وقت خرید طلا فرا رسید ؟
اقتصاد 100- عبادالله محمد ولی، عضو اتحادیه طلا و جواهر تهران، در مورد آینده بازار طلا در ایران اظهار داشت: اگر وضعیت به همین شکل ادامه یابد، شاهد روندی آرام و صعودی در قیمتها خواهیم بود. زیرا قیمت جهانی طلا به بالای ۲۵۰۰ دلار رسیده و پس از ۵۰ سال، افزایش قیمتها را مشاهده میکنیم که در شرایط عادی نیز این روند ادامه خواهد داشت.
محمدولی با بیان اینکه در زیرساختهای پولی و مالی عملکرد مثبتی در دو دهه گذشته نداشته ایم، ادامه داد: طی این ایام، تحریمها بیشتر به سمت واردات محور بوده تا تولید محور و صنعت محور و همه این موارد باعث شده تا ارزش پول ملی نسبت به دیگر ارزها کاهش یابد و شاهد افزایش قیمتها باشیم.
این مقام مسئول درمورد اینکه مردم طلا بخرند یا نه توضیح داد: در شرایطی که مردم نیاز به امنیت اقتصادی داشته و نیاز دارند تا سرمایههای خرد را افزایش دهند در کوتاه مدت توصیه نمیشود که وارد بازار طلا شوند، اما سرمایه گذاری در بازه میان مدت و بلندمدت سودده است چراکه هم نقدشوندگی طلا و سکه سریع است و هم ارزش سرمایه را حفظ میکنند و به ایجاد ارزش افزوده کمک خواهد کرد بنابراین بهترین بازار برای حفظ سرمایه است.
آخرین پیش بینی درباره قیمت طلا و سکه
مسیر صعودی اونس طلا در معاملات روز دوشنبه، قیمت طلا ی آبشده را هم بالا برد و این فلز گرانبها معاملات را در ۱۵ میلیون و ۷۹۵ هزار تومان آغاز کرد و در حوالی ۱۵ میلیون و ۶۷۰ هزار تومان قیمت خورد. هر گرم طلای ۱۸ عیار هم در پایان روز گذشته، سه میلیون و ۶۲۱ هزار تومان خرید و فروش شد.
قیمت سکه امامی هم روز دوشنبه در ۴۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان بازگشایی کرد و در ابتدا تا ۴۳ میلیون و ۱۵۰ هزار تومان افزایش یافت. اما با کاهش قیمت دلار، دوباره به نرخ بازگشایی خود رسید و در ۴۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان به کار خود پایان داد. در بازار روز گذشته نوسان قیمت نیم سکه و ربع سکه هم قابل توجه بود که به ترتیب تا ۲۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان و ۱۵ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان بالا رفتند و در نهایت قیمت نیم سکه به ۲۳ میلیون و ۱۵۰ هزار تومان و قیمت ربع سکه به ۱۵ میلیون و ۱۵۰ هزار تومان رسید. حباب سکه امامی هم در محدوده ۱۷ درصدی قرار گرفت.
برخی از معاملهگران «پایان اربعین» را به عنوان اولین عامل افزایش قیمتها طی روز گذشته مطرح کردند و گروهی دیگر هم این افزایش را به «رشد ریسک سیاسی در منطقه» نسبت میدهند. این گروه از فعالان بازار با اشاره به «افزایش قیمت نفت» و «تنشهای میان اسرائیل و لبنان» و همچنین «روسیه و اوکراین»، معتقدند که ریسکهای ژئوپلیتیکی باعث صعود قیمتها شده است. سومین عامل موثر بر افزایش قیمتها از نظر معاملهگران به «آزادسازی پولهای بلوکهشده در ثبتنام خودرو» اختصاص دارد. تحلیلگران معتقدند پولهای آزاد شده ای که به سمت بازار طلا و سکه هدایت میشود، مربوط به سرمایهگذاران جامانده از بازارهاست و با تجربههای بازار پیش از این هشدار داده بودند که معامله گران برای شرکت در طرح فروش ایران خودرو، طلا، ارز و سکه خود را نفروشند.
اما در میان موضوعات فنی چند خبر هم در روز دوشنبه مورد توجه فعالان بازار طلا و سکه قرار گرفت که مهم ترین آن دیدار عباس عراقچی با نخستوزیر و وزیر خارجه قطر بود. معاملهگران معتقدند «اگر این مذاکرات دیپلماتیک نتیجهبخش باشد، میتواند نوسانات کاهشی را در بازار به همراه داشته باشد، اگرچه هنوز خبری در این خصوص در بازار منتشر نشده است.»
اولویت های اقتصادی عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد دولت چهاردهم هم دومین خبری بود که توجه معامله گران را به خود جلب کرد. او «کاهش تعداد نرخهای ارز» را به عنوان یک سیگنال مثبت برای «صادرکنندگان و بازار سرمایه» عنوان کرد و تأکید کرد که بازار سرمایه نیز از اولویتهای اصلی وزارت اقتصاد خواهد بود.
منبع:گسترش نیوز