افشای زندگی خیلی خصوصی داریوش مهرجویی کارگردان ایرانی + عکس ها و بیوگرافی
بیوگرافی و مرگ تلخ داریوش مهرجویی و همسرش را ملاحظه می کنید.
بیوگرافی داریوش مهرجویی
داریوش مهرجویی از کارگردان ها، فیلمنامه نویس ها و تهیه کنندگان بنام کشورمان است که در 17 آذر 1318 در تهران متولد شد. داریوش مهرجویی نویسنده و مترجم رمان های معروف دنیا نیز است. داریوش مهرجویی از اعضای هیات مدیره موزه هنرهای معاصر تهران هم بوده است. آثار زیبا و خاطره انگیزی را که این کارگردان سرشناس ساخته است برای نسل های متعددی همیشه ماندگار است. داریوش مهرجویی فعالیت حرفه ای و هنری اش را از سال 1346 آغاز کرد. فیلم سینمایی هامون از فیلم های بسیار تاثیرگذار و پرمخاطب این کارگردان ایرانی در دهه 60 بوده است که بازی بی نظیر مرحوم خسرو شکیبایی در هامون هرگز از یادها نمی رود. داریوش مهرجویی هنرمند بی مانند کشورمان است که جز کارگردانی در حرفههای متعدد دیگری هم فعالیت کرده است. او نویسنده، تهیهکننده، طراح صحنه، تدوینگر، بازیگر و نوازنده در سینما و تلویزیون ایران است.
کودکی و خانواده داریوش مهرجویی
اطلاعات زیادی از خانواده داریوش مهرجویی در دسترس نیست اما این کارگردان نامدار ایرانی در برخی از مصاحبه های خود از پدر، مادر و مادربزرگش سخن گفته بود. مثلا در مصاحبه ای به مومن بودن مادربزرگش اشاره کرده بود که او را هم تحت تاثیر فضای روحانی قرار می داد و در آن دوران به ادای نماز و روزه اش به طور کامل می پرداخت.
داریوش مهرجویی در جوانی به موسیقی علاقه بسیار پیدا کرد به گونه ای که مدتی در کلاس های آموزش موسیقی آقای زندی شرکت کرد. او بعدها نزد پدرش به نواختن ساز سنتور پرداخت و کم کم با موسیقی غرب آشنا شد. مهرجویی به تدریج نواختن پیانو و نوشتن نوت هایی را برای این ساز تجربه کرد. او 17 سال داشت که به سینما علاقه مند شد و تصمیم گرفت برای درک بهتر فیلم های بین المللی زبان انگلیسی اش را تقویت کند؛ بنابراین ابتدا زبان انگلیسی را به شکل مقدماتی در ایران فرا گرفت و بعد از یک سال مدیر یکی از هتل های بین المللی در آتلانتیک شد.
داریوش مهرجویی 20 ساله بود که برای ادامه تحصیل به کالیفرنیا مهاجرت کرد. او در سال 1344 لیسانس فرانسه را از دانشگاه یوسی ال ای دریافت کرد و در همان سال سردبیری نشریه پارس در لس آنجلس به او واگذار شد.
نحوه ورود داریوش مهرجویی به سینما
داریوش مهرجویی در سال 1345 به ایران بازگشت که به خاطر علاقه اش به حرفه سینما تصمیم گرفت فعالیتش را به عنوان کارگردان در این عرصه هنری شروع کند. داریوش مهرجویی تا پیش از انقلاب اسلامی ایران 5 فیلم ساخته بود و پس از انقلاب اسلامی به طور موقت به فرانسه مهاجرت کرد اما پس از مدتی برگشت و به طور جدی و با پشتکار به کارش ادامه داد. زمانی که خودش اعلام کرد که قصد ساخت فیلمی به نام الماس 33 را با بودجه 2 میلیون دلاری دارد حاشیه های پیرامونش بیشتر هم شد.
ماجرای فیلم الماس 33 داریوش مهرجویی
فیلم الماس 33 از پرهزینه ترین فیلم های آن دوران به شمار می رفت. در فیلم الماس 33 بازیگران سرشناس خارجی همچون نانسی کووَک نیز حضور داشتند. ساخت فیلم الماس 33 شایعات بسیاری را برای مهرجویی به همراه داشت؛ از رابطه مهرجویی با بازیگر آمریکایی تا اکران این فیلم در کشورهای اروپایی. با اینکه فیلم الماس 33 برای سینمای آن دوران بسیار جالب و مهم بود اما با شکست تجاری همراه شد.
فریار جواهریان همسر اول
اولین همسر داریوش مهرجویی فریار جواهریان نام داشت که از مهندسین سرشناس ایرانی بود. حاصل این ازدواج تولد 2 فرزند به نام های مریم و صفا مهرجویی بود اما زندگی مهرجویی با همسرش فریار جواهری دوام نداشت و آنها از هم طلاق گرفتند.
وحیده محمدی همسر دوم
داریوش مهرجویی پس از جدایی از همسر اولش با خانمی به نام وحیده محمدی ازدواج کرد. مونا مهرجویی نام دختر آنهاست. مونا دختر داریوش مهرجویی هم مانند پدر و مادرش هنرمند است و به نقاشی می پردازد.
