تولید 10 هزار مگاوات برق هسته ای در 20 سال آینده
اقتصاد 100-رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به تدوین سند جامع راهبردی سازمان انرژی اتمی برای افق بیست ساله گفت: یکی از اهداف این سند شروع سرمایهگذاری و احداث ۱۰ هزار مگاوات ظرفیت تولید برق جدید است؛ در حال حاضر هزار مگاوات در دست بهرهبرداری و ۲ هزار مگاوات هم در دست احداث است.
به گزارش گروه اقتصاد کلان و انرژی اقتصاد 100، محمد اسلامی در نشست هماندیشی بررسی فرآیند پرتودهی در حوزه سلامت، کشاورزی و صنعت اظهار کرد: سند جامع راهبردی سازمان انرژی اتمی برای افق بیست ساله در ۲۰ فروردین امسال توسط رئیس جمهور رونمایی شد و ما با در دست داشتن این سند و با نگاه به کارگیری تمامی ظرفیتهای داخلی، حرکت در جهت تحقق این سند را آغاز کردیم.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران ادامه داد: در این سند چهار محور اصلی پیش بینی شده است که توسعه استفاده از انرژی هسته ای برای تولید برق یکی از محورهای مهم این سند به شمار میرود.
اسلامی بیان داشت: امروز به موجب تکالیف فردی و ملی خودمان وظیفه داریم که گام های اساسی برای کاهش تولید کربن و آلایندهها را که موجب این شرایط و تغییر اقلیم شده است برداریم. در واقع باید به سمت صفر کردن کربن حرکت کنیم.
وی با اعتقاد به اینکه انرژی و برق هستهای پاکترین و پایدارترین نوع انرژی است، گفت: یکی از اهداف این سند شروع سرمایهگذاری و احداث ۱۰ هزار مگاوات برق جدید است؛ در حال حاضر هزار مگاوات در دست بهرهبرداری داریم و ۲ هزار مگاوات در دست احداث داریم.
اسلامی بیان کرد: افزون بر اینکه امروز ظرفیتسازی برای طراحی و ساخت رآکتورها را با یک نگاه متفاوت در مقیاسهای مختلف آغاز کردیم، بومی کردن صنعت نیروگاهی را هم هدف قرار دادیم و با گسترش خودمان در سطح و عمق درصدد هستیم تا صنعت برق هستهای کشور را در صنعت کشور تولید کنیم و به یک قطب سازنده نیروگاههای هستهای در دنیا تبدیل شویم. قطعا این کار را با ساز و کارهایی که برای تأمین مالی تعریف کردیم و با بازدهی خیلی خوبی که نیروگاههای هستهای دارد انجام خواهیم داد.
وی اظهار داشت: محور دوم، بحث کاربرد پرتوها است که در حوزه پرتوها دامنه وسیعی از مطالب را داریم که آنچه در سند در دستورکار ما قرار گرفته این است که با استفاده از نتایج مطالعات طرح جامع حمل و نقل و طرح جامع لجستیک کشور توسعه کانونهای تولید را بشناسیم و برنامه ریزی کنیم تا استان فارس را در این زمینه در قالب رتبههای دوازده گانه که از مطالعات استخراج شد به عنوان یک اولویت انتخاب کردیم و این کار را با ارادهای که استاندار و اداره کل اوقاف داشتند آغاز کردیم.
انتهای پیام
ارسال نظر