در گفتگو با اقتصاد 100 تأکید شد؛
کلید توسعه صنعتی با قطع اینترنت خاموش می شود/سهم قطعی اینترنت در نابودی صنعت چقدر است؟
اقتصاد 100- یک کارشناس اقتصادی می گوید: دولت هم می داند توسعه صنعتی کشور بدون اعتماد سازی در فضای مجازی با سایر کشورها غیر ممکن است و عدم این وضعیت علاوه برنابودی کسب و کارهای اینترنتی، بخش تولیدات داخلی را نیز از بین خواهد برد.
به گزارش خبرنگار گروه کسب و کار اقتصاد 100؛ در حالی رییس اتاق بازرگانی ایران به کاهش ۳۰ درصدی درآمد سرانه هر ایرانی و زیر خط فقر بودن ۱۰ میلیون نفر، اشاره دارد که به گفته وی عدم تدوین واقعی و درست برنامه هفتم، فرصت بازیابی اقتصاد را از بین میبرد.
غلامحسین شافعی دلیل کاهش قدرت مالی مردم را چنین بیان می کند؛ چند سال است که حجم استهلاک از حجم سرمایهگذاری پیشی گرفته است و فقر مطلق حدود دو برابر شده، همچنین فعالان اقتصادی انگیزهای برای سرمایه گذاری مولد ندارند
به اعتقاد این فعال بخش خصوصی؛ این وضعیت نشان از سیطره نا اطمینانی در فضای کسبوکار و عدم انگیزه فعالان اقتصادی برای سرمایهگذاریهای بزرگ و مولد در کشور دارد.
۴۰۰ هزار کسب و کار در معرض نابودی
شافعی تأکید داشت:معیشت ۹ میلیون نفر از جمعیت کشور که برای عرضه محصولاتشان از شبکههای اجتماعی بینالمللی استفاده میکنند، با اختلال سراسری در شبکه اینترنت در معرض تهدید قرار دارد.
بر اساس نظرسنجی صورت گرفته توسط سازمان صنفی رایانهای در مهر ۱۴۰۱ که با مشارکت ۱۰۴ شرکت صورت گرفته حدود ۲۵ درصد پاسخدهندگان عنوان کردند که ۵۰ تا ۷۵ درصد فروششان کاهشیافته است.
همچنین ۳۳ درصد از مشارکتکنندگان میزان کاهش فروش را بین ۷۵ تا ۱۰۰ درصد عنوان کردهاند.
برآورد میزان خسارت احتمالی در صورت تداوم محدودیتها هم جالب توجه است. ۲۵ درصد روزانه ۵۰ میلیون تا ۶۰ میلیون تومان خسارت برآورد کردهاند. ۲۱ درصد بین ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان و ۲۶ درصد بالای صد میلیون تومان تخمین زدهاند.
در همین رابطه امیر حسن زاده کارشناس اقتصادی و صاحب کسب و کار اینترنتی در گفتگو با اقتصاد 100 گفت: جمعیت بزرگی که پس از توسعه کسب و کارها در فضای مجازی به دنبال توسعه بخش هایی از صنعت کشور می باشند امروز درگیر محدود سازی فضای اینترنتی نشده اند.
این فعال اقتصادی در فضای اینترنتی می گوید: تخریب چنین کسب و کارهایی مهاجرت عده ای از سرمایه گذاران این بخش به سایر کشورهای همجوار را کلید زده و این زنگ خطری برای تولید کشور محسوب می شود.
به گفته حسن زاده؛ زمانی که تحریم ها مانع صادرات کالاهای تولیدی کشور شده و کاهش قدرت خرید مردم نیز دلیلی بر کاهش تقاضا در بازار تولیدات داخلی است، بهترین راه برای جبران آسیب ها و توسعه صنعتی کشور ورود کالاهای ایرانی به فضایی خارج از مرزهای فیزیکی است .
وی ادامه داد: سرمایه گذاران در فضای اینترنتی به راحتی کالاهای ایرانی را صادر و تولیدات ملی را به سایر بازارها معرفی می کنند اما با محدود سازی این فضا چطور می توانند علی رغم تحریم این معم اتفاق بیفتد!
این کارشناس با تأکید بر اینکه توسعه صنعتی کشور به دنبال راهی جهت معرفی و در نهایت فروش محصولات می باشد، گفت: امروز دنیای رقابت است و بدون فضایی برای رقابت چطور می توان کالاها را به اقصی نقاط دنیا معرفی و به فروش رساند!
وی ادامه داد: در حال حاضر مذاکره فروش نفت دولت هم درهمین فضاها انجام می گیرد پس این نوع مذاکرات برای دولتمردان غریب نیست.
انتهای پیام/
ارسال نظر