چند درصد از اصناف معاف از مالیات می شوند؟
اقتصاد 100- درحالی که طی سال ۱۴۰۲، نیمی از صاحبان مشاغل که مشمول تبصره ۱۰۰ شدند، مالیاتشان صفر بوده، برخی کارشناسان پیشنهاد معافیت مالیاتی ۷۰ درصد اصناف را به وزارت اقتصاد مطرح کردهاند.
مالیات نقش بسیار مهمی در اقتصاد هر کشوری ایفا میکند. این درآمدها به دولت کمک میکنند تا خدمات عمومی مانند بهداشت، آموزش، امنیت و سایر زیرساختها را فراهم کرده و پروژههای اقتصادی مورد نیاز را اجرا کند.
بر اساس احکام قانون بودجه سنوانی حدود ۷۰ هزار میلیارد تومان درامداز محل مالیاتی اصناف و مشاغل به حساب خزانه داری کل کشور واریز میشود.
دریافت مالیات از اصناف یکی از پر چالشترین حوزه مالیات ستانی محسوب میشود، چراکه نزدیک به ۴ تا ۵ میلیون واحد صنفی در سراسر کشور در پایان بهار بایستی یا از طریق اظهارنامه یا فرم تبصره ۱۰۰ تکلیف مالیات عمکلرد سال گذشته خود را روشن کنند.
به تازگی تسهیلاتی برای مالیات صاحبان مشاغل در نظر گرفته شده است. به عنوان سقف استفاده از مزایای فرم تبصره ۱۰ به جای ارائه اظهارنامه به فروش ۱۸ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ رسیده است.
به عبارت دیگر، درحالحاضر دایره تبصره ماده ۱۰۰ ق.م.م بسیار گسترش پیدا کرده است و اگر صاحبان مشاغل کمتر از ۱۸ میلیارد تومان در سال درآمد داشته باشند، مشمول آن خواهند شد. مشمولان این تبصره دیگر نیازی به ارائه اظهارنامه ندارند و مالیات آنها توسط سازمان امور مالیاتی تعیین میشود.
بررسی ها نشان میدهد، سال ۱۴۰۲، نیمی از صاحبان مشاغل که مشمول تبصره ۱۰۰ شدند، مالیاتشان صفر بوده است.
به طور مثال در استان خراسان شمالی، مالیات ۹۷ درصد صاحبان مشاغل زیر ۲۰ میلیون تومان بوده که سهم ۶۶ درصد اصناف این استان صفر بوده است.
در همین رابطه فاضل مریدی درخصوص گسترش دامنه معافیت مالیاتی صاحبان مشاغل گفت: میتوان همین نسبت مالیات صفر را تا ۹۰ درصد صاحبان مشاغل افزایش داد تا دیگر دغدغهای برای مشاغل خرد وجود نداشته باشد.
پیشنهاد معافیت مالیاتی ۷۰ درصد اصناف در وزارت اقتصاد
به گفته مشاور ارشد وزیر اقتصاد، درحوزه مالیات ستانی همواره تقابل بین اصناف و حاکمیت در پرداخت مالیات وجود داشته و میتوان با تدابیری ۷۰ درصد اصناف را از مالیات معاف کرد که فقط ۱۵ همت بار مالی دارد که از محل پایههای دیگر و مبارزه با فرار مالیاتی قابل جبران است.
مشاور وزیر اقتصاد افزود، میتوان برای توسعه اشتغال و رشد کشور با در نظر گرفتن معافیت مالیاتی زمینه اشتغال طیفهای وسیعی از مردم را فراهم کرد.
مریدی گفت: از سوی دیگر درامد حاصل از وصول مالیات ۳۰ درصد اصناف را هم باید برای تکمیل پروژههای نیمه تمامِ همان استانی که مالیات مذکور وصول شده، تخصیص داد.
منبع:آفتاب نو