جیره‌بندی و تشدید بحران آب در شیلی

اقتصاد100- خشکسالی و کمبود آب چند سالی است که گریبان بسیاری از دولت‌ها و ملت‌های جهان را گرفته است و در این میان وضعیت بارش‌ها در کشور شیلی 20 تا 60 درصد کاهش را تجربه می‌کند.

جیره‌بندی و تشدید بحران آب در شیلی

به گزارش گروه اقتصاد کلان و انرژی اقتصاد100، از جمله کشورهایی که در آمریکای جنوبی با خشکسالی و بحران آب رو به رو به هستند، باید به کشور شیلی اشاره کرد؛ کشوری که ناگزیر به سمت جیره‌بندی آب روی آورده و خشکسالی خسارت‌های سنگینی به بخش‌های مختلف این کشور وارد کرده است.

به نظر بسیاری از متخصصان، خشکسالی شدید و طولانی مدت که در کشور شیلی ایجاد شده است، نتیجه ترکیبی از عوامل آب و هوایی و نیز فعالیت‌ها و خطاهای انسانی است؛ وضعیتی خطرناک که بررسی‌ها نشان می‌دهد شدیدترین نوع خشکسالی در منطقه آمریکای جنوبی و دهه‌های اخیر در این منطقه بوده و منجر به کمبود آب، ناامنی غذایی، از بین رفتن تنوع زیستی و نیز مشکلات شدید معیشتی شده است.

مستند به گزارش‌های سازمان جهانی هواشناسی در سال 2021 میانگین دما در کشور شیلی به میزان 1 تا 2 درجه بالاتر از حد نرمال بوده است و این در حالی است که میانگین افزایش دما در قاره آمریکای جنوبی 0.36 درجه است.

همچنین شیلی در سال 2021 بارندگی کمتر از حد نرمال را تجربه کرد و در واقع وارد سیزدهمین سال خشکسالی پیاپی شد. بر اساس همین گزارش در مناطق مختلف شیلی کسری بارندگی بین 20 تا 60 درصد اعلام شده است.

همان‌طور که اشاره شد خشکسالی در کشور شیلی وارد سیزدهمین سال شده است و از سال 2007 به این‌سو در این کشور بحران آب و کاهش بارش‌ها استمرار داشته است. این در حالی است که متخصصان پیش‌بینی می‌کنند با توجه به گرمایش جهانی، پدیده تغییر اقلیم خشکسالی های مکرر و شدیدتر در سال‌های آینده در این کشور استمرار خواهد داشت.

بر اساس گزارش مرکز تحقیقات آب و هوای شیلی که در نوامبر 2015 منتشر شد نیز دو منطقه کوکویمبو و آرائوکانیا 30 درصد کمتر از میانگین بلندمدت بارندگی داشته‌اند.

گزارش دیگری نشان می‌دهد که یخچال‌های طبیعی کشور شیلی مثل آند خشک و آند مرکزی بخش قابل توجهی از منابع آب خود را از دست داده‌اند و نیز چندین دریاچه کوهستانی در مرکز شیلی بین سال‌های 2010 تا 2020 خشک‌شده‌اند. همچنین تداوم خشکسالی‌ها و از بین رفتن منابع آب سطحی و زیرزمینی طی سال‌های اخیر ده‌ها جامعه روستایی را به شدت متأثر کرده و تأمین آب شرب تنها به وسیله تانکر امکان‌پذیر است.

جدا از مناطق روستایی، شرایط در مناطق شهری کشور شیلی نیز وخیم گزارش می‌شود و در آوریل 2022 دولت شیلی یک طرح بی‌سابقه جیره‌بندی آب برای شهر سانتیاگو (پایتخت کشور) را اجرایی کرد؛ طرحی که شامل برخی اقدامات نظیر کاهش فشار آب، قطعی چرخشی آب به مدت 24 ساعت است.

در همین رابطه پیشتر خبرگزاری رویترز گزارش داد که دسترسی به آب پایدار در کشور شیلی در 30 سال گذشته 37 درصد کاهش‌یافته و بر همین اساس پیش‌بینی می‌شود تا سال 2060 سطح دسترسی به آب پایدار در این کشور تا 50 درصد کاهش خواهد یافت.

وضعیتی که به آن اشاره شد بارها زمینه‌ساز اعتراضات مردمی شده و به طور مثال در ژانویه 2022، گروهی از زنبورداران حداقل با 60 کندو در مقابل کاخ ریاست جمهوری در سانتیاگو تظاهرات کردند. بر اساس گزارش بی‌بی‌سی، زنبورداران نگران تأثیر خشکسالی شدید بر منابع غذایی زنبورها مانند گل‌ها و محصولات زراعی بودند و نسبت به بی‌توجهی دولت به این مهم اعتراض داشتند.

کارشناسان بر این باور هستند که یکی از دلایل اصلی خشکسالی‌های شدید در کشور شیلی کاهش شدید فعالیت طوفان‌هاست که عمدتاً زمینه‌ساز بارش‌ها می‌شدند. همچنین برخی معتقدند که 25 درصد از کاهش بارش‌ها در شیلی به دلیل گرم شدن سطح دریا رقم خورده است.  

بنا بر این گزارش کشور شیلی از سال 1945 همچنین سه خشکسالی دیگر بین سال‌های 1945 تا 1947، بین سال‌های 1967 تا 1969 و نیز بین سال‌های 1988 تا 1990 را نیز تجربه کرده بود، اما خشکسالی سال‌های اخیر به لحاظ زمانی، گستردگی و نیز شدت به مراتب از خشکسالی‌های قبلی خسارت‌بارتر بوده است.

پایان پیام

منبع : وزارت نیرو
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.



وبگردی

ارسال نظر

 
.

اخبار سلامت

سینما در سینما