مونا دختر داریوش مهرجویی
آثار هنری داریوش مهرجویی
داریوش مهرجویی فیلم های متعددی را در ایران ساخته است که با استقبال بسیار زیاد مخاطبان همراه بود. در ادامه اسامی آنها را آورده ایم.
سینما
آقای هالو 1349
پستچی 1351
اجاره نشین ها 1365
شیرک 1367
هامون 1368
سارا 1371
پری 1373
لیلا 1375
میکس 1378
دختر دایی گمشده 1375
درخت گلابی1376
داستان های جزیره 1379
بمانی 1380
مهمان مامان 1382
طهران تهران 1387
نارنجیپوش 1388
آسمان محبوب 1388
چه خوبه که برگشتی 1391
اشباح 1392
لیست آثار سانسور و توقیفی داریوش مهرجویی
پیش از اعلام اسامی این فیلم های کارگردان باتجربه کشورمان باید بگوییم که بعضی از آنها یک سال بعد موفق به دریافت مجوز پخش شدد و البته برخی دیگر هنوز پخش نشده اند اما چیزی که مسلم است اینکه همه این فیلم ها به طور کامل سانسور یا توقیف نشده اند؛ برای مثال فیلم لامینور که در اواخر سال 1400پروانه نمایش آن صادر نشد و این فیلم هیچ گاه پخش نشد.
گاو 1348
دایره مینا 1353
الموت 1355
مدرسه ای که می رفتیم 1359
بانو 1369
سنتوری 1385
لامینور 1400
بهترین فیلم های سینمایی داریوش مهرجویی
فیلم گاو
فیلم گاو در سال 1348 به کارگردانی داریوش مهرجویی ساخته شد که یکی از معروف ترین فیلم های اوست و می توان آن را موفقترین اثر مهرجویی در کارنامه هنرشاش برشمرد. در فیلم گاو بازیگران بی تکراری همچون عزتالله انتظامی، علی نصیریان، جعفر والی، جمشید مشایخی و پرویز فنیزاده بازی کرده اند.
فیلمنامه فیلم سینمایی گاو را داریوش مهرجویی به همراه غلامسحین ساعدی نوشت که اقتباسی است از داستان «عزاداران بیل» ساعدی. این فیلم سینمایی اولین بار در سال 1971 میلادی در جشنواره فیلم ونیز به نمایش درآمد و پس از آن در جشنوارههای متعددی از قبیل کن، مسکو، برلین، لندن و لس آنجلس پخش شد. این فیلم در سالهای 1351، 1367 و 1378 در رایگیری منتقدان سینمای ایران به عنوان بهترین فیلم تاریخ سینمای ایران انتخاب شد. فیلم گاو ساخته داریوش مهرجویی برنده جوایز خارجی متعددی شد و در زمان اکرانش خوش درخشید.
داستان گاو درباره زندگی یک مرد روستایی به نام مش حسن است که دلبستگی عجیبی به گاوش دارد. یک روز مش حسن برای انجام کاری به شهر میرود اما در نبود او گاوش به یکباره میمیرد. مردم روستا با موافقت همسر مش حسن جنازه گاو را به داخل یک چاه میاندازند. زمانی که مش حسن از شهر بازمیگردد به او میگویند که گاوش فرار کرده و هیچ کس نمیداند کجاست اما او باور نمیکند و فکر میکند اهالی روستا گاوش را کشتهاند. پس از این ماجرا مش حسن افسردگی می گیرد و خیال میکند که گاو است و…
فیلم اجاره نشین ها
فیلم سینمایی اجاره نشینها یکی از بهترین فیلم های داریوش مهرجویی است که در سال 1365 ساخته شد و در زمان اکران خود توانست پرفروشترین فیلم سال شود. این فیلم یک اثر درام و کمدی است که طبق نظرسنجی ماهنامه فیلم ازسوی منتقدان در فهرست برترین فیلمهای تاریخ سینمای ایران قرار گرفته است. بازیگران فیلم اجاره نشینها را عزتالله انتظامی، اکبر عبدی، حسین سرشار، حمیده خیرآبادی، رضا رویگری و ایرج راد تشکیل داده اند. داستان اجاره نشینها درباره یک آپارتمان در حاشیه تهران است که صاحبش فوت کرده و بدون وارث مانده و مدیریت آن به مباشر مالک مرحوم به نام عباس آقا رسیده است. عباس آقا قصد دارد به کمک املاکی محل این آپارتمان را تصاحب کند و از طرفی این ملک به تعمیرات اساسی نیاز دارد و هریک از ساکنان آن میخواهد حرف خود را به کرسی بنشاند. روزی عباس آقا برای ختم این ماجرا مهمانی شام ترتیب می دهد و قبول میکند با همکاری ساکنان آپارتمان هزینههای تعمیر ساختمان را بپردازند اما فردای آن شب همه چیز بهم میریزد و…
کتاب های داریوش مهرجویی
داریوش مهرجویی به جز کارگردانی نویسنده ایرانی است که به نوشتن رمان و ترجمه هم در طول زندگی خود پرداخته است. کتاب "جهان هولوگرافیک" نوشته مایکل تالبوت از مهمترین ترجمههای مهرجویی است. در ادامه با برخی آثار داریوش مهرجویی در عالم نویسندگی آشنا خواهیم شد.
