مدیرعامل شرکت ساخت زیربناهای حملونقل اعلام کرد
راهآهن همدان - سنندج در آستانه افتتاح
اقتصاد100- مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل گفت: راهآهن همدان - سنندج که بخشی از کریدور شرق به غرب است، با سرمایهگذاری ۳۴۰ میلیارد تومان در روزهای آینده و در سفر بعدی رئیسجمهوری افتتاح میشود.
خیرالله خادمی در نشست خبری با بیان اینکه در شرکت ساخت سه بخش معاونت احداث ریلهای کشور، معاونت راهها و معاونت آزادراهها وجود دارد، گفت: در کشور ۱۴ هزار کیلومتر مسیر ریلی داریم؛ حدود ۳۳۰۰ کیلومتر در دست احداث بوده و توسط پیمانکاران در حال انجام است؛ حدود ۵۰۰۰ کیلومتر هم راهآهن در حال مطالعه داریم و در برنامههای آتی قرار دادهایم.
وی با بیان اینکه ما در شرکت ساخت تنها متولی اجرای خطوط ریلی هستیم و مطالعات در بخش معاونت برنامهریزی انجام میشود، افزود: در ابتدای ورود دولت سیزدهم قرار شد پروژههای ریلی نزدیک به احداث اولویت قرار گیرد؛ همانطور که سال گذشته راهآهن زاهدان به خاش مورد بهرهبرداری قرار گرفت. برای امسال هم چهار پروژه هدفگذاری کردیم با ۴۰۷ کیلومتر مسیر ریلی جدید از جمله راهآهن بستانآباد به تبریز که ابتدای سال افتتاح شد.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل ادامه داد: دومین پروژه، اتصال استان کردستان به شبکه ریلی و احداث مسیر ریلی همدان سنندج بود؛ این راهآهن بخشی از کریدور ریلی مرکز به غرب کشور است که از تهران تا مرز باشماق و از آنجا به عراق متصل میشود؛ در واقع این مسیر تهران- همدان- سنندج- باشماق، به طول ۱۵۱.۵ کیلومتر و بخشی از کریدور شرق به غرب به شمار میرود.
خادمی با بیان اینکه این پروژه اکنون آماده تحویل است، گفت: البته هدف این مسیر ریلی بیشتر باری است، برای اینکه کارخانجات هم با متصل شدن به این شبکه ریلی بتوانند از امکانات استفاده کنند. همچنین تاکنون ۳۴۰۰ میلیارد تومان در سالهای مختلف برای راهآهن همدان - سنندج هزینه شده بهطور کلی از منابع دولت و سازمان برنامهو بودجه و ارزش روز پروژه ۱۵ هزار میلیارد تومان است.
وی خاطرنشان کرد: تا پایان سال برنامه داریم دو پروژه دیگر را در بخش ریلی بهرهبرداری کنیم؛ اولین پروژه مسیر ریلی رشت به کاسپین است که غرب دریای خزر را به بندرعباس متصل میکند و دیگری اتصال استان اردبیل به شبکه ریلی به طول ۱۷۵ کیلومتر است که مسیر تونلها و پلهای زیادی دارد و کار آن دشوار است. در سالهای گذشته متوسط ساخت ریلی ۱۹۹ کیلومتر بوده و اگر امسال ۴۰۷ کیلومتر راهاندازی شود، اقدام خوبی صورت گرفته است. ۲۰۰۰ میلیارد تومان برای این پروژهها دریافت شده و امیدواریم ۲۰۰۰ میلیارد دیگر دریافت کرده تا بتوانیم پروژههای باقیمانده را به اتمام برسانیم.
منبع: ایسنا
ارسال نظر