرفی شد سه محور اصلی بود. اول تامین مالی و تشکیل سرمایه و نظارت بر بازار و توسعه بازار بود.
- سال ۹۹ حضور مستقیم مردم در بازار آفتهای جدی داشت و رفتارهای هیجانی به واسطه حضور مردم با عدم آگاهی بود.
- توسعه نهادهای مالی را به جدیت ادامه دادیم و در این مدت بالغ بر ۳۲۰ مجوز صادر کردیم. و نهادهای مالی به ۱۰۴۰ افزایش پیدا کرد.
- دریافت سود سهام یکی از مشکلات سهامداران بود. دریافت سودها دیگر از طریق سجام صورت گرفت و در موعد مقرر پرداخت میشود.
- سعی کردیم با هر سلیقه ای که مردم مراجعه میکنند، ارزاق وجود داشته باشد. با انواع صندوقهای بدون ریسک تا پر ریسک که سرمایه گذاران میتوانند انتخاب کنند.
- یک سری ارائه خدمات به سرمایه گذاران مانند دریافت سود سهام وجود داشت که پرداخت سود نقدی به سرمایه گذاران از طریق سامانه سجام صورت گرفت. سودهای نقدی در مدت مقرر به حساب واریز میشد که نیاز به مراجعه به جایی را نداشت.
- ابزارهای جدید مانند صندوقهای سرمایه گذاری اهرمی، بخشی و ... ابزاری هایی شد تا بتواند سلیقه های مختلف را در بازار سرمایه جواب دهد.
- بحث سهام عدالت نیز وقت بازار سرمایه را گرفت. کلافی سردرگمی شده است و بحث این بود که از پتانسیل مجامع شهرستانی کمک بگیریم.
- یکی از چالشهایی که ما در این ۳ سال با آن درگیر بودیم کاهش حاشیه سود شرکتها بود که هزبنه نرخ گاز بیش از 10 برابر شد . نرخ برق و آب نیز حدود ۲۰ برابر افزایش پیدا کرد.
- بانکها سود اسمی بیش از ۳۰ درصد پرداخت میکنند که در واقع حدود ۳۵ درصد پرداخت میشود. در این شرایط، توجیهی برای سرمایه گذاری در بازار سرمایه وجود ندارد. این مقدار بالاترین حد خود در کل دوران اقتصاد کشور است. | نبض بورس
- همه این تصمیمها در کسری از ثانیه در بازار سرمایه اثر میگذاشتند.
- بحث فاصله نرخ نیما و بازار در واقع سوبسیدی بود که شرکتهای بورسی برای کنترل نرخ ارز پرداخت میکردند و از جیب سهامداران میرفت.
- بحث رخداد های امنیتی مخصوصا در این یک سال اخیر قابل پیش بینی نبود. وقتی میخواست بازار نفسی تازه کند اتفاقاتی مانند جنگ غزه و اتفاقی که برای رئیس جمهور افتاد، رخ داد.
- آقای صیدی از مدیران خوشنام در اقتصاد هستند و با فضای بازار سرمایه آشنا هستند.
صحبت های حجت الله صیدی رئیس جدید سازمان بورس
بعد از صحبت های مجید عشقی، حجت الله صیدی پشت تریبون به عنوان رئیس جدید سازمان بورس قرار گرفت. او گفت:
- بنده از زمانی که بورس در خیابان سعدی بود در بازار سرمایه بزرگ شدهام
- بورس در آستانه جهش قرار دارد
- بورس باید به حداقل ۳۰۰-۴۰۰ میلیارد دلار برسد
- یک ماه پیش یک درصد هم فکر نمیکردم در چنین روزی در این جلسه و این جمع حضور داشته باشم.
- آقای دکتر همتی یک روز فرمودند اگر در دستگاه های حاضر افراد شایسته بخواهی نام ببری چه کسانی هستند و من هم از هر دستگاهی ۳ نفر را نام بردم.
اگر جایی در خارج از بازار سرمایه کار کردم نهاد مالی یا جاهای مربوطه بودند و شاگردی می کردم - ظرفیت های بازار سرمایه ظرفیت های عظیمی است و ایمان دارم به این ظرفیت.
- با وجود توانمندی بنگاه ها و توانمندی نیروها و ... دلیلی وجود ندارد که بازار سرمایه ما بزرگ نشود
- اتفاق عجیبی که در اردیبهشت ۱۴۰۲ دیگر نباید اتفاق بیفتد. طبق هماهنگی انجام شده با دکتر همتی وزیر اقتصاد قرار شده این نوع عدم قطعیتها در بازار سرمایه کاهش یابد.| نبض بورس
- دکتر صیدی با اشاره به لزوم توسعه بورسهای کالایی گفت: امیدوارم بتوانیم طوری عمل کنیم که بازار سرمایه را با وضع بهتری به مدیر بعدی بازار سرمایه تحویل دهیم.
- یکی از مهمترین ابزارهای افشا اطلاعات، گزارش های مالی است که با کمک دوستان حسابرسی کار کنیم تا بتوانیم استانداردهای حسابرسی را به کار بگیریم و همینطور با بهبود گزارشهای حسابرسی مواجه باشیم.
- نظام حاکمیت شرکتی را باید جدی بگیریم. باید از آن ظاهر تشریفاتی به شکل جدی تری تبدیل بشود و کمیته های ارزیابی باید افراد با دانشی باشند.
یکی از ابزارهای کاهش ریسک، روش برخورد با تصمیم های خلقالساعه است. این عدم قطعیت در تصمیم گیری و ناگهانی به اقتصاد لطمه میزند. در بلند مدت همه ضرر میکنند.
حجت الله صیدی: من در بازار سرمایه بزرگ شدم و در این بازار شاگردی کردهام
دکتر حجتاله صیدی در ادامه آیین معارفه رییس جدید سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کر