هشدار راغفر نسبت به خطر وعدهی توزیع طلا/ تک نرخی شدن ارز هم در این شرایط غیرممکن است
حسین راغفر گفت: متاسفانه بسیاری از وعدهها در شرایطی مطرح میشود که اصلا امکان عملی شدن ان وجود ندارد اما چون خود را در معرض پاسخگویی نمیدانند این موضوع را بیدغدغه در سطح جامعه طرح میکنند .

کارشناس ارشد اقتصاد و استاد دانشگاه الزهرا در گفتگو با اقتصاد 100 گفت: متاسفانه وضعیت بخش مهمی از جامعه به گونهای است که یارانهی نقدی را صرف تامین هزینههای جاری و خورد و خوراکشان میکنند اما آقایان از دادن طلا به مردم حرف میزنند که این مساله خود بسیار ناگوار و تکان دهنده است.
او با اشاره به اینکه وعدهی درست بینیاز کردن مردم از یارانهی نقدی و بهبود وضعیت عدالت اجتماعی است، گفت: موضوع اصلی این است که امکانپذیر بودن این مساله خود زیر سئوال است و قاطعانه میگویم احتمال تحقق این صفر است.
او گفت: چطور این برنامه را ریختهاند من نمیدانم. راحت در مقابل دوربین از تخصیص یارانه با اعتبار طلا میگویند، در حالی که اصلا چنین پشتوانهای در کشور نیست و اصلا این میزان طلا در کشور ما نیست.
او گفت: از این موضوع که بگذریم، میبینیم برخی وعدهها اهانت به شعور مردم است، من میبینم که بسیاری از کاندیداها حتی وعده تکرقمی شدن نرخ ارز را میدهند، همین مساله وعده هم عملی نیست. تنها در صورتی نرخ ارز تک رقمی میشود که عرضهی کافی ارز در کشور وجود داشته باشد در حال که همواره تقاضا در ایران جایی بالاتر از عرضه میایستد. راغفر در توضیح این مطلب افزود: از سوی دیگر میبینیم که از تامین معیشت میگویند. تامین معیشت مستلرم آن است که ارز واردات کالاهای اساسی با قیمتی که امکان دسترسی به آن فراهم باشد، تخصیص پیدا کند، حالا چطور میشود این آقایان در مجلس و ... خودشان ارز ترجیحی را در بودجه تصویب کنند، بعد از تک نرخی کردن ارز حرف بزنند . این حرفهای متناقض معلوم است مبنایی ندارد.
این استاد دانشگاه گفت: وقتی وضعیت عادی نیست و ایران در تحریم است، تک نرخی کردن ارز توهمی بیش نیست. معنای دیگر آن برای من بالا بردن نرخ ارز است. اینکه احتمالا قصد دارند نرخ ارز را آن قدر بالا ببرند تا تقاضا سرکوب شود در حالی که قاطعانه بگویم اگر حتی نرخ ارز دویست هزار تومان هم شود، باز تقاضای آن بالاتر از عرضه خواهد بود .
او گفت: واقعبین بودن یعنی درک شرایط . در شرایط فعلی باید ارز سهمیهبندی شود و ظنارت دقیق بر روند هزینهکرد ان صورت گیرد . حتی لازم است بودجهریزی ارزی برای روشن شدن منابع ارزی و محل تخصص اتفاق بیفتد کما اینکه در دورهی جنگ تحمیلی هم ارز سهمیهبندی بود اما نظارت دولت بسیار قویتر از حالا بود.