افزایش جدی مصرف برق صنعتی در کشور/ پتروشیمیها 30 درصد بیشتر از پارسال برق مصرف کردند
اقتصاد 100- شرکت توانیر اعلام کرد: در مجموع از ابتدای سال جاری تا کنون ۱۱.۴۴ درصد رشد برق مصرفی داشتیم که مصرف برق در بخش پتروشیمی ۳۰ درصد، آلومینیوم کشور ۱۸درصد، بخش فولاد کشور ۸ درصد و سیمان ۵.۴ درصد نسبت به سال گذشته رشد مصرف برق داشتهاند.
به گزارش گروه اقتصاد کلان و انرژی اقتصاد 100، شرکت توانیر در پاسخ به گزارش روزنامه جهانصنعت با عنوان «اورهال اجباری» که با استناد به گزارش مرکز پژوهشهای مجلس از روند تولید و فعالیت صنایع بورسی منتشر شده بود، اعلام کرد: امسال و برای نخستینبار، برنامههای مدیریت بار برق با هماهنگی وزارتخانههای نیرو و صمت انجام و تدوین و همزمان با آغاز برنامههای مدیریت بار، نظرات اصلاحی در نشستهایی با روسای اصناف به ویژه فولاد و سیمان نیز دریافت شد تا نواقص این برنامهها تا حد امکان برطرف شود.
بر اساس گزارش توانیر، لازم به ذکر است که این برنامهها همه از نوع تشویقمحور است به نحوی که مشترک برق در ازای مشارکت در این برنامهها، از مشوقهای تعریفشده که باعث کاهش در بهای برق مصرفیها آنها میشود، برخوردار میشوند.
آمار مصرف برق کشور حاکی از آن است که از فروردین تا شهریور ماه امسال ۵۵۰۸۳ میلیون کیلووات ساعت برق در بخش صنعتی کشور مصرف شده که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۶ درصد افزایش نشان میدهد.
سهم مشترکان صنعتی از مجموع برق مصرفی کشور در شش ماه نخست امسال ۳۳.۸۹ درصد بوده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته این میزان یک درصد افزایش نشان میدهد.
در مجموع از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۱.۴۴ درصد رشد برق مصرفی داشتیم که مصرف برق در بخش پتروشیمی ۳۰ درصد، آلومینیوم کشور ۱۸درصد، بخش فولاد کشور ۸ درصد و سیمان ۵.۴ درصد نسبت به سال گذشته رشد مصرف برق داشتهاند.
در خصوص صنایع بزرگ و انرژیبر با توجه به این که ۴۴۰واحد انرژیبر در کشور وجود دارد که عمدتا از واحدهای بزرگ در بخش فولاد، سیمان، آلومینیوم و مس هستند و برای این صنایع نیز با هماهنگی وزارت صمت به گونهای برنامهریزی شد تا این واحدها تعمیرات و یا تعطیلات خود را در طول سال به تابستان موکول کنند.
در زمینه شهرکهای صنعتی، در حالی که سال گذشته به دلیل کمبود برق در شهرکهای صنعتی، بیش از ۴۸ ساعت به صورت برنامهریزیشده ناچار به قطع برق بودیم که امسال واحدهای صنعتی شهرکها تنها ۱۲ ساعت در هفته محدودیت در مصرف داشتند که میتوانستند با استفاده از شیفت شب یا فعالیت در روز جمعه آن را هم جبران کنند.
براساس اطلاعات منتشرشده در سایت کدال (و نه صرفا اطلاعات صنعت برق)، سودهای تقسیمشده و پیشبینیها از میزان تولید و فروش در سال جاری، همگی نشانگر افزایش تولید بوده و هیچ نشانهای از کاهش تولید در سال جاری مشاهده نمیشود و شاهد این مدعا نیز صنایع فولاد و سیمان است.
در خصوص صنایعی مانند سیمان و فولاد نیز با درک این که مجموعه محترم وزارت صمت از شرایط بازار و نحوه مدیریت آن آگاهی بیشتری دارند، درباره نحوه مدیریت بار صنایع هماهنگی لازم انجام شد. در این خصوص میتوان سیمان سپاهان اصفهان و فولاد مبارکه را به عنوان صنایعی از دو طیف متفاوت معرفی کرد که در زمینه مدیریت بار ضمن همکاری با برق، توانستهاند تولید خود را در سطح مطلوبی حفظ کنند.
تولید صنایع فولادی نیز نه به دلیل کاهش عرضه برق، بلکه به دلیل مشکلات زیرساختی در حوزه فناوری اطلاعات کاهش پیدا کرد و میزان تولید آنها هیچ ارتباطی به برق ندارد. با این حال برنامهریزیها برای تامین برق این صنایع نیز انجام شده و حتی در صورت در مدار بودن این صنایع، باز هم برق آنها براساس برنامهریزیهای انجامشده و تفاهمهای از پیش صورت گرفته، قابل تامین بود. براساس آمارهای موجود از بازار، در حال حاضر سیمان با کاهش قیمت تا ۲۰ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته و تقاضای خرید مواجه است که این موضوع بیانگر رشد تولید و تامین تقاضای بیش از حد نیاز بازار است.»
انتهای پیام
ارسال نظر