پیش بینی اکونومیست از احتمال موج هولناک مرگ و میر کرونا/ بحران اقتصادی در راه است؟
اقتصاد 100- نشریه اکونومیست در گزارشی از ایجاد یک مدل تحلیل داده های کووید 19 خبر می دهد که بر اساس این تحلیل ممکن است یک موج جدید مرگ و میر کرونا ایجاد شود و در پی آن بار دیگر اقتصاد دچار بحران شود.
به گزارش گروه اقتصاد کلان و انرژی اقتصاد 100 به نقل از اکونومیست، به عنوان بخشی از یک دستورالعمل 10 ماده ای، دولت چین روز چهارشنبه اعلام کرد که افراد مبتلا به کووید-19 که علائم خفیف یا بدون علائم دارند، مجاز خواهند بود به جای اینکه در یک مرکز دولتی در خانه قرنطینه شوند، الزامات آزمایش کاهش می یابد، افراد مجاز به خرید بیش از حد هستند. با داروها مقابله کند و مقامات محلی دیگر نمیتوانند کل محلهها یا شهرها را مسدود کنند، که این یک تغییر اساسی در سیاست صفر کووید است.
مدلسازی یک اپیدمی کووید-19 در هر کجا دشوار است. اما شرایط در چین سخت تر است، جایی که داده ها اغلب غیر قابل اعتماد هستند. اعداد رسمی مورد را در نظر بگیرید، که نشان می دهد شیوع فعلی در حال کاهش است. واضح است که شرایط واقعی این طور نیست. هیچ کس از وضعیت واقعی این بیماری همه گیر در چین اطلاعی ندارد.
اما دادههای کافی برای ایجاد یک برآورد آگاهانه از اینکه اوضاع به کجا میرود وجود دارد. بنابراین ما مدلی ساختهایم که مسیر شیوع چین را تحت سناریوهای مختلف بر اساس تخمینهایی از میزان ابتلا، بیمار شدن، بهبودی یا مرگ افراد محاسبه میکند (معروف به مدل سیر). نتایج تکان دهنده است. اگر اجازه داده شود ویروس بدون محدودیت گسترش یابد، پیشبینی میکنیم که ۱.۵ میلیون چینی جان خود را از دست خواهند داد.
مدل ما بر اساس پروژه Jun Cai از دانشگاه فودان و دیگران است. ما نحوه تأثیرگذاری افراد در گروههای سنی مختلف توسط کووید و میزان محافظت از آنها توسط واکسنهای چینی را توضیح میدهیم. ما به زمان اجرای این حملات نگاه کردیم و فرض کردیم که آنها به همان سرعتی که حملات غربی انجام میشود از بین میروند، اگرچه شواهد کمی در این مورد وجود دارد. وقتی هم صحبت از نرخ واکسیناسیون و ظرفیت بخش مراقبت های ویژه (ICU) به میان می آید، چین را قبول داریم، زیرا هیچ آمار جایگزینی وجود ندارد.
مدل ما سناریوها را ارائه می دهد، نه پیش بینی ها را. اولین مورد، که در بالا به آن اشاره شد، تلخ ترین است. حدود 96 درصد از جمعیت در سه ماه آینده به این ویروس مبتلا خواهند شد. تقاضا برای تخت های آی سی یو به سرعت از عرضه فراتر می رود. افراد بالای 60 سال عامل 90 درصد مرگ و میرها هستند. اقتصاد نیز آسیب خواهد دید. تقریباً 2 درصد از جمعیت در سن کار در اوج چنین شیوعی بیمار و دارای علامت هستند.
در طرف دیگر طیف سناریویی است که در آن 90 درصد جمعیت تقویت شده اند و داروهای ضد ویروسی کافی برای درمان 90 درصد موارد در افراد 60 سال یا بالاتر وجود دارد. اگر دولت به این ترتیب آماده می شد، می توانست همه محدودیت ها را لغو کند و همچنان تعداد کشته ها را زیر 72000 نگه دارد.
بدترین سناریوی ما مطابق با تخمین های جاهای دیگر است. Wigram Capital Advisors، یک شرکت سرمایه گذاری، 1 میلیون مرگ ناشی از کووید را در چین در طول زمستان پیش بینی کرده است. این پیش بینی از یک مدل مشابه با مفروضات مختلف استفاده کرده است. قبل از اینکه چین محدودیتهای خود را لغو کند، ایرفینیتی، یک شرکت داده، تخمین زد که در صورت پایان دادن به سیاست "صفر کووید"، بین 1.3 تا 2.1 میلیون نفر جان خود را از دست خواهند داد. آنها به سادگی شیوع این بیماری را در هنگ کنگ در اوایل سال جاری گرفتند و آن را به جمعیت چین تقسیم کردند، با دامنه 25٪ در هر جهت.
حتی با وجود چنین پیشبینیهای تاسفبار، قرنطینههای جدید بعید به نظر میرسد. اما مردم در حال انجام اقداماتی مانند پوشاندن و ماندن در خانه هستند تا "منحنی را صاف کنند". این اقدامات ممکن است موارد را در طول زمان گسترش دهد و فشار بر بیمارستان ها را کاهش دهد. اگر چنین مراحلی به یک سوم میزان تولید مثل ویروس (معروف به R) کاهش یابد، تعداد مرگ و میرها به 1.3 میلیون کاهش می یابد. اگر دولت از آن زمان برای جلوگیری از شیوع توسط مردم و تهیه داروهای ضد ویروسی استفاده کند، حتی میتوان زندگیهای بیشتری را نجات داد.
چیزهای زیادی وجود دارد که ما هنوز نمی دانیم. به عنوان مثال، دولت در این ماه ادعا کرد که 138000 تخت آی سی یو دارد که بیش از دو برابر آنچه اخیراً گفته بود، است. این افزایش باورنکردنی است. همچنین مشخص نیست که دسترسی به آی سی یو چقدر بر میزان مرگ و میر تأثیر می گذارد (ما فرض می کنیم که داشتن تخت آی سی یو شانس زنده ماندن را برای کسانی که به آن نیاز دارند دو برابر می کند). سپس داروهای کووید وجود دارد که می تواند از مرگ صدها هزار نفر جلوگیری کند. اینکه چین به اندازه کافی از این داروها دارد یا نه، مشخص نیست.
همه این عوامل می تواند تخمین های ما را دچار تغییر کند، که به هر حال قضاوت در مورد آنها سخت خواهد بود. با این حال چین احتمالاً تلفات واقعی کووید را پنهان می کند. بسیاری از مرگهای قابل پیشگیری با تصویری که خود حزب کمونیست از درستکاری خود به نمایش گذاشته، منافات دارد.
انتهای پیام
ارسال نظر