درمان تبخال روی لب با سریعترین راه ممکن + روش
تب خال معمولا به عنوان تب تاول نیز نامیده می شود و در اطراف لب ها، بینی و چانه ظاهر می شود.تب خال نوعی عفونت است که با ویروس هرپس سیمپلکس به وجود می آید و بسیار هم مسری می باشد، به ویژه زمانی که تاول ها مایع هستند.با این حال، این ویروس همیشه باعث تب خال نمیشود و حتی ممکن است به طور دائم غیر فعال بماند.
استرس عاطفی، خستگی، تغییرات هورمونی ( به خصوص در دوران قاعدگی )، تب، آسیب های پوستی و قرار گرفتن در معرض نور قوی آفتاب موجب واکنش این ویروس و شیوع این نوع بیماری میشود.
این ویروس از طریق تماس مستقیم با یک فرد آلوده یا بزاق منتقل میشود، حتی زمانی که فرد دیگر مبتلا به هیچ گونه تاول و تبخالی نباشد. اعتماد بر این است که تا 90 درصد جمعیت جهان آلوده به این نوع ویروس هستند.
شیوع این بیماری ناشی از پلاکت های کوچک روی لب ها یا دهانه لب ها یا زیر بینی است و شما احتمالا یک یا دو روز قبل از ظاهر شدن تبخال، احساس سوزن سوزن شدن یا سوزش خواهید کرد. در نهایت بروز میکند و برجسته و پوسته پوسته میشوند و چنانچه توضیح دادیم این تبخال ها معمولا در عرض یک هفته یا کمی بیشتر، از بین میروند و درمان میشوند با این وجود، میتوانید پس از احساس سوزش در یک قسمت، بلافاصله از بعضی درمان های ساده خانگی استفاده کنید تا علائم و ناراحتی ناشی از آن را کاهش دهید.
در ادامه 10 درمان ساده خانگی برای تب خال لب آورده شده است:
1. یخ:
یخ ، به کاهش ورم، قرمزی و درد تب خال کمک میکند. یک تکه یخ را در یک دستمال تمیز و نرم بگذارید و به مدت 10 تا 15 دقیقه روی تب خال خود اعمال کنید.
این درمان را هر 3 الی 4 ساعت یکبار تکرار کنید.
2. سیر برای درمان تبخال :
سیر آنزیم هایی دارد که به عنوان ضد باکتری، ضد قارچی و ضد ویروسی عمل میکنند که به درمان تب خال کمک خواهند کرد. علاوه بر این، سیر به عنوان یک ضد التهاب عمل میکند و ورم و التهاب ناشی از تب خال را تا حد زیادی کاهش میدهد.
سیر را نصف کنید و آنرا به مدت 10 تا 15 دقیقه روی تب خال خود اعمال کنید.
ابن درمان را 3 تا 5 بار در روز تکرار کنید.
هشدار:
ممکن است هنگام استفاده از سیر بر روی تب خال احساس سوزش داشته باشید، که زود گذر خواهد بود.
درمان تبخال با سیر
3. آستون پاک کننده ناخن برای درمان تبخال:
باور کنید یا نکنید، بسیاری از مردم این درمان را امتحان کرده اند و تاثیر گذار بوده است. استون به خشک شدن تب خال کمک میکند.
یک تکه پنبه را آغشته به استون کنید، روی تب خال خود اعمال کنید. این درمان را چندین بار در روز، هر کدام به مدت یک ساعت تکرار کنید.
4. پراکسید هیدروژن برای تبخال:
پراکسید هیدروژن، یکگ راه حل برای ضد عفونی و خشک کردن تب خال است. یک تکه پنبه را آغشته به پراکسید هیدروژن 3 درصد کنید و برای چند دقیقه روی تب خال خود اعمال نمایید.
این درمان را هر چند ساعت یکبار تکرار کنید.
5. ریشه شیرین بیان برای درمان تبخال:
این گیاه به جلوگیری و درمان تب خال کمک می کند. حاوی یک ماده فعال به نام گلیکیرهیزن است که دارای خواص ضد التهابی می باشد.
یک قاشق غذاخوری پودر ریشه شیرین بیان را با نصف قاشق چای خوری آب ترکیب کنید و سپس پنبه را به این ترکیب آغشته نمایید و روی تبخال خود بمالید.
این کار را چندین بار در طول روز تکرار کنید. شما همچنین می توانید از چای یا مکمل ریشه شیرین بیان استفاده کنید.
اگر مستعد ابتلا به تبخال هستید، به صورت منظم این گیاه را مصرف کنید تا میزان بروز آن را کاهش دهید. اگر از فشار خون بالا رنج می برید، از نوشیدن چای ریشه شیرین بیان اجتناب کنید، چرا که منجر به افزایش فشار خون و کاهش سطح پتاسیم خواهد شد.
6. لیزین برای درمان تبخال:
مطالعات نشان داده اند که مصرف منظم لیزین به دلیل اثرات ضد ویروسی که دارد، می تواند به جلوگیری از تبخال کمک کند. لیزین، یک اسید آمینه ضروری است که فعالیت اسید آمینه دیگری به نام آرژنین را متوقف می کند و باعث متوقف شدن ویروس هرپس سیمپلکس می شود.
هر روز 1000 تا 1500 میلی گرم مکمل L-Lysine را مصرف کنید، تا بتوانید ویروس تبخال را غیرفعال نگه دارید.
در طی یک شیوع، سه بار در روز از این مکمل به میزان 1000 میلی گرم در هر بار استفاده کنید. شما همچنین می توانید از کرم آن استفاده کنید، اما لیزین خوراکی معمولا موثرتر است.
از گوشت، شیر، ماست، پنیر، سویا و سایر غذاهای غنی از پروتئین در رژیم غذایی خود استفاده کنید، زیرا منابع خوبی از لیزین هستند.
7. بادرنجبویه برای درمان تبخال:
برگ های خشک شده بادرنجبویه، فرآیند بهبود تب خال را تسریع می بخشند، احساس سوزش و ناراحتی را کم می کنند و مانع از گسترش عفونت خواهند شد. بادرنجبویه همچنین حاوی تانین و پلی فنولیک است که به اثرات ضد ویروسی آن کمک می کنند.
یک تا دو قاشق چای خوری از برگ های خشک شده بادرنجبویه را در یک لیتر آب داغ بریزید و اجازه دهید 10 دقیقه بماند تا دم بکشد و بنوشید.
روزانه 3 تا 4 لیوان از این دم نوش را میل کنید. همچنین می توانید روغن بادرنجبویه را 4 تا 5 بار در روز مستقیما روی تب خال خود اعمال نمایید.
درمان تبخال با بادرنجبویه
8. شیر سرد برای درمان تبخال:
شیر خالص حاوی ایمیونوگلوبولین است که ویروسی که باعث تبخال می شود را مهار می کند. علاوه بر این، دارای نوعی از چربی شناخته شده به عنوان منوکاپرین با اثرات ضد ویروسی است که احساس سوزش و سوزن سوزن شدن ناشی از تب خال را کاهش می دهد.
یک تکه پنبه را در شیر سرد بخیسانید، آن را در منطقه آسیب دیده اعمال کنید و حدود 10 دقیقه بعد بشویید.
این درمان را یک یا دو بار در روز تکرار کنید.
علاوه بر اعمال، نوشیدن شیر خالص نیز مفید است، زیرا حاوی لیزین می باشد.
9. اکیناسه یا سرخارگل برای درمان تبخال:
اکیناسه، یک گیاه قوی است که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود و اثرات ضد ویروسی دارد. مطالعات نشان داده اند که این گیاه برای درمان تب خال نیز بسیار کارآمد و موثر خواهد بود.
عصاره اکیناسه را روی تب خال خود اعمال کنید.
همچنین می توانید چای اکیناسه را بنوشید یا آن را به صورت تنتور یا کپسول مصرف کنید.
هشدار:از استفاده طولانی مدت این گیاه اجتناب کنید.
آن را برای بیش از هشت هفته انجام ندهید. همچنین ممکن است با داروهای خاص تداخل داشته باشد، بنابراین قبل از مصرف اکیناسه، با پزشک خود مشورت کنید.
10. درمان تبخال با روغن چای درخت:
روغن درخت چای دارای خواص ضد ویروسی است که می تواند به درمان تب خال ها و کاهش دوره آن کمک کند. یک قاشق چای خوری روغن درخت چای را با 3 قاشق چای خوری آب حل کنید و با یک نکه پنبه روی تب خال اعمال نمایید.
این درمان را سه بار در روز تکرار کنید.
همچنین می توانید روغن درخت چای را با مقدار مساوی از روغن زیتون و روغن اوکالیپتوس ترکیب کنید.
آن را دو تا سه بار در روز روی تب خال خود اعمال کنید. اگر تبخال شما به طور مرتب تکرار شود، و در عرض دو هفته بهبودی نداشته باشید یا علائم شدیدداشته باشید، حتما به پزشک خود مراجعه کنید.
11. درمان تبخال با چای کیسه ای:
چای حاوی اسید تانیک است و دارای خواص ضد ویروسی می باشد و از این رو می تواند برای درمان تبخال موثر باشد. همچنین، چای دارای بسیاری از ویتامین ها و آنتی اکسیدان ها است که به بهبود زخم کمک می کند.
یک عدد چای کیسه ای ( چای سیاه یا چای سبز ) را در یک فنجان آب جوش برای یک دقیقه قرار دهید.
کیسه چای را بردارید و آن را خنک کنید.
و بعد به مدت 5 دقیقه آن را روی تبخال اعمال کنید. این را پنج تا شش بار در روز برای سه تا چهار روز تکرار کنید.
12. آلوئه ورا برای درمان تبخال :
آلوئه ورا یکی دیگر از روش های بسیار موثر برای درمان تب خال است. آلوئه ورا، دارای قدرت شفابخشی طبیعی و خواص ضد باکتریایی است که به عفونت ناحیه آلوده کمک می کند.
علاوه بر این، تین گیاه التهاب و ورم را کاهش می دهد و برای تسریع درمان تب خال بسیار موثر می شباد.
ژل استخراج شده از برگ های آلوئه ورا را روی ناحیه آسیب دیده با نوک انگشتان خود اعمال کنید. اجازه دهید تا خشک شود و سپس با آب گرم بشویید و با یک حوله نرم خشک کنید.
این روند را چند بار در روز برای حدود سه تا چهار روز تکرار کنید.
درمان تبخال با استفاده از آلوئه ورا
13. خمیر دندان برای درمان تبخال:
خمیردندان حاوی عناصری مانند:جوش شیرین، هیدروژن پراکسید، الکل و منتول است که به خشک کردن سریع تبخال کمک می کند. علاوه بر این، سدیم لوریل سولفات می تواند در عرض یک تا دو روز اندازه طبخ آن را کاهش دهد.
کمی از خمیر دندان سفید کننده را روی تبخال اعمال نمایید، اجازه دهید دو ساعت بماند و بعد با یک دستمال مرطوب پاک کنید و سپس وازلین را بمالید.
این درمان را یک بار در روز انجام دهید تا بلافاصله به طور کامل بهبود یابد. یک قاشق چایخوری از خمیر دندان سفید و نصف قاشق نمک را مخلوط کنید. قبل از رفتن به رختخواب، با استفاده از یک تکه پنبه، خمیر را روی تب خال بمالید و صبح روز بعد آن را آب آشامیدنی بشویید.
روزانه در صورت نیاز، این درمان را تکرار کنید.
تبصره:برای درمان تبخال، فقط از خمیر دندان سفید کننده استفاده کنید.
از سفید کننده، ژل و یا خمیر دندان رنگی استفاده نکنید.
14. درمان تبخال با ماست:
ماست حاوی لیزین است که به درمان تبخال کمک می کند. حتی نقش مهمی در جلوگیری از فعال شدن ویروس تب خال دارد. شما می توانید یک ماسک صورت را با استفاده از ماست و تخم مرغ برای تسکین و بهبود تب خال ها تهیه کنید.
یک عدد تخم مرغ، یک فنجان ماست و یک قاشق غذاخوری عسل را با هم ترکیب کنید تا یک ماسک غلیظ به دست آورید و با استفاده از یک تکه پنبه، آن را روی تب خال خود اعمال نمایید و بعد از حدود نیم ساعت با آب گرم بشویید.
یک بار هر روز در صورت نیاز، تکرار کنید.
*مراقب باشید که تب خال را لمس نکنید و مطمئن شوید که دست های خود را به طور مرتب شستشو دهید، تا این ویروس را گسترش ندهید.
مشکلات تبخال، مسری هستند، بنابراین توصیه می شود که در هنگام شیوع بیماری نوشیدنی ها یا غذاهایتان را با دیگران به اشتراک نگذارید.
منبع: نمناک