نورالینک و آینده بینایی ؛ آیا تراشه مغزی نابینایان را بینا می‌کند؟

اقتصاد ۱۰۰- نورالینک در مسیر توسعه فناوری بازگردانی بینایی گام بزرگی برداشته و برنامه دارد تا سال ۲۰۲۵ تراشه‌ای را در مغز افراد نابینا کار بگذارد که امکان مشاهده دنیای اطراف را با وضوح اولیه فراهم کند.

نورالینک و آینده بینایی ؛ آیا تراشه مغزی نابینایان را بینا می‌کند؟

به گزارش گروه دانش و فناوری، این شرکت که پیش‌تر با کاشت نخستین رابط مغز و رایانه به نام Telepathy توجه زیادی جلب کرده بود، حالا دو فناوری جدید دیگر را هم به ثبت رسانده است. ایلان ماسک اعلام کرده که یکی از این ایمپلنت‌ها، با نام Blindsight، قرار است برای نابینایان مورد استفاده قرار گیرد و امکان درک تصویری محدود، اما واقعی را برای آنها فراهم کند.

ماسک پیش‌تر وعده داده بود که این تراشه می‌تواند به افراد نابینا کمک کند تا با وضوح پایین، اما به‌صورت بصری محیط اطراف خود را درک کنند. Blindsight با استفاده از مجموعه‌ای از الکترودهای بسیار ریز که در قشر بینایی مغز کاشته می‌شوند، نورون‌ها را تحریک کرده و تصاویر را در ذهن فرد ایجاد می‌کند.

این تصاویر که در مراحل اولیه کیفیت پایینی خواهند داشت، به‌مرور بهبود می‌یابند. ماسک در این‌باره گفته که وضوح اولیه تصاویر مشابه گرافیک‌های ۸ بیتی بازی‌های کلاسیک آتاری خواهد بود، اما در ادامه، این فناوری پیشرفت خواهد کرد و حتی ممکن است بینایی مصنوعی را به سطحی فراتر از توانایی طبیعی انسان برساند.

نورالینک توانسته است برای Blindsight مجوز سازمان غذا و داروی آمریکا را دریافت کند و حالا در مسیر انجام آزمایش‌های انسانی قرار دارد. ماسک همچنین تأیید کرده که این فناوری پیش‌تر در مغز میمون‌ها آزمایش شده و نتایج موفقیت‌آمیزی به همراه داشته است.

به گفته او، در آینده این فناوری نه‌تنها بینایی را به افراد نابینا بازمی‌گرداند، بلکه ممکن است امکان دیدن در طول موج‌های فرابنفش، فروسرخ یا حتی راداری را نیز برای انسان‌ها فراهم کند.

علاوه بر Blindsight، نورالینک در حال انجام آزمایش‌های انسانی روی ایمپلنت Telepathy است که برای افراد دچار آسیب نخاعی و ALS طراحی شده است. انتظار می‌رود که در سال ۲۰۲۵ نخستین آزمایش‌های انسانی روی Blindsight نیز انجام شود و این فناوری گامی دیگر به سمت تحقق بینایی مصنوعی بردارد

انتهای پیام

منبع تکراتو
وبگردی
    ارسال نظر