نویسندگی داریوش مهرجویی:
فیلم سنتوری 2
فیلم اشباح
فیلم چه خوبه که برگشتی
فیلم نارنجی پوش
فیلم آسمان محبوب
فیلم سنتوری
فیلم مهمان مامان
فیلم بمانی
فیلم میکس
فیلم درخت گلابی
فیلم لیلا
فیلم پری
فیلم سارا
فیلم هامون
فیلم بانو
فیلم شیرک
فیلم اجاره نشین ها
فیلم پستچی
فیلم آقای هالو
فیلم گاو
فیلم الماس ۳۳
تهیهکنندگی داریوش مهرجویی:
فیلم سنتوری 2
فیلم اشباح
فیلم چه خوبه که برگشتی
فیلم نارنجی پوش
فیلم سنتوری
فیلم مهمان مامان
فیلم بمانی
فیلم میکس
فیلم درخت گلابی
فیلم لیلا
فیلم پری
فیلم سارا
فیلم هامون
فیلم شیرک
فیلم گاو
طراح صحنه داریوش مهرجویی:
فیلم آسمان محبوب
فیلم سنتوری
فیلم بمانی
فیلم میکس
تدوینگری داریوش مهرجویی:
فیلم بمانی
فیلم اجاره نشین ها
بازیگری داریوش مهرجویی:
فیلم موج نو
نوازندگی داریوش مهرجویی:
فیلم گاو
جوایز داریوش مهرجویی
داریوش مهرجویی در جشنواره های داخلی و خارجی بارها به خاطر ساخت فیلم های فوق العاده اش مورد تشویق و حمایت قرار گرفته است. داریوش مهرجویی بارها در فهرست برترین فیلمسازان تاریخ سینمای ایران قرار گرفت و جوایز متعددی را از جشنوارههای بینالمللی از آن خود کرد.
جایزه شوالیه ادب و هنر
جایزه صدف طلایی
جایزه ذکر ویژه در جشنواره فیلم برلین
جایزه نگاه نو در جشنواره فیلم برلین
جایزه فیپرشی در جشنواره فیلم برلین
جایزه فیپرشی در جشنواره فیلم ونیز
جایزه هوگو نقره ای در جشنواره فیلم شیکاگو
جایزه بهترین کارگردانی جشنواره فیلم سپاس
نامزد تندیس طلایی در جشنواره فیلم روسیه
جایزه ویژه هیات داوران در جشنواره فیلم بین الملل روتردام کشور هلند
جایزه بزرگ آنتن از جشنواره کشور فرانسه
برنده جایزه ویژهٔ بینالمللی کاتولیکها،جشنواره فیلم بین الملل آلمان
نامزد جایزه بزرگ جشنواره بین الملل ژاپن
نامزد قرقاول طلایی در کشور هند
جزئیات مرگ داریوش مهرجویی و پایان زندگی
در ساعات پایانی شنبه شب 22 مهر ماه 1402 بود که دختر داریوش مهرجویی خبر قتل پدر و مادرش را به اطلاع بازپرس ویژه قتل رساند. دختر مهرجویی حدود 22:25 به خانه پدرش رسید و ابتدا زنگ خانه را زد و با توجه به اینکه کسی جوابش را نداد با کلید در را باز کرد و وارد خانه شد که با جنازه پدر و مادرش رو به رو شد. آنها با ضربات چاقو یا جسم برنده دیگر به نواحی گردن به قتل رسیدند. قتل داریوش مهرجویی فیلمساز، نویسنده و کارگردان به همراه همسرش وحیده محمدی فر در ویلای شخصی شان واقع در زیبادشت فردیس رخ داد. حسین فاضلی هریکندی، رییس کل دادگستری استان البرز گفت: طبق اظهارات مونا مهرجویی، پدرش به وی که در جهانشهر کرج بوده پیام میدهد که برای شام به منزل بیاید اما او با پیکر بی جان پدر و مادرش رو به رو می شود. با صدور دستور قضایی بلافاصله دادستان فردیس به همراه بازپرس ویژه قتل و تیم ویژه بررسی صحنه جرم در محل قتل حاضر شدند و به بازپرس ویژه قتل دادسرای عمومی و انقلاب فردیس دستورات قضایی لازم برای بررسی موضوع و شناسایی و بازداشت متهمان را به پلیس آگاهی استان البرز صادر شد. این حادثه به علت نامعلوم توسط فرد یا افراد ناشناسی رخ داده و هنوز انگیزه قتل مشخص نیست اما شواهد حاکی از آن است که این قتل بر اثر جراحت ناشی از ضربات سلاح سرد از ناحیه گردن و اعضای بدن انجام شده